a) با تاكيد بر قطعنامههاي مصوب شوراي حكام در تاريخ 18 ژوئن 2004 ،13 مارس 2004، 26 نوامبر 2003 ، 12 سپتامبر 2003 و مذاكرات شورا در 19 ژوئن 2003
b) با قدرداني از گزارش تاريخ اول سپتامبر 2004 مديركل در خصوص پيشرفت پادمانها در ايران
c) با تاييدروند كلي مثبت همكاري ايران با آژانس كه در گزارش مديركل ذكر شده ، گرچه روند ارايهي اطلاعات مورد نياز در برخي موارد بايد تسريع ميشد.
d) با توجه به اظهارات مدير كل مبني بر اين كه آژانس پيشرفتي دائم در جهت درك برنامهي هستهاي ايران به دست آورده، اما هنوز بررسي بيشتري در خصوص برخي مسايل مثل آلودگي و گستره برنامهي سانتريفيوژ P2 باقي است
e) با نگراني جدي از اينكه طبق گزارش دبيركل ايران به درخواستهاي مكرر شورا براي تعليق تمامي فعاليتهاي غني سازي و بازپردازش مواد شكافت پذيراعتنا نكرده است
f) و نيز با نگراني از اينكه ايران برخلاف نظر شوراي حكام قصد دارد به عنوان بخشي از فرآيند غني سازي آزمايشي 37 تن كيك زرد را در تاسيسات تبديل اورانيوم مورد استفاده قرار دهد
g) ضمن به رسميت شناختن نياز و حق كشورها براي توسعه و كاربرد عملي ازانرژي اتمي با اهداف صلح آميز مثل توليد برق، بگونه اي هماهنگ با تعهداتشان در خصوص معاهده ان پي تي
h) بر لزوم پادمانهاي كارآمد براي ممانعت از استفاده مواد هسته اي در جهت نظامي و بر اهميت پادمانهاي كارآمد براي تسهيل همكاري در زمينه انرژي تاكيد ميكند:
به گزارش خبرگزاري مهر بندهاي اجرايي اين پيش نويس چنين است:
1) از ايران ميخواهد تا فورا و بگونه اي مثبت به گزارشات و درخواست هاي مديركل مبني بر دسترسي به اماكن، اشخاص و اطلاعات مربوط به توافقات پادماني در هر زمان پاسخ دهد. و همچنين اطلاعات بيشتري را كه ميتواند درك آژانس از مسايل باقيمانده برنامههاي هستهاي ايران را كامل كند در دسترس گذارد.
2) بر تداوم عمل ايران مطابق با پروتكل الحاقي تاكيد و يكبار ديگر از تصويب بدون تاخير آن را درخواست مي كند.
3) عميقا ابراز نگراني مي نماييم كه تصميمات ايران براي تعليق فعاليتهاي غني سازي و پردازش دوباره كه در 29 دسامبر 2003 و 24 فوريه 2004 به آژانس ذكر شده بود، به طور چشمگيري درك آژانس از ميزان تعهدات اين كشور را مشكل مي كند. با توجه به اينكه ايران از آن زمان تاكنون از برخي از آن تصميمات منصرف شده از اين كشور ميخواهد سريعا و به شكل قابل اثباتي تمامي فعاليتهاي مربوط به غني سازي را به حالت تعليق در آورد. بويژه ساخت قطعات سانتريفيوژها، مونتاژ و آزمايش آنها و توليد مواد اوليه كه در آزمايشهاي UCF به كار گرفته ميشود.
4)از ايران ميخواهد به عنوان معيار ديگر اعتمادسازي داوطلبانه در تصميمش براي شروع ساخت راكتور تحقيقاتي آب سنگين در اراك تجديد نظر كند.
5) متذكر ميشود كه همكاري كامل و بي درنگ با آژانس از سوي تمامي كشورهاي سوم براي آشكار شدن برخي مسايل به ويژه مسالهي آلودگي ها ضروري است.
6) از مدير كل و دبيرخانه براي اقدامات فني و بي طرفانه جهت تحقق توافقنامهي پادماني ايران و تصويب زود هنگام پروتكل الحاقي درايران و همچنين بررسي تعليق فعاليتهاي مربوط به غنيسازي و پردازش مجدد ايران و تحقيق دربارهي مسيرها و منابع تامين كننده سپاسگزار است.
7) از مديركل ميخواهد تا پيش از نشست آتي شورا در ماه نوامبر گزارشي را از برنامهي هسته اي ايران به همراه ارزيابي از همكاري ايران ، نتايج فعاليتهاي اخيرآژانس و تحقق درخواستهاي شورا در قطعنامههاي پيشين به ويژه تعليق كامل همهي فعاليتهاي مربوط به غني سازي و پردازش دوباره را ارئه نمايد.
8) در اين چارچوب، به ويژه براساس گزارش آتي مدير كل درباره اين كه آيا گامهاي ديگري هم براي راستي آزمايي تعهدات ايران تحت توافقنامه پادمان و درخواستهاي شورا از ايران تصميم قطعي اتخاذ خواهيم كرد.
نظر شما