به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، محسن خوانساری ظهر سه شنبه در جمع مسئولین کتابخانه های عمومی استان زنجان از کتابخانه ها به عنوان پشتوانه اصلی علم نام برد و افزود: تحقق نهضت کتابخوانی در جامعه به همکاری و تعامل همه سازمان ها و دستگاه های فرهنگی بستگی دارد.
وی ایجاد کتابخانه مرکزی در شهرستانها، دلپذیر نمودن فضای کتابخانه های موجود، برگزاری جلسات نقد و بررسی کتاب با حضور نویسندگان و اعضای کتابخانه ها و برقراری ارتباط و هماهنگی با مدارس جهت بازدید دانش آموزان از کتابخانه ها را از جمله راهکارهای ارتقاء فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در کشور ارزیابی و اظهار کرد: نهاد کتابخانه های عمومی کشور فعالیت خود را براین اصل متمرکز ساخته که خدمات ارائه شده را با زندگی روزمره مردم و به خصوص قشر جوان در آمیزد و با پروراندن استعدادهای آنها، این قشر را از گرایشهای نامناسب به سوی سرگرمی ها و خواسته های نامطلوب باز دارد.
خوانساری افزود: ایجاد علاقه و عادت به مطالعه، توسعه کتابخوانی و ارائه راه ها و مهارت های مطالعه و یادگیری، در بالابردن سطح آگاهی های یک جامعه و افراد آن نقش بسزایی دارد.
مدیرکل امور استانها و انجمنهای نهادکتابخانه های عمومی کشورگفت: کتابخانه عمومی، فعالیت خود را به این اصل متمرکز ساخته تا خدماتش را با زندگی روزمره مردم به خصوص قشر جوان درآمیزد، مشکلاتشان را حل کرده، استعدادهایشان را بپروراند و با هدف معنوی و اخلاقی که دارد آنان را از گرایشهای نامناسب بسوی سرگرمیها و خواسته های نامطلوب باز دارد.
خوانساری تعداد کتابخانه های عمومی تحت پوشش نهادی، مشارکتی و مستقل در کشور را بیش از دو هزار باب اعلام کرد و افزود: در حال حاضر، 964 انجمن نهاد کتابخانه های عمومی استان، شهرستان، بخش و شهر با 7200 نفر عضو در سطح کشور فعالیت می کنند.
وی ادامه داد: در سال گذشته 12 میلیارد تومان اعتبار از طرف نهاد کتابخانه های عمومی کشور به منظور تأمین کتاب حدود دو هزار کتابخانه عمومی در سطح کشور اختصاص یافت و چهار میلیون و 200 هزار جلد کتاب برای این کتابخانه ها خریداری شد.
خوانساری ضمن تاکید بر نقش کتابخانه های عمومی در پیشرفت نهضت کتابخوانی، خواستار افزایش سرمایه گذاری برای دعوت عموم طبقات جامعه به کتابخوانی شد.
خوانساری افزود: با توجه به اینکه برخی از مباحث بومی و منطقه ای می باشد، تشکیل کمیته های زیر مجموعه جهت تغذیه جلسات انجمن ضروری به نظر می رسد.
وی برگزاری جلسات نقد و بررسی کتاب با حضور نویسندگان و اعضای کتابخانهها، تنظیم برنامه سالانه انجمن، ارائه گزارش روسای دبیرخانه ها به فرمانداران، سهم نیم درصد کتابخانه ها، دور سوم سفرریاست محترم جمهوری به استان ، بحث IT، ایجاد کتابخانه مرکزی در شهرستانها، تهیه منابع، دلپذیر نمودن فضای کتابخانه های موجود، احداث کتابخانه های استاندارد، اجرای طرح کتاب من، برگزاری برنامههای جنبی از قبیل مسابقات کتابخوانی، قصه گویی، شب شعر، نمایش فیلم، جهت جذب مراجعین ، توسعه و گسترش فضاهای مناسب مطالعه در کتابخانهها و ایجاد و ارتباط و هماهنگی با مدارس جهت بازدید دانش آموزان از کتابخانهها را از راهکارهای ارتقاء فرهنگ مطالعه و کتابخوانی نام برد.
نظر شما