سردبیر این مجله در گفتگو با خبرنگار مهر در شیراز توضیح داد: از سه سال پیش "مرکز مطالعات ادبیات کودک" در جایگاه نهادی علمی در دانشگاه شیراز بنیان نهاده شد تا در کنار نهادهای رسمی دیگر، برای گسترش گفتگو، به ویژه در میدان نقد و نظریه، نقشی بر عهده بگیرد.
کاووس حسن لی ادامه داد: مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز درهمان آغاز در کنار فعالیتهای گوناگون و بر مبنای اساسنامه خویش، دو طرح مهم را درکانون توجه قرار داد و برای انجام آن همه تلاش خود را به کار بست که شامل تدوین، تصویب و ایجاد دوره کارشناسی ارشد ادبیات کودک و نوجوان و دیگری انتشار مجله علمی پژوهشی مطالعات ادبیات کودک است که هر دو طرح با کامیابی همراه بوده است.
سردبیر این مجله عنوان کرد: اکنون به جز انتشار این مجله، برنامه پیشنهادی کارشناسی ارشد ادبیات کودک و نوجوان، نیز با تلاشی چند ساله، پس از بررسی و تائید در شوراهای مختلف به تصویب نهایی رسیده و در پایگاه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار گرفته است تا هر کدام از دانشگاههای کشور که امکان اجرای آن را دارند، بتوانند درخواست کنند.
حسن لی همچنین بیان کرد: هدف از انتشار مجله مطالعات ادبیات کودک، تقویت روشمندی در پژوهشهای ادبیات کودک و نوجوان و کمک به رشد بیشتر و بهتر نقد و تولید نظریه در عرصهی ادبیات کودک و نوجوان ایران است.
وی اضافه کرد: بر همین اساس نیز در این مجله مقالهای بررسی می شود که در یکی از رشتههای ادبیات، علوم تربیتی، روانشناسی، زبانشناسی، فلسفه، جامعهشناسی، کتابداری و اطلاعرسانی و یا هر رشته دیگری تدوین شده و گسترش بصیرت نسبت به ادبیات کودک و نوجوان در مقام معرفتی میان رشتهای را در پی داشته باشد ضمن اینکه زبان اصلی مجله و مقاله ها نیز فارسی است.
به گزارش مهر فهرست مقاله های شماره ی اول مجله بدین شرح است:
- خوبینامه، اندرزنامهای قدیمی و ناشناخته/ محمد ابراهیم ایرجپور
- جهان تازه استقلال یافته کودکان: جستاری در انسانشناسی ادبیات کودک/ شهرام پرستش
- فانتزی و شیوههای فانتزیسازی شاهنامه در ادبیات کودک و نوجوان/ مهدخت پورخالقی چترودی/ مریم جلالی
- بررسی تحلیلی سیر نقد ادبیات کودک و نوجوان در ایران/مهدی حجوانی
- بررسی خواننده نهفته در داستانهای احمد اکبرپور (بر پایه نظریه ایدن چمبرز) سعید حسامپور
- بررسی مفهوم مرگ در ادبیات کودک ایران: تحلیل محتوای 9 کتاب داستان/ فریبا خوشبخت
- مقایسه تحلیل انتقادی گفتمان داستانهای کوتاه معاصر بزرگسال و نوجوان/ لطفاله یارمحمدی/ مرتضی یمینی/ لیلا قنبری
نظر شما