به گزارش خبرگزاری مهر، یحیی آلاسحاق با بیان این مطلب گفت: طرح موضوع نهضت ملی کاهش قیمت تمام شده و ارائه راهکارها از سوی آن باید دارای یک نگاه و رویکرد واقع گرایانهای باشد چرا که این نهضت مجموعه فرآیندی است که علمی و منطقی کردن مراحل تولید کالا را مشخص میکند و تک بعدی عمل کردن در این راستا اقدامات نتیجهبخشی را به دنبال نخواهد داشت.
وی بالا بودن قیمت تمام شده را یکی از معضلات کلی اقتصاد کشور دانست و عنوان کرد: در اقتصاد ایران بالا بودن قیمت تمام شده کالاها و خدمات از جمله مشکلاتی است که گریبانگیر تولید و بنگاههای اقتصادی کشور است که این مسئله ریشه در عوامل متعددی از جمله پایین بودن بهرهوری، نداشتن انضباط کاری، ضعف در مدیریت بنگاهها، نبود یک سیستم حمل و نقل و توزیع مناسب و غیره دارد که مشکلات هر کدام را باید در جای خود بررسی کرد.
آل اسحاق تصریح کرد: تولیدات داخلی کشور علیرغم داشتن مزیتهای نسبی فراوان از توان رقابتی بالایی در صحنه بازارهای جهانی برخوردار نیستند، این در حالی است که تولید داخل نه تنها از لحاظ قیمت بلکه در زمینه کیفیت و توجه به سلیقه مصرفکننده نیز آنگونه که باید رشد نیافته است که این مسئله جایگاه اقتصاد ایران را در بسیاری از بازارهای بینالمللی با مشکل روبرو میسازد.
وی ادامه داد: عدم توانایی رقابت در فضای جهانی آسیب بزرگی به تمامی حوزههای اقتصادی کشور وارد میسازد که در این راستا شناخت ریشههای مشکلات و اصلاح ساختارهای اقتصادی کشور از اهمیت بسزایی برخوردار است.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران نظام بازاریابی غلط، بالا بودن ریسک سرمایهگذاری در کشور، نبود سیستم حمل و نقل و توزیع مناسب، عدم برنامهریزی صحیح در تامین و ذخیرهسازی مواد اولیه واحدهای تولیدی، وجود ضایعات و اتلافها در بخش تولید، افزایش نرخ تعرفهها، وجود قاچاق کالا در کشور و غیره از جمله عاملهای اصلی در بالابودن قیمت تمام شده کالاها و خدمات در داخل کشور دانست که باید چارهای برای آنها اندیشید.
آل اسحاق در پایان خاطرنشان کرد: سیاست، انحصار و نفتزدگی و همچنین بیانضباطی در محیط کار، از جمله مشکلات اصلی اقتصاد کشور بوده که برای مقابله با هر کدام از این مشکلات باید به شیوه و راهکار مناسب خود برخورد شود چرا که با طرح موضوع نهضت ملی کاهش قیمت تمام شده نمیتوان تمامی معضلات اقتصادی را حل کرد.
نظر شما