دکتر مسعود مرادی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: بخشی از اطلاعات مورد نیاز این بانک از طریق سامانه های ماهواره ای تامین می شود و تاکنون ارتباطات خوبی با ناسا در زمینه برداشت اطلاعات از ماهواره ها داشتیم که این ارتباطات شامل دریافت اطلاعات دریایی می شود.
وی ادامه داد: در مرکز داده های اقیانوسی اطلاعات دریافت شده را بر اساس استانداردهای خاصی آنالیز، کنترل کیفی و تغییر فرمت داده و داده های به دست آمده در بانک داده های اقیانوسی نگهداری می شود و کاربران تحت شرایطی می توانند به آن دسترسی داشته باشند.
مدیر گروه داده های اقیانوسی و سنجش از دور موسسه ملی اقیانوس شناسی به جزئیات داده های این بانک اطلاعاتی در حوزه آبهای کشور اشاره کرد و اظهار داشت: یکسری از داده های این بانک بر اساس مطالعات میدانی به دست آمد برای این منظور تجهیزات دریایی چون "بویه" های اقیانوس شناسی به منطقه مورد نظر برده شد و پارامترهایی چون شوری، چگالی، فشار و جریان های دریایی اندازه گیری و اطلاعات به دست آمده در این بانک درج شد.
وی افزود: نوع دیگر اطلاعات موجود در این بانک، داده های ماهواره ای است با استفاده از ماهواره ها داده های سطح آبهای کشور و همچنین مخاطرات دریایی دریافت و در بانک دخیره می شود.
مرادی به کاربرد بانک های اطلاعاتی در حوزه های مختلف اشاره کرد و یادآور شد: برای نمونه ارتفاع سکوهای نفتی بر اساس طول موج تعیین می شود که به دلیل نبود بانک های اطلاعاتی در زمینه پارامترهایی چون هواشناسی، موج و سرعت و جهت باد، برای تعیین طول موج از روشهای غیر علمی استفاده می شود از این رو با راه اندازی این بانک می توان با روش های علمی اقدامات مورد نیاز را انجام داد.
وی همچنین به ضررهای تحمیلی ناشی از نبود بانک های اطلاعاتی در کشور اشاره کرد و یادآور شد: پس از جنگ خلیج فارس کشور بر آن شد تا غرامت خسارات زیستگاه های مرجانی ناشی از این جنگ را دریافت کند برای این منظور الگوریتم های بین المللی وجود دارد که بر اساس آن ارزش پولی هر هکتار مرجان را برآورد می کند اما در کشور بانک های اطلاعاتی در زمینه تنوع زیستی و موقعیت صخره های مرجانی موجود نبود که با مقایسه آن بتوانیم خسارات های وارد شده به کشور را تخمین بزنیم.
نظر شما