۱۵ تیر ۱۳۸۹، ۱۲:۰۴

داستان‌نویسی کودک در کشور ما تخصصی نیست

داستان‌نویسی کودک  در کشور ما تخصصی نیست

مصطفی رحماندوست، شاعر، قصه ‌نویس و مترجم کتاب کودکان گفت: قصه‌ نویسی و تصویرگری کتاب کودک یک تخصص است اما هم ‌اکنون داستان‌نویسی کتاب کودک در کشور ما تخصصی انجام نمی‌‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر در یزد، رحماندوست  در جلسه نقد کتابهای کودک در یزد اظهار داشت: انتشارات دولتی بلای جان بچه‌ هاست و اکنون بیش از 30 سال است که از مدیران دولتی درخواست می‌ کنیم به دلیل نداشتن تخصص برای بچه‌ ها کتاب چاپ نکنند.

وی تاکید کرد: هر کاری باید به کاردان آن سپرده شود زیرا به طور قطع تاثیرگذاری آن بهتر خواهد بود و بسیار سریعتر دستیابی به هدف مورد نظر محقق می‌شود.
 
رحماندوست با بیان اینکه تنها برخورداری از امکانات دولتی، شرط انتشار کتاب نیست، عنوان کرد: چاپ برخی کتابها به واقع کوره پول سوزی است.
 
وضعیت نگارش توسط انتشاراتی های دولتی در حوزه عمومی بحرانی است

وی گفت: وضعیت نگارش کتاب توسط انتشاراتی ‌های دولتی هنگامی‌ که به مباحث عمومی می‌رسد، بسیار بحرانی ‌تر می ‌شود به عنوان نمونه، می‌ خواهیم به کودک نماز یاد بدهیم و همه گمان می ‌کنند از عهده آن برمی ‌‌آیند اما می‌بینیم که بچه‌ ها روزبه ‌روز  از ‌نماز دورتر می ‌شوند.
 
رحماندوست ادامه داد: با این حساب یا نماز غلط است یا آموزشی که از طریق کتابهای منتشر شده ارائه شده است و از آنجا که نماز غلط نیست، آموزش‌ های بدون کارشناسی و بدون درک موضوع از طریق برخی کتب ارائه شده، دچار اشکال است.
 
حوزه ها باید روحانی متخصص در امر کودک و نوجوان تربیت کنند

وی تاکید کرد: برای برخی مباحث اعتقادی و مذهبی لازم است که روحانی متخصص در امر کودک و نوجوان تربیت شود زیرا به نظر می‌رسد، منبرهای موجود چندان جاذبه‌ ای برای کودکان نداشته باشد.
 
رحماندوست عنوان کرد: در مجموع حرفهای بسیاری از ما بسیار خوب است اما راه گفتن آن را بلد نیستیم و اینگونه است که انتشار بسیاری از کتب به معنای واقعی کوره پول ‌سوزی است.
 
وی با تعمیم این موضوع به دفاع مقدس اظهار داشت: بهترین کسانی که می ‌توانند در مورد دفاع مقدس بنویسند، کسانی هستند که در جبهه حضور داشته‌ اند و تا زمانی‌که کسی در حال و هوای آن روزها حضور نداشته باشد، نمی‌تواند کتاب تاثیرگذار بنویسد و فرهنگ دفاع مقدس را انتقال دهد.
 
رحماندوست تاکید کرد: قصه‌ نویسی یک فن است و می ‌توان آن را فرا گرفت و افتخار ما به عنوان یک ایرانی این است که با آدمهای عادی در مقابل بهترین و برترین دانش‌ها و سلاح‌ های نظامی ایستادیم.
 
واقعیت نگاری عامل اصلی باورپذیری قصه هاست

وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: آنچه قصه را باورپذیر می ‌کند، واقعیت‌ نگاری است و داستان‌های عرصه دفاع مقدس نیازی اساسی به واقعیت‌ نگاری دارد.
 
رحماندوست تاکید کرد: کسانی که در دوران دفاع مقدس به جبهه رفتند و شهید شدند، قدیس نبودند و آنها نیز یک انسان عادی بودند.
 
وی گفت: نوشتن واقعیتها در کتاب به ویژه برای کودک و نوجوان، باورپذیری داستان را بیشتر می ‌کند و در نتیجه تاثیرگذاری بیشتری به دنبال خواهد داشت.
 
در این مراسم کتابهای جواد انصاری‌ فرد با عناوین "نبرد در جزیره"، "دوربین امانتی"، "آوای قناری"، "کوچکترین شناسنامه دنیا" و ... توسط مصطفی‌ رحماندوست، مریم ملک‌ ثابت و خانم فاطمی‌ ها در مجتمع امام علی (ع) یزد با حضور علاقمندان به کتاب و کتابخوانی مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
 
 
کد خبر 1113172

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha