به گزارش خبرگزاری مهر، وزرای صنایع و معادن و نیرو دو تفاهمنامه همکاری در زمینه تامین برق و آب صنایع امضا کردند.
علی اکبر محرابیان، گفت: بخشهایی از این تفاهمنامه به بحث هدفمندی یارانه ها برمی گردد که پایه اجرای طرح، بحث انرژی و موضوع برق صنایع است.
وزیر صنایع و معادن همچنین تولید وساخت نیروگاهها در مقیاس کوچک مثل نیروگاههای CHP و تامین منابع مورد نیاز را از دیگر موضوعات تفاهم شده با وزارت نیرو برشمرد.
محرابیان افزود: در موضوع ایجاد واحدهای صنعتی برای تامین بخشی از صنایع مورد نیاز نیروگاهی و صنعت برق کشور نیز در این نشست تصمیمات خوبی گرفته شد. همچنین برخی از صنایع نیاز به تکمیل و ایجاد خطوط انتقال برق داشت که در این زمینه هم توافقات خوبی به عمل آمد.
وی با اشاره به طرح مشترک دو وزارتخانه جهت ارسال به کارگروه طرح تحول در زمینه نوسازی لوازم خانگی پر مصرف، بیان داشت: طرحهای توسعه شهرکهای صنعتی و استاندارد سازی تجهیزات و وسایل با مصرف بالای برق از دیگر موضوعات تفاهم شده در این نشست بود.
وزیر صنایع همچنین به افزایش 15درصدی مصرف انرژی صنایع اشاره کرد و این موضوع را نشانه اقدامات صورت گرفته از سوی وزارت نیرو جهت فراهم نمودن زیر ساختها دانست و گفت: پیش بینی می شود با وجود ایجاد واحدهای انرژی برمصرف صنایع در آینده بیشترهم بشود و این نیاز به هماهنگی بیشتر دو وزارتخانه در جهت تامین آب و برق مورد نیاز دارد و در این زمینه خود صنایع را هم جهت ساخت واحدهای تولید برق وارد کرده ایم.
محرابیان افزود: اواخر سال 87 و اوایل 88 تفاهمنامه ای بین دو وزارتخانه جهت ساخت 4500 مگاوات نیروگاه از سوی وزارت صنایع انجام شد و بعد ازابلاغ دولت، قراردادی بین واحدهای صنعتی و سازمان گسترش و نوسازی صنایع در قالب کنسرسیوم منعقد شد.
همچنین مجید نامجو وزیر نیرو نیز تفاهمنامه های قبلی بین دو وزارتخانه را بیشتر درزمینه تامین برق صنایع توسط خود وزارت صنایع دانست و افزود: در این زمینه اقدامات خوبی انجام شده و در تفاهمنامه جدید هم اقدامات تکمیلی برای انجام اینکار به جمع بندی رسید.
وزیر نیرو تاکید کرد: آنچه در این تفاهمنامه جدید مطرح شد کمک وزارت صنایع برای مدیریت مصرف که به شدت مورد نیاز وزارت نیرو است انجام شد با این اصل که به هیچ وجه به تولید کشور لطمه وارد نشود.
نامجو در زمینه خاموشی صنایع کشور، گفت: ذخایر آبی در پشت سدها برای تامین سوخت فسیلی و همکاری خوب مردم درساعات اوج مصرف و مدیریت وزارت نیرو در این زمینه خاموشی ها را به حداقل رساند.
وی از پیش بینی حدود 2 هزار مگاوات برق برای مدیریت مصرف برق خانگی و صنایع کشور در اوقات پیک مصرف با رویکرد عدم لطمه به تولید کشور خبر داد و تامین انرژی در پیک مصرف را لازمه هماهنگی با صنعت دانست.
نظر شما