به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در این جلسه که دوشنبه 14 تیرماه برگزار شد، حسن علیمردانی تهیهکننده فیلم، احمد کاوری نویسنده فیلمنامه و کارگردان، مهدی فیوضی کارگردان، داود امیریان نویسنده و شهنام صفاجو به عنوان مجری، حضور داشتند.
در ابتدای این نشست احمد کاوری گفت: قصد من اصلاً این نبود که یک فیلم هنری بسازم. واقعیت این است که خواستم فیلمی بسازم که بتوانم با خانواده خودم ببینم. در واقع احساسم این است که مخاطب دوست دارد که این فیلم را ببیند. فیلمی که لحظات تأثیرگذاری دارد و با تماشاگر، ارتباط برقرار میکند.
وی افزود: خیلی از مشکلات فیلمسازی، ربطی به بیرون از ماجرای فیلمسازی و شخص کارگردان ندارد. یعنی افراد، خود باعث میشوند که یکسری محدودیتها بوجود میآید. من با جسارت بیشتری توانستم یکسری از جملات امیریان را با عرضِ معذرت از ایشان، تغییر بدهم. ولی بسیاری از این جملات، در فیلمنامه اصلی بوده است.
کاوری در پاسخ به سوالی پیرامون چگونگی تبرئه شدن نقش اول فیلم ،امیر جعفری، گفت: اصلاً مهم نیست کاراکتر اول فیلم تبرئه شود یا خیر. بحث این است که قصه باید روایت شود و گسستی به خانواده آن شخص بدهد و آن گسست توسط یکسری روایتها، شکل پیدا کرده و بعد به هم پیوند بخورند. شخصیت اول فیلم "نفوذی" اصلاً کاری نکرده است. برای او تنها یکسری پرونده سازیها کردند که باعث شده تا ذهنیت منفی نسبت به وی ایجاد شود که در سکانس پایانی، این ذهنیتها پاک میشود.
در ادامه تهیهکننده" نفوذی" به چگونگی ساخت این فیلم اشاره کرد و گفت: حدود 2 سال پیش، کتاب "حکایت زمستان" که درباره اُسرا بود، بدستمان رسید و در آن هنگام، از برخی دوستان نویسنده دعوت کردیم تا فیلمنامهای را برای ما تنظیم کنند. از جمله آقایان امیریان، کاوری، سهیلی و سجادهچی که هرکدام برداشت خود از این کتاب را بصورت فیلمنامه برای ما ارسال کردند. نهایتاً پس از مطالعه طرحهای ارسالی، قرعه بنام آقای داود امیریان افتاد و قرارداد نهایی فیلمنامه با ایشان بسته شد.
در بخشی از این نشست داوود امیریان توضیح داد: باید بگویم که آقایان کاوری و فیوضی، فیلم را به خوبی درآوردند و آنرا شیرینتر کردند. کاراکتر امیر جعفری خیلی انتخاب خوبی بود. البته ابتدا من با انتخاب خانم مقانلو مخالف بودم، اما حالا میبینم که خیلی خوب بازی کرده است. همینطور آقای هاشمپور که من نقش اول را برای ایشان نوشته بودم. اما وی به دلایلی نخواست این نقش را بازی کنند تا کار به امیر جعفری سپرده شود که او هم انصافاً به خوبی از پس این نقش برآمده است.
امیریان سپس به نمایش این فیلم در جشنواره بیست و هشتم فیلم فجر اشاره کرد و گفت: به نظر من در جشنواره فیلم فجر، به این فیلم خیلی ظلم شد. چون "نفوذی" بهترین فیلم جشنواره بود. ضمن اینکه انتخاب فیلم آقای حاتمیکیا طبق قانون جشنواره، یک تخلف بود، چون این فیلم 6، 7 سال پیش تولید شده بود و در قانون جشنواره فجر آمده که فیلمهایی حق شرکت در بخش مسابقه را دارند که در همان سال تولید شده باشند.
در انتهای این جلسه، مهدی فیوضی دیگر کارگردان فیلم سینمایی "نفوذی" به روند شخصیتپردازی در این فیلم اشاره کرد و افزود: در فیلمنامه، شخصیتهای خوبی وجود داشتند تا بتوانند قصه فیلم را پیش ببرند. انتخاب بازیگران هم کار بسیار سختی بود، اما آقای کاوری با تجربه خوبشان، از پس این کار برآمدند.
وی تأکید کرد: تماشاگر با امیر جعفری که شخصیتی مثبت است، همذاتپنداری کرده و فکر نمیکند که وی "نفوذی" باشد. در واقع در نگارش دیالوگها، طوری کار شده تا تماشاگر به وی شک کند.
گفتنی است در پایان این مراسم، شفیع آقامحمدیان مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند وتجربی، لوح تقدیر و هدایایی به عوامل تولید فیلم سینمایی "نفوذی" اهدا نمود.
نظر شما