به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آلمان، رقابت های انتخاباتی میان دو هزار و 577 نامزد انتخابات پارلمانی از ۲ تیرماه آغاز شده و تا ۲۵ شهریور ماه یعنی ۲ روز قبل از انتخابات ادامه می یابد.
اما در این مدت کوتاه نام ۱۰۰ نامزد به دلیل قانونشکنی، شکایت و یا همدستی با گروههای مسلح غیرقانونی از لیست نهایی نامزدها حذف شده است.
در همین رابطه دویچه وله با ارائه گزارشی از روند برگزاری رقابت های انتخاباتی در افغانستان نوشت: نامزدها در تلاش برای نصب تصاویر بهتر از خود در معابر هستند.
رای به عکس یا عملکرد
دویچه وله در این باره می نویسد : آنچه بیش از هر چیز در افغانستان رواج دارد، رقابت در ارائه بهترین عکس است و نه رقابت در شناسایی بهتر میان مردم. برخی از نامزدها بهترین عکسهای خود را به دیوار نصب می کنند و این پوسترهای تبلیغاتی اکثراً در محلاتی نصب می شوند که آنها اجازه این کار را ندارند، و این خود یک تخلف انتخاباتی است.
از سوی دیگر مردم افغانستان معتقدند که نصب پوسترها هیچ کمکی به شناخت یک نامزد نمی کند، بلکه بهتر است آنها از طریق برنامه های تلویزیونی خود را معرفی کنند.
بر اساس این گزارش، طبق مقررات انتخاباتی در افغانستان، نامزدها حق ندارند در پیکار انتخاباتی، به تبلیغاتی متوسل شوند که سبب برانگیختن خشونت و تبعیضات و تعصبات قومی، گروهی، سمتی و زبانی باشد، اما به گفته کمیسیون مستقل انتخابات تا کنون بیشتر از ۳۱ نفر از نامزدها مرتکب تخلاف انتخاباتی شدهاند و برخلاف مقررات قانون انتخابات عمل کردهاند.
دویچه وله در این باره می نویسد : برخی از کاندیداها متهم به عضویت در گروههای مسلح غیرقانونی هستند.
"احمد ضیاء رفعت" مسئول رسیدگی به شکایات انتخاباتی میگوید که این نامزدها نامشان از لیست نهایی انتخابات حذف میشود و یا اگر نامشان حذف نشود آرای آنها باطل شناخته میشود.
رفعت میافزاید: تخلفات انتخاباتی بسته به نوع تخلف مجازات دارد که از توصیه تا جریمه نقدی است که حداقل ۵۰۰ هزار افغانی و حداکثر حذف نام کاندیدا از لیست نهایی کاندیدها است.
تا کنون بیش از ۲۵۰۰ نامزد برای انتخابات پارلمانی به رقابت پرداخته اند که از میان آنها تنها ۲۴۹ نفر به عنوان اعضای پارلمان انتخاب می شوند و از این تعداد ۶۸ کرسی به زنان تعلق دارد.
اما مشکلات انتخابات تنها به تخلفات خلاصه نمیشود، بلکه رئیس مجلس افغانستان از کمبود مراکز توزیع برگه های رأی شکایت دارد و معتقد است که این مراکز باید افزایش یابد زیرا مردم در صفهای طولانی باید انتظار بکشند تا کارت بگیرند.
برخی از مردم بر این باورند که در انتخابات پارلمانی مانند گذشته تقلب صورت خواهد گرفت، اما رئیس کمیسیون مستقل انتخابات و اعضای ولایتی آن سوگند خوردهاند که ضمن ممانعت از تقلب اصل بی طرفی را رعایت نمایند.
نظر شما