به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، سید محمد جعفر حجازی شامگاه گذشته در نشست شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون با اشاره به عزم جدی برای ساماندهی رودخانه کارون و دیگر رودخانههای استان گفت: وضعیت رودخانه کارون از نظر کلی بحرانی نیست اما ممکن است در بعضی از مواقع که با کاهش خروجی آب روبه رو میشویم، وضعیت نگران کننده شود.
حجازی اظهار داشت: رودخانه کارون از نظر حفاظت کیفی در حد متوسطی قرار گرفته و خوشبختانه در مرحله حادی قرار ندارد ولی باید وضعیت موجود این رودخانه به شرایط ایده آل برسد. انتظار من این است که سازمان آب و برق مطالعات کلی خود را در این زمینه ارائه دهد تا ما بتوانیم از این طریق سال آینده در لایحه بودجه ردیف مستقلی با عنوان ساماندهی زهکشی های استان خوزستان اختصاص دهیم و همچنین پس از آن مشخص شود متولی این موضوع چه سازمان و دستگاهی است.
وی تاکید کرد: انتظار من از اعضای این نشست به ویژه شهرداری اهواز این است که به تعهدات خود برای جلوگیری از آلودگی رودخانه کارون، توجیه مردم، نصب سیستم جمعآوری زباله و عملیات پاکسازی، عمل کنند.
حجازی خطاب به شهرداری اهواز در خصوص نخالههای ساختمانی که به درون رودخانه کارون ریخته میشود، گفت: شهرداری نباید به پیمانکاران و حتی مردم عادی اجازه دهد تا نخالههای ساختمانی را به درون رودخانه بریزند و برای این کار چند مکان در شهر اهواز را تعیین کند. در اطراف اهواز گودال های زیادی برای ریختن نخالههای ساختمانی وجود دارد. اگر شهرداری نتواند جلوی این کار را بگیرد مفهومش این است که یا اشراف کامل بر این کار ندارد و یا این که زورش نمیرسد.
استاندار خوزستان تلاش و همت تمام دستگاهها و سازمانها را برای حفظ رودخانه کارون امری ضروری دانست و خاطر نشان کرد: سالهای سال این رودخانه از نظر ورود نخالههای ساختمانی، زبالهها، زهکشیهای، فاضلابهای روستایی، شهری، صنعتی و بیمارستانی رها شده بودند. حال اگر بخواهیم این وضعیت را به جریانی درست و سالم هدایت کنیم، زمان بر است.
وی افزود: البته در این خصوص اقدامات خوبی هم صورت گرفته که از جمله آن میتوان به ایجاد تصفیه خانه فولاد خوزستان در این مجموعه اشاره کرد ضمن اینکه این سرمایهگذاریها باید پیش از این صورت میگرفت.
حجازی با اشاره به اینکه مسائل محیط زیستی خوزستان در مقایسه با دیگر استانهای کشور حساستر است، افزود: اعتبارات منابع طبیعی از هشت میلیارد تومان به 24 میلیارد تومان افزایش یافته است؛ یعنی سه برابر افزایش یافته است. یک سوم از این اعتبار به آبهایی که باعث ورود رسوبهایی به رودخانه میشوند، اختصاص خواهد یافت. این آبها شیرین هستند و میتوانند 800 تا 1000 هکتار از اراضی اطراف خود را تامین کنند.
وی خاطرنشان کرد: یک سوم دیگر از این اعتبار نیز برای ایجاد کمربند سبز اهواز و شهرستانهای دیگر استان به منظور تلطیف هوا اختصاص خواهد یافت. امسال شرایط برای ایجاد فضای سبز در سطح شهرستانهای استان فراهم شده است.
استاندار خوزستان با تاکید بر ایجاد فضای سبز در حاشیه جادهها گفت: ما نهضت سبز را راهانداخته و تمام فرمانداریها را موظف کردهایم تا در خصوص نگهداری فضاهای سبز و توسعه آنها اقدامات لازم را انجام دهند. تلاش ما این است تا نهضت سبز با دید ایجاد و توسعه باغها باشد تا علاوه بر این که محصولی تولید میشود، برای صاحبان آنها نیز توجیه اقتصادی داشته باشد.
نظر شما