به گزارش خبرگزاري مهر ، دكتر حسين شهرستاني دانشمند انرژي هسته اي عراق و مشاور سياسي آيت الله سيستاني مرجع شيعيان عراق در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري مهر ، در پاسخ به سوالي درمورد سابقه ديرينه روابط دو كشور همسايه ايران و عراق گفت : اين دو كشور ،همسايگاني هستند كه هزاران سال اشتراكات مذهبي ، فرهنگي ، اجتماعي وغيره دارند و بسياري از خانواده هاوافراد داراي پيوند عميق خانوادگي در دو كشور مي باشند.
وي در ادامه اين گفتگوبه توجه به توطئه هاي دشمنان براي جدايي وانفكاك دو ملت با اهداف استعماري اظهار داشت : نمي توان توقع داشت كه عراق و حتي ايران بدون همكاري و حسن همجواري با يكد يگر به امنيت دست يابند و همه اختلافات و تلاشهايي كه براي دور كردن اين دو كشور از يكديگر صورت مي گيرد بدليل منافع و مصالحي است كه برخي ازكشورهايي كه ازاين منطقه بسيار دور مي باشند، در پي آنند ولي اين تلاشها ثمر بخش نخواهد بود .
دكتر حسين شهرستاني دراين گفتگوبا اشاره به برخي اظهارات مغرضانه عناصر معلوم الحال در دولت موقت كه سابقه عضويت در حزب بعث را دارند اظهار داشت : لازم است همه طرفها تلاش كنند كه در برابر اين ادعاها و تلاشها براي تخريب روابط بين دو كشور و ايجاد درگيريها در منطقه بايستند .
وي دولت عراق را مسئول اصلي حوادث هفته هاي گذشته نجف دانست و گفت :بحراني كه در نجف رخ داد نتيجه سوء ارزيابي مقامات محلي از افراد دفترصدر و تعامل نكردن با آنها به گونه اي بود كه از شعله ور شدن فتنه جلوگيري كند .
مشاور سياسي آيت الله سيستاني افزود : اشتباه دولت استفاده از زور و خشونت با آنها است تا آن حد كه موجب شد وضعيت به اين سطح از درگيري برسد و علي رغم تلاشهاي گسترده از جانب آيت الله سيستاني كه در بستر بيماري در لندن به سر مي بردند براي حل اين فتنه ، حكومت عراق رسيدن به توافق و آتش بس را رد مي كرد و حتي زماني كه نماينده دولت و مشاور امنيت ملي به نجف رفت و با مقتدا به توافق رسيد و صدر توافق را امضا كرد ، حكومت از امضاي آن توافقنامه سر باز زد و به درگيري ادامه داد و بيانيه هاي دولتي اصرار داشت كه اين مسئله را به طور نظامي حل كند كه اين مسئله هزينه هاي جاني زيادي براي اين شهر داشت و افراد بيگناه زيادي كشته شدند و خانه ها و مدارس زيادي ويران شدند و آثارتاريخي فراواني از بين رفتند . در چنين شرايط پيچيده اي ملت ناچارا به رهبري ديني خود روي آورد كه همانا مرجعيت در نجف است و آيت الله سيستاني ناچارا به عراق بازگشت و از همه طرفها خواست براي حل اين مسئله تعهداتي را قبول و نسبت به آن پايبند باشند و راه حل صلح آميز را براي اين مسئله بپذيرند .
وي در مورد برنامه آينده آيت الله سيستاني گفت : ايشان از دفتر مقتدي صدر در مورد مواضع آنها سوال خواهند كرد و با آنها مستقيما گفتگو خواهند كرد .
وي در ادامه با بيان مواضع آيت الله سيستاني در قبال اشغال گفت : آقاي سيستاني آشكارا خواست خود را اعلام كرده است . وي خواستار پايان هرچه سريعتر اشغال عراق است . اين خواسته جديدي نيست و از زمان اشغال عراق توسط نيروهاي آمريكايي هميشه تاكيد مي كرند كه نيروهاي نظامي بايد در سريعترين زمان ممكن از عراق خارج شده و قدرت را به يك هيئت منتخب عراقي بسپارند و بنابراين ايشان همواره بر ضرورت اجراي انتخابات در سريعترين زمان ممكن تاكيد داشتند .
دكتر حسين شهرستاني گفت : دولت منتخب بايد قانون را وضع كند و حكومت را به دست دولت مشروع بسپارد اما متاسفانه نيروهاي اشغالگر با اين موضوع موافقت نكردند و اجراي انتخابات تا كنون به تعويق افتاده است . و هم اكنون بر طبق برنامه اي كه سازمان ملل طرح ريزي كرده انتخابات در ژانويه سال آينده برگزار خواهد شد وما اميدواريم كه يك انتخابات آزاد و سالم تحت نظارت سازمان ملل برگزار شود و يك هيئت منتخب براي عراقيها انتخاب خواهد شد كه قانون را خواهند نوشت و يك حكومت منتخب براي عراق به وجود خواهد آمد .
دكتر شهرستاني گفت : اين خواسته هايي است كه آيت الله سيستاني از ابتدا و از آغاز اشغال همواره بر آنها تاكيد مي كردند .
وي در مورد كنفرانس ملي عراق با اعتراض نسبت به شيوه انتخاب اعضا گفت : اگر اين طرحي است كه بوسيله آن عراقيها بتوانند گفتگوي ملي را تجربه كنند و همه احزاب بتوانند براي تبادل نظر و تعيين مواضع مشترك سهيم باشند ، طرح خوبي است با اينحال متاسفانه اين اتفاق نيافتاد و احزاب شركت كننده در دولت و ديگر احزاب خاص اين جايگاهها را در بين خود تقسيم كردند و به ديگر حزبها اجازه ندادند كه مشاركتي در اين مورد داشته باشند . درنتيجه احزاب در يك ميدان بسته با خود به نتيجه رسيدند و ديگر جنبشها وارد اين كنگره نشدند و رقابت چنداني صورت نگرفت و مجلس از همان ساختارهايي كه دولت را تشكيل داده اند تشكيل شد . بنابراين اين كنگره صلاحيت نظارت بر دولت را ندارد .
وي گفت : طرفهايي كه موضع مخالف نداشتند مشاركت نكردند و مجلس همان حركت دولت را دنبال مي كند بنابراين نمي تواند فضاي دمكراتيك را به وجود آورده و بر حكومت نظارت كند .
نظر شما