۲۲ تیر ۱۳۸۹، ۱۱:۲۷

حسینی:

عزم جدی برای ارتقای صنعت معدن در استان قم وجود ندارد

عزم جدی برای ارتقای صنعت معدن در استان قم وجود ندارد

قم - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان قم از عدم عزم جدی برای ارتقای صنعت معدن در استان قم انتقاد کرد و گفت: به دلیل وجود نگاه سنتی در این بخش، از منابع معدنی چه در مرحله اکتشاف و چه در مرحله بهره‌برداری به درستی استفاده نمی‌شود.

سید رسول حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر در قم اظهار داشت: در استان قم عزم جدی برای ارتقا صنعت معدن وجود ندارد به طوری که حتی در جلسات کارگروه اقتصادی هم کسی از این بخش دفاع نمی‌کند.

حسینی افزود: از زمانی که وزارت معادن و فلزات با وزارت صنایع ادغام شد، معدن به صورت بخشی حاشیه‌ای درآمد که آرام آرام به فراموشی سپرده شده است.

وی ادامه داد: در طول این سال‌ها آنقدر به این بخش بی‌توجهی شده و از کادر‌سازی غفلت کرده‌ایم که حتی در استان کسی را نداریم از بخش معدن دفاع کند و خود معدن‌کاران هم از آنجا که شخصیتا افرادی اجرایی هستند نمی‌توانند از حقوق خود در جلسات دفاع کنند.

وی با بیان این که نگاه سنتی به بخش معدن بزرگترین مشکل این صنعت در استان است ابراز داشت: متأسفانه قانون به هر کسی بدون توجه به سابقه علمی و فنی او مجوز برداشت از معدن می‌دهد و همین مسئله باعث تشدید برداشت و بهره‌برداری سنتی از معادن می‌شود.

حسینی در خصوص فعالیت‌های سازمان نظام مهندسی معدن به منظور ارتقا وضعیت معادن استان گفت: تلاش کرده‌ایم افراد تحصیل کرده و علمی را تشویق کنیم تا وارد این حوزه شوند و یا نیروهای عادی موجود را به سطح مطلوبی از خبرگی ارتقا دهیم ولی با تمامی فعالیت‌هایی که انجام شده و حتی در حال انجام است هنوز خود من رضایتی از وضعیت موجود ندارم.

وی افزود: به منظور بهبود بهره‌برداری از معادن استان در همه آنها مسئول فنی مستقر کرده‌ایم که تمامی فعالیت‌های معدن را زیر نظر دارد و به این ترتیب از حیف شدن منابع در هنگام برداشت جلوگیری می‌شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن در پاسخ به خبرنگار مهر در مورد نحوه پرداخت دستمزد این مسئولین فنی گفت: در حال حاضر حقوق این افراد توسط بهره‌بردار پرداخت می‌شود که این مسئله موجب ایجاد مشکلاتی شده است و به منظور جلوگیری از این امور به زودی صندوقی تشکیل می‌شود که تمامی بهره‌برداران موظف خواهند بود حقوق این مسئولین فنی را به این صندوق واریز کنند و سازمان نظام مهندسی متصدی تحویل دستمزد مسئلین فنی خواهد شد.

معدن منگنز استان قم در خاورمیانه اول است

حسینی در خصوص منابع معدنی استان قم اظهار داشت: معدن منگنز استان قم از لحاظ حجم منابع در خاورمیانه اول است و در حال حاضر 400 نفر در این معدن مشغول به کار هستند.

وی در رابطه با مشکلات بهداشتی که برداشت از این معدن برای کارگران ایجاد می‌کند گفت: در گذشته به علت آنکه برش کوه به صورت خشک انجام می‌شد غبار حاصله مسائلی را برای کارگران ایجاد می‌کرد که با اضافه کردن آب به مراحل برش این مشکل رفع شد.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن با بیان این که عموم منابع معدنی استان مصالح ساختمانی هستند تصریح کرد: البته منابعی مانند منیزیم و خاک‌های معدنی نیز در استان وجود دارد که متأسفانه از آنها استفاده نمی‌شود.

حسینی در رابطه با تلفات سال گذشته بخش معدن گفت: در سال تلفات بسیار کمی داریم که این نه به علت ایمنی بالا  بلکه دلیل گسترده نبودن فعالیت‌ها است.

می‌توانیم دومین تولیدکننده گچ کشور باشیم

وی در خصوص معادن گچ استان نیز گفت: روزگاری گچ استان قم جزو بهترین گچ‌های کشور بود اما الان گچ خودمان را هم سمنان وارد می‌کنیم و این در حالی است که اگر فعالیت و بهره‌برداری معادن فعلی را تقویت کنیم می‌توانیم دومین تولیدکننده گچ کشور باشیم.

وی ادامه داد: نگاه سنتی در مورد گچ باعث شده است که مواد معدنی را با کمی فرآوری دستی و با کیفیت نازل به بازار ارائه دهیم که به همین دلیل کسی از گچ نا‌مرغوب تولیدی استان استقبال نمی‌کند، در حالی که اگر روی همین مواد استخراج شده به خوبی کار شود می‌توانیم گچ بسیار خوبی تولید کنیم.

معدن بیشترین ارزش افزوده را دارد

به گفته حسینی بخش معدن بیشترین ارزش افزوده را در میان صنایع کشور دارد ولی در حال حاضر تنها از 5 درصد منابع شناخته شده کشور استفاده می‌شود که این نشان دهنده بی‌توجهی به به بخش معدن است که در استان قم نیز شاهد آن هستیم.

وی ادامه داد: بخش معدن کشور کمترین برداشت را از صندوق ذخیره ارزی داشته است و جا دارد با افزایش اعتبارات و برنامه‌ریزی از این حوزه ارزشمند که از مزایای نسبی کشور و استان ما است به خوبی استفاده کنیم.
 

کد خبر 1115775

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha