به گزارش خبرنگار مهر، سید تقی قائمی پیش از ظهر یکشنبه در نشست خبری با اشاره به حضور بیش از سه میلیون اتباع بیگانه در کشور گفت: یک میلیون از اتباع بیگانه در کشور با مجوز و باقی بدون مجوز زندگی میکنند که آمارها نشان میدهد تنها دو میلیون افغانی غیرمجاز در ایران ساکن هستند.
وی افزود: به دلیل تحصیل رایگان فرزندان اتباع غیرمجاز افغانی، امنیت و ارزانی مایحتاج زندگی در ایران در مقایسه با افغانستان، تعداد زیادی از افغانیها به صورت غیرقانونی وارد کشور میشوند.
قائمی گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی برای جلوگیری از ورود غیرقانونی افغانیها به کشور که پیامد آن بیماری، قاچاق مواد مخدر، سوء استفاده غیراخلاقی، سرقت و قاچاق انسان است مقرر شده که مرزهای کشور بر روی افغانیها باز شود و هر افغانی که قصد ورود به ایران را دارد با ارائه وثیقه و تعیین مدت زمان حضور در ایران به صورت قانونی وارد کشور شود.
مدیرکل کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در پاسخ به این پرسش که وضعیت دو میلیون افغانی که به صورت غیر قانونی در کشور اقامت دارند چه میشود اظهار داشت: از تاریخ دوم مرداد ماه سال جاری به مدت یکماه 200 شعبه در 17 استان و 146 شهرستان کشور با 500 پرسشگر آماده ثبت نام افغانی هایی هستند که به صورت غیر قانونی وارد کشور شده اند.
وی افزود: استانهای تهران، مازندران، قزوین، مرکزی، قم، اصفهان، خوزستان، بوشهر، فارس، یزد، سمنان، کرمان، هرمزگان، لرستان، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، خراسان رضوی برای اجرای طرح ساماندهی اتباع بیگانه غیرمجاز انتخاب شدند.
قائمی در پاسخ به این پرسش که آیا ازدواج اتباع بیگانه با افراد ایرانی غیرقانونی است گفت: محدودیتی برای ازدواج اتباع بیگانه مسلمان با ایرانیان وجود ندارد که البته ازدواج قانونی مستلزم داشتن گذرنامه و ثبت در دفاتر ثبت ازدواج زیر نظر وزارت کشور است.
وی افزود: اتباع غیرمجازی که در ایران ازدواج کرده اند می توانند در طرح ساماندهی اتباع غیرمجاز ازدواج ثبت کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که قرار بود استان سیستان و بلوچستان به عنوان استان ممنوعه و عاری از اتباع بیگانه شناخته شود گفت: این مصوبه دولت همچنان پابرجاست و تا کنون 70 هزار اتباع بیگانه در این استان به استانهای همجوار منتقل شدهاند و الباقی هم روزانه در حال انتقال هستند.
قائمی در پاسخ به این پرسش که ساماندهی افغانیهای جویای کار در کشور در چه مرحله ای است گفت: در سال جاری براساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی مقرر شده که شرکتهای حقیقی و حقوقی ایرانی تحت عنوان شرکتهای کفالتی وظیفه ثبت نام و ساماندهی کارگران افغانی را بر عهده بگیرند تا کارفرمایان بنا بر نیاز خود از این شرکتها درخواست کارگر کنند.
وی افزود: تمامی اقدامات اقامتی اعم از ویزا، پروانه کار و اخذ مجوز اقامت در این شرکتها انجام میشود.
نظر شما