۲۸ تیر ۱۳۸۹، ۱۰:۲۴

مدیر انتشارات امیرکبیر:

آذریزدی توجه ویژه ای به نقش تربیت در قصه پردازی داشت

آذریزدی توجه ویژه ای به نقش تربیت در قصه پردازی داشت

یزد - خبرگزاری مهر: مدیر انتشارات امیرکبیر گفت: استاد آذریزدی به نقش تربیتی کودکان در قصه‌ ها تاکید بسیار داشت اما این نقش امروز کمتر مورد توجه قرار می گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر در یزد، احمد نصاری یکشنبه شب در مراسم بزرگداشت نخستین سالگرد درگذشت استاد مهدی آذریزدی اظهار داشت: قصه ‌گویی‌ های امروز ما نقش تربیتی خود را از دست داده و این تاثیر رفاه‌ زدگی است.

نصاری عنوان کرد: در دنیایی که این همه ابزار رفاهی در آن وجود دارد، شاید محلی برای قصه ‌گویی باقی نمانده اما من معتقدم با کمک و استعانت از همین ابزار می‌ شود دوباره قصه ‌گویی را رایج کرد و فرزندانمان را با مفاهیم قصه آشنا کرد.

وی با اشاره به ویژگی های استاد مهدی آذریزدی اظهار داشت: ساده ‌زیستی او در آثارش منعکس شده و به وضوح قابل لمس است.

وی افزود: هنگامی که برای نخستین بار حدود دو سال پیش برای دیدن استاد آذریزدی به همراه مصطفی رحماندوست به منزل او رفتیم، از ساده ‌زیستی او بهت زده شدم اما با تامل در آثار آذریزدی، ساده‌ زیستی را در عمق آثارش نیز یافتم.

وی افزود: شاید همین رمز ماندگاری آثار آذریزدی باشد زیرا آنچه که از زندگی شخصی آذریزدی دیده بودم و از افکار او شنیده بودم، در آثارش منعکس شده بود و چون نوشته ‌های او از دل او برمی ‌خواست، لاجرم نیز بر دل می‌نشست.

بهره مندی از مفاهیم دینی و ایرانی رمز ماندگاری آثار آذریزدی است

وی بیان داشت: ویژگی دیگر آثار آذریزدی، آمیختگی آثار به مفاهیم دینی - اسلامی و فرهنگ ایرانی است.

نصاری یادآور شد: مفاهیمی که آذریزدی در داستان‌های خود آن را منعکس کرده است، مفاهیمی است که با گوشت و خون و جان ما ارتباط مستقیم دارد و با مطالعه آثار او احساس می ‌کنیم مطالب، تا عمق جان مخاطب می‌نشیند.

وی ادامه داد: مرحوم آذر برای انتقال اندیشه‌ها و افکار خود به سراغ مفاهیم دینی رفته و اینکه بزرگان گاهی آنقدر بر اصالت بیان مطلب و افکار و اندیشه تاکید می‌کنند، به دلیل ماندگاری و اثرگذاری آن است.

مدیر انتشارات امیرکبیر با اشاره به ویژگی ‌های آثار آذریزدی عنوان کرد: بیان شیوا، نثر و ادبیات بسیار روان، آمیختگی ادبیات با فرهنگ و مفاهیم دینی و ... از جمله ویژگی‌هایی است که در آثار آذریزدی قابل لمس است و آنها را ماندگار کرده است.

نصاری در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: کتاب مرحوم آذریزدی تاکنون در انتشارات امیرکبیر به چاپ سی و هشتم رسیده و آثار او در جوامع بین‌المللی مطرح است به نحوی که در سال جاری در نمایشگاه کتاب در دومین روز از نمایشگاه، کتاب ایشان تمام شد و تمام سه هزار نسخه با هشت عنوان فروش رفت.

وی همچنین از انتشار یکی از آثار آذریزدی به صورت سی‌ دی صوتی خبر داد.

آذریزدی در زندگی به هیچ چیز جز کتاب علاقمند نبود

کاووس والازاده، نویسنده و استاد دانشگاه و از دوستان آذریزدی نیز در این مراسم اظهار داشت: آذر انسانی خجول و ساده ‌زیست بود و در زندگی خود به هیچ چیزی جز کتاب علاقمند نبود.

وی افزود: کتاب افق زندگی آذریزدی بود اما او در زندگی خود به افق ‌های بالایی دست یافت که من هرگز به آنها دست نیافتم.

والازاده با انتقاد از اینکه چرا وقتی آذریزدی‌ و امثال او می‌روند، ما در سالگردشان از آنها یاد می‌کنیم در حالی که در زندگی آنها کمتر توجهی به امثال آذریزدی شده است، خواستار توجه بیشتر به مفاخری همچون آذریزدی شد.

وی با اشاره به اینکه آذریزدی در دوره‌ ای از زندگی خود مجبور شد تا کتابهایش را که به جانش بسته بود را بفروشد، عنوان کرد: سئوال من این است که آن زمان که آذریزدی با حزن تمام کتابهایش را می ‌فروخت، چه کسی به دادش رسید.

کد خبر 1119159

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha