۲۶ تیر ۱۳۸۹، ۸:۴۳

در گفتگو با مهر مطرح شد:

جنگلهای زاگرس در خطر انقراض / مرگ بلوطها فرا رسید

جنگلهای زاگرس در خطر انقراض / مرگ بلوطها فرا رسید

رئیس هیئت مدیره جامعه جنگلبانی ایران با اشاره به قدمت تاریخی تراکم مراکز جمعیتی در دامنه های زاگرس گفت: در 40 سال اخیر به دلیل شتاب در توسعه ناپایدار، جنگلهای زاگرس تعادل اکولوژیک خود را از دست داده و امروز با مرگ بلوط ها، زاگرس در وضعیت بحرانی قرار دارد.

کاظم نصرتی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مهیا بودن شرایط زیستی در دامنه های زاگرس افزود: تخریب جنگلهای دنا به دست دستگاههای دولتی برای گذر خط لوله گاز چیزی جز بی خردی توسعه گران نیست چرا که با از بین بردن منابع حیاتی گروهی از مردم، قصد دارند امکانات رفاهی برای بخش دیگری از مردم فراهم کنند.

این کارشناس جنگل و منابع طبیعی تاکید کرد: متاسفانه باید اعتراف کرد بیشتر پروژه های عمرانی در ایران ارزیابی زیست محیطی ندارد.
 
وی با اشاره به تخلیه روستاها و کم جمعیت شدن شهرهای کوچک در مقابل فوران جمعیت و تراکم در شهرهای بزرگ افزود: دلیل این همه مهاجرت آیا چیزی غیر از دست دادن منابع حیاتی در ایران است؟ در منطقه زاگرس نفس کشیدن مطالبه ابتدایی مردم است ولی کسی به سلامت هوای غبار آلود کشور فکر نمی کند، اما گروهی برای گذر خط لوله گاز یقه چاک می کنند و با تهدید جنگلها را تخریب می کنند.
 
وی اظهار کرد: منطقه زاگرس ترکیبی از منابع زیستی مانند آب، هوا، خاک، تنوع جانوری و گیاهی را در خود دارد و جنگلهای آن نزدیک به 45 درصد منابع آبی ایران را به تنهایی تامین می کند.
 
این کارشناس جنگل افزود: جنگلهای زاگرس به دلیل اهمیت زیستی جنگلهای حفاظتی هستند ولی در سالهای اخیر به دلیل شعار زدگی و تمرکز بر توسعه ناپایدار تخریب گسترده ای بر پیکره جنگلهای مناطق غرب و جنوب غرب ایران وارد و باعث از دست رفتن تعادل زاگرس شده است.
 
نصرتی تاکید کرد: اگر تعادل طبیعت برهم نخورد، می تواند خود را احیا، پالایش و آفات و امراض را کنترل کند اما در زاگرس وضعیت به این شکل نیست و طبیعت جنگلی زاگرس قدرت خودپالایی را از دست داده و در حال نابودی کامل است که دلیل اصلی آن بهره کشی بی رویه و در نهایت بی توجهی به تحمل اکوسیستم زاگرس و عوامل انسان ساخت است.
 
این کارشناس با تاکید بر افزایش سیل، فرسایش 6 برابری خاک، رسوب گذاری گسترده، فرسایش بادی و بسیاری عوامل دیگر در زاگرس گفت: بسیاری از اتفاقات در زاگرس با هم روی داده و باید به این وضعیت نام بحران داد که حاصل تعدی، تجاوز و تخریب گسترده اراضی جنگلی در حال کاهش این منطقه است.
 
رئیس هیئت مدیره جامعه جنگلبانی ایران با اشاره به از بین رفتن نشانه های حیات در زاگرس تاکید کرد: سد سازیهای بی رویه جریان عادی رودخانه های دائمی در زاگرس را مختل کرده و بخش عظیمی از طبیعت ایران به دلیل نبود نگاه پایدار مدیریتی در حال ویرانی است.
کد خبر 1117711

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha