به گزارش خبرنگار مهر، وهاب فرهمند امروز در مراسم امضای تفاهمنامه بین وزارت تعاون و بازرگانی در راستای توسعه و ترویج نظام ملی طبقه بندی و خدمات شناسه کالا(ایران کد)، با بیان اینکه در آغاز کار پیوستن تعاونیها به ایرانکد وزارت تعاون صد در صد هزینه را تقبل میکرد، گفت: در حال حاضر سیاستهای تشویقی وزارت تعاون در راستای پیوستن تعاونیها به ایرانکد ادامه دارد.
معاون تشکیل، توسعه و نظارت تعاونیهای وزارت تعاون با بیان اینکه سیاست تشویقی وزارت تعاون در حال حاضر پرداخت 80 درصد از هزینه اتصال تعاونیها به ایرانکد است، گفت: تعاونیها در گرایشهای مختلف برای پیوستن به یاران کد میتوانند اقدام کنند ولی در حال حاضر برای تولید کنندگان تعاونی این برنامه اجرا می شود.
فرهمند تصریح کرد: در حال حاضر هزار و 700 تعاونی برای پیوستن به ایران کد توانستند از تسهیلات تشویقی وزارت تعاون برخوردار شوند که این هزینه ها از محل بودجه توانمندسازی تعاونیها تامین می شود.
وی همچنین از برنامه ریزی برای پیوستن 40 هزار تعاونی به نظام ملی طبقه بندی و خدمات شناسایی کالا (ایران کد) طی سال جاری خبر داد.
مشکل برابری هزینه مبادلات و تولید کالا در کشور
همچنین محمدصادق مفتح معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت بازرگانی نیز در این مراسم امضای تفاهمنامه با بیان این که عقب افتادگیهای دو دهه گذشته در بخش مبادلات داخلی و خارجی از طریق انجام تجارت الکترونیک و ایجاد زیرساخت برای آن باید جبران شود.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت بازرگانی با بیان اینکه هم اکنون کالاها را نمیتوان به صورت انشایی و نوشتاری تعریف کرد، افزود: ایران کد وظیفه پیوستن الکترونیکی کالاها و خدمات را بر عهده دارد که از این طریق انجام مبادلات در فضای سایبری انجام میشود.
مفتح همچنین از برنامه ریزی برای افزایش 50 درصدی مبادلات الکترونیک بنگاه به مشتری، بنگاه به بنگاه و همچنین خریدار دولتی تا سه سال آینده خبر داد و گفت: در بخش تعاون اتصال تولیدکنندگان به شبکه تجارت الکترونیک و ایران کد از امروز آغاز خواهد شد.
وی ادامه انجام مبادلات کاغذی را باعث افزایش خطرات ناشی از تقلب و هزینه دانست و بیان داشت: اگر شبکه تولید مجهز به سایبر و تجارت الکترونیک نباشد باعث افزایش هزینهها خواهد شد.
مفتح با بیان اینکه در حال حاضر هزینه مبادلات در سطح کلان با هزینه تولید برابر است، آن را یکی از مشکلات نظام بازرگانی دانست و اظهار داشت: این مسایل فقط از طریق تجارت الکترونیک قابل حل است.
همچنین احمد غلامزاده مدیرعامل مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران با بیان اینکه با ایجاد زیرساختهای لازم زمینه اتصال 40 هزار تعاونی به شبکه ایرانکد فراهم شده است، گفت: هم اکنون شبکه ایرانکد 28 هزار عضو دارد که برای این اعضا نیز 550 هزار کد ملی برای شناسایی کالاها و محصولات ایجاد شده است.
غلامزاده با بیان اینکه از طریق پرداخت 80 درصد از مانده هزینههای اتصال تعاونیها به ایرانکد، 15 درصد تخفیف نیز از سوی وزارت بازرگانی اعمال میشود، بیان داشت: مابقی هزینهها نیز باید توسط تولیدکننده و یا تعاونی تامین شود.
نظر شما