۳۰ تیر ۱۳۸۹، ۱۲:۰۸

فایننشال تایمز تحلیل کرد:

غرب در دو راهی جنگ منفور افغانستان

غرب در دو راهی جنگ منفور افغانستان

یک روزنامه غربی در گزارشی با اشاره به چالشهای غرب در افغانستان نوشت: سیاست غرب در افغانستان در تقاطعی است که یکی از این جاده ها خروج از جنگ و دیگری ادامه عملیاتی پرهزینه و طولانی مدت است.

به گزارش خبرگزاری مهر، فایننشال تایمز در گزارشی تحت عنوان "سیاست غرب در افغانستان در یک تقاطع قرار گرفته است" نوشت: سیاست غرب در افغانستان و جنگی که "باراک اوباما" در این کشور به ارث برده است در یک تقاطع قرار گرفته است که یکی از این جاده ها خروج از جنگ افغانستان و دیگری ادامه عملیات پرهزینه است.

این روزنامه آمریکایی در ادامه می نویسد: اگرچه گزینه اول به لحاظ سیاسی گزینه مناسبی برای توجیه بسیاری از مقامات داخلی آمریکا است که نگران اعزام سرباز از سوی دیگر کشورها به افغانستان هستند اما احتمال وقوع حملات تروریستی بسیار بیشتر وجود دارد و بعید نیست که ایالات متحده دوباره به اوضاع منطقه ای قبل از حادثه 11 سپتامبر بازگردد.

فایننشال تایمز در ادامه این مطلب به برکناری ژنرال "استنلی مک کریستال" فرمانده نیروهای ائتلاف در افغانستان به سبب انتقاد از عملکرد دولت آمریکا در این جنگ و روی کارآمدن ژنرال "دیوید پتریوس" می پردازد و می نویسد که بسیاری از مقامات بلندپایه افغانی پیش از اخراج مک کریستال فرمانده سابق نیروهای ائتلاف در افغانستان، این کار را فاجعه بار خوانده بودند.

این روزنامه آمریکایی در این گزارش سپس به طرح خروج نیروهای کانادایی و هلندی از ولایت های جنوبی افغانستان و سردرگمی دولت جدید ائتلافی انگلیس برای پایبندی به تعهدات خود در افغانستان یا خروج از این کشور می پردازد.

فایننشال تایمز جنگ افغانستان را جنگی منفور می نامد که هیچ پایانی برای آن نمی داند و پیش بینی می کند که این جنگ هزینه و عواقب سنگینی برای دولت آمریکا در پی دارد.

این روزنامه آمریکایی در پایان این مطلب می نویسد: هم اکنون زمان تصمیم گیری برای آینده جنگ افغانستان فرا رسیده است، تغییر مسیر جنگ به گونه ای که خوب باشد یا خروج از این کشور.

همچنین درحالی که هر روز آمار تلفات در این جنگ افزایش می یابد، دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی روز گذشته در کنفرانس افغانستان اعلام کرد که ناتو برنامه ای برای خارج کردن نیروهای خود از این کشور ندارد و ما حتی پس از انتقال قدرت به نیروهای محلی در افغانستان خواهیم ماند.

سایر کشورهای عضو ناتو از قبیل کانادا و آلمان نیز به دنبال فرصتی برای خروج از افغانستان هستند، اما سخنان راسموسن نشان می دهد که اتفاق نظری میان اعضا در این رابطه وجود ندارد.

کد خبر 1114699

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha