محمدعلی بهرامی در گفتگو با خبرنگار مهر در همدان افزود: با توجه به احتمال شیوع این بیماری ها مرغداران باید اقدام های پیشگیرانه انجام دهند و در صورت مشاهده علامتهای این بیماری این موضوع را به شبکه دامپزشکی آن منطقه گزارش دهند.
مسئول اداره مبارزه با بیماری های طیور اداره کل دامپزشکی استان همدان در خصوص راه انتقال بیماری نیوکاسل گفت: این بیماری از طریق هوا، دان و آب آلوده و تماس با پرندگان آلوده منتقل می شود.
وی ضعف، تنفس با دهان، آبریزش بینی، خس خس کردن، حرکت به عقب، چرخیدن به دورخود، فلجی، قطع کامل تخم گذاری، پوسته غیرمتعارف تخم مرغ و در نهایت افزایش تلفات را از جمله نشانه های بروز بیماری عنوان کرد.
بهرامی جلوگیری ورود پرندگان جدید به محل پرورش طیور، واکسیناسیون به موقع و زیر نظر دامپزشکی، جلوگیری از ورود افراد متفرقه به محل مرغداری، تهیه وسایل و دان مرغداری از محل های معتبر و رعایت مسائل بهداشتی جایگاه، ضدعفونی جایگاه و جداسازی و نگهداری طیور بومی از جایگاه پرورش دام را از راه های پیشگیری از بروز بیماری ذکر کرد.
مسئول اداره مبارزه با بیماری های طیور اداره کل دامپزشکی استان همدان جداسازی پرندگان بیمار از سالم، رعایت اصول قرنطینه ای، محصور کردن جایگاه پرندگان و جلوگیری از تماس با پرندگان سایر واحدهای پرورش طیور و جلوگیری از تماس پرندگان وحشی با طیور را از دیگر روش های جلوگیری از بروز این بیماری دانست.
نظر شما