۱۵ تیر ۱۳۸۹، ۲۰:۰۲

میزان مبادلات ایران و ترکیه به 30 میلیارد دلار می رسد

میزان مبادلات ایران و ترکیه به 30 میلیارد دلار می رسد

ارومیه - خبرگزاری مهر: دبیر کمیته مشترک همکاریهای اقتصادی و روابط خارجی استانهای شمالغرب کشور از عزم ایران و ترکیه برای توسعه مبادلات به 30 میلیارد دلار در پایان برنامه پنجم توسعه خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، صادق نجفی عصر سه شنبه در جلسه کمیته مشترک همکاریهای اقتصادی خارجی استانهای شمالغرب کشور افزود: باید با روان سازی زمینه مبادلات بین دو طرف، رسیدن به این میزان مبادله را تسهیل کنیم.

وی ظرفیت بالای حمل و نقل هوایی و ریلی بین ایران و ترکیه را زمینه ساز توسعه مبادلات و همکاری های فیمابین دانست و بیان داشت: منطقه شمالغرب ظرفیت ویژه ای برای توسعه روابط خارجی ایران با کشورهای همسایه در اختیار دارد.   

دبیر کمیته مشترک همکاریهای اقتصادی و روابط خارجی استانهای شمالغرب کشور با تاکید بر اینکه  باید از این ظرفیت به نحو مطلوبی استفاده کرد و از آن برای توسعه منطقه به ویژه استانهای مرزی بهره برد، اظهار داشت: برگزاری نمایشگاههای مختلف در ایران و کشورهای همسایه، اعزام هیئت های تجاری و صنعتی و برگزاری نشست های تخصصی در زمینه های صنعتی و اقتصادی را از جمله راههای توسعه روابط با کشورهای همسایه است. 

نجفی توافق دو کشور ایران و ترکیه جهت راه اندازی شهرک صنعتی مشترک مرزی در آذربایجان غربی، خاطر نشان کرد: باید از این ظرفیت در راستای توسعه روابط با کشور ترکیه بهره ببریم.

سرپرست معاونت برنامه ریزی استانداری آذربایجان غربی نیز در این جلسه، همسایگان غربی ایران را بازارهایی بکر برای محصولات با کیفیت ایرانی عنوان کرد و گفت: باید از این پتانسیل برای حضور در این بازارها بهره مند شود که در این راستا آذربایجان غربی به دلیل هم مرزی به چهار کشور، توان حضور دائمی در این بازارها را دارد.

ابراهیم حقجو همکاری و همراهی استانهای مختلف جهت توسعه صادرات به کشورهای ترکیه، عراق، جمهوری آذربایجان و ارمنستان موثر عنوان و تاکید کرد: باید همکاریهای دو و چند جانبه را بین استانهای شمالغرب کشور جهت گسترش روند صادرات از این استانها به کشورهای هدف بیش از پیش فراهم شود.

وی برپایی هشت نمایشگاه اختصاصی در اربیل و دهوک عراق، اظهار داشت: در آخرین نمایشگاه ایران در اربیل عراق، 306 شرکت ایرانی حضور داشتند.

رئیس سازمان بازرگانی آذربایجان غربی هم در این همایش عملیاتی شدن قرارنامه تجاری از سوی کشور ترکیه را زمینه توسعه مبادلات بین ایران و ترکیه دانست و گفت: با اجرایی شدن این قرارنامه، تجار ترک می توانند کالاهای مورد نیاز خود را از ایران وارد کنند که این امر روند تجارت دو طرف را شتاب می بخشد.

جعفر صادق اسکندری تعرفه های گمرکی صفر درصد و مالیات کم را از جمله مزایای استفاده از این قرارنامه عنوان کرد و افزود: هم اکنون کارتهای مربوط به اجرای این طرح صادر شده است و منتظر همکاری مسئولان ترک در این زمینه هستیم.

وی ضمن تاکید بر همکاری و تعامل مدیران سازمانهای بازرگانی استانهای شمالغرب کشور برای توسعه روابط خارجی، اظهار داشت: قرنطینه، بهداشت، گمرک و پایانه های مرزی زمینه های همکاری برای توسعه روابط خارجی بین استانهای شمالغرب محسوب می شوند.

رئیس سازمان بازرگانی آذربایجان غربی در ادامه با اشاره به فعالیت های صورت گرفته در استان در راستای توسعه روابط و مبادلات تجاری با کشورهای همسایه، خاطر نشان کرد: در این راستا برگزاری نمایشگاههای اختصاصی ایران در کشورهای هدف، از مهمترین برنامه ها است.
 

کد خبر 1113582

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha