به گزارش خبرگزاری مهر، اتحادیه بین المجالس جهانی در سال 1889 تاسیس شد و مقر دائمی آن در ژنو - سوئیس است و در حال حاضر 150 عضو اصلی و هشت عضو وابسته دارد.
این اتحادیه یک سازمان چند جانبه غیر دولتی، متشکل از پارلمان های ملی سراسر جهان است.
رسالت این اتحادیه پیشبرد صلح و امنیت از طریق گفتگوهای سیاسی، ارتقاء دموکراسی، احترام و رعایت حقوق بشر و همچنین مشارکت در گسترش نهادهای موثر نمایندگی و قانونگذاری و قبل از هر چیز تریبون سیاسی برای نمایندگان مجالس است که با گردهم آوری قانونگذاران مجالس جهان اعم از نمایندگان مخالف دولت و احزاب حاکم به طور منظم دوبار در سال، محلی برای تبادل نقطه نظرات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی به شمار می رود.
این اتحادیه همچنین با پیشبرد مذاکرات و اتخاذ ساز و کارهایی برای پیشگیری از مناقشات و حل و فصل آنها از طریق گفتگوهای چندجانبه و دیپلماسی آرام پارلمانی در جهت ارتقاء صلح در جهان تلاش میکند.
نهاد مذکور از طریق قطعنامه ها و گزارشهای تخصصی، نظرات و مواضع این مجمع پارلمانی جهانی را درباره مسائل و موضوعات حائز اهمیت بین المللی اعلام نموده و توصیه ها و پیشنهادهایی را برای اتخاذ اقدامات پارلمانی مناسب ارائه می کند.
اتحادیه بین المجالس همچنین ارتباط نزدیکی با نهاد سازمان ملل متحد دارد و برگزاری اولین و دومین کنفرانس روسای مجالس جهان در سالن مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک در سالهای 80 و 84 در همین راستا ارزیابی می شود.
مجمع، شورا، کمیته اجرایی و دبیرخانه ارکان اتحادیه بین المجالس است.
مجمع بین المجالس مرکب از نمایندگان بین المجالس که در قالب هیاتهای تعیین شده از سوی اعضای اتحادیه انتخاب می شوند و این مجمع در سال دوبار (بهار و پائیز) تشکیل جلسه می دهد که زمان و محل تشکیل جلسات مجمع را شورای بین المجالس تعیین می کند.
رئیس مجمع در هر اجلاس، رئیس پارلمان کشور میزبان و برای همان اجلاس می باشد و رئیس شورا بر اساس سهمیه جغرافیایی و به مدت سه سال انتخاب می شود.
کمیته اجرایی این اتحادیه نیز مرکب از رئیس شورای بین المجالس، 15 عضو از پارلمان های مختلف و رئیس کمیته هماهنگی اجلاس زنان مجالس است که رئیس شورای بین المجالس با حفظ سمت ریاست کمیته اجرایی را نیز برعهده دارد و اعضای کمیته اجرایی توسط شورای بین المجالس انتخاب می شوند حداقل سه نفر از اعضای انتخابی باید نماینده زن باشند.
دوره عضویت در شورای اجرایی برای همه اعضا به جز رئیس چهارسال می باشد.
این گزارش می افزاید، از سال 2000 مقرر شد، هر 5 سال یکبار نیز اجلاس ویژه سران مجالس عضو اتحادیه بین المجالس برگزار شود که سومین اجلاس روسای مجالس عضو اتحادیه بین المجالس جهانی(IPU) با عنوان "پارلمان ها در جهان بحران زده و پاسخگویی مردم سالارانه در سطح جهان در راستای منافع عامه " از 28 تا 30 تیرماه سال جاری در ژنو و با حضور بیش از 120 رئیس مجلس برگزار می شود.
گفتنی است، هیئت پارلمانی ایران به ریاست علی لاریجانی نیز در این اجلاس حضور فعال خواهند داشت.
رئیس مجلس شورای اسلامی در این اجلاس به ایراد سخنرانی پرداخته و مواضع مجلس شورای اسلامی در قبال مسائل مهم منطقه ای و بین المللی به ویژه موضوعات مربوط به جهان اسلام را مطرح خواهد کرد.
همچنین لاریجانی در حاشیه این اجلاس، دیدارهایی دو و چند جانبه ای با روسای مجالس حاضر خواهد داشت.
به گزارش مهر، لاریجانی و هیئت همراه به منظور شرکت در این اجلاس، شب گذشته تهران را به مقصد ژنو ترک کردند.
نظر شما