دکتر پیتر بولتاک استاد فلسفه دانشگاه ایلینویز در مورد این پرسش که فراغت به چه معناست و آیا فراغت تابستانی برای اساتید دانشگاهی به منزله تداوم فکر و اندیشه است، به خبرنگار مهر گفت: فراغت و عدم فراغت دو جنبه و بعد از زندگی انسانها به شمار میروند. سه نوع عدم فراغت را میتوان برشمرد. برخی همیشه درگیر کار هستند و تا حدی درگیر کار و فعالیت هستند که اوقات فراغت برای آنها معنایی ندارد.
وی افزد: برخی افراد هستند که زندگی خود را بر اساس کار مداوم تعریف نمیکنند و دارای اوقات فراغت هستند. برخی افراد نیز به گونهای زندگی میکنند که فراغت و کار برای آنها در مقابل یکدیگر قرار نمیگیرند.
این متخصص فلسفه ذهن در ادامه خاطر نشان کرد: افراد گروه اول از جمله موضوعاتی هستند که در زندگی روزمره راجع به آنها میشنویم. افراد گروه دوم نیز در کنار و اشتغال، فراغتی برای خود تعریف میکنند که تعداد این گروه از افراد زیاد است.
وی تصریح کرد: گروه سوم به طوری منطقی کار و فراغت را در مقابل یکدیگر نمیبینند و آنها را در یک بستر تعریف میکنند و فراغت به عنوان موضوعی خارج از کار برای آنها معنا ندارد.
وی افزود: مایل هستم تجربه شخصی خود را در این تابستان برای شما بیان کنم. در این تابستان بنده برای انجام کارهای تحقیقاتی به کشورهای اتریش، اسلوونی، مجارستان و چک سفر کردم. در کنار انجام کارهای پژوهشی، میتوان از جاذبههای توریستی این کشورها نیز بهره گرفت.
این استاد فلسفه یادآور شد: در کنفرانسهایی که در آن شرکت کردم این فرصت به وجود آمد تا از دستاوردها و فعالیتهای علمی دیگران بهره ببرم و در جریان کارهای دیگران قرار بگیرم و توانستم مقاله و دیدگاه خودم را در معرض دید و نقد قرار دهم.
وی تصریح کرد: گردش در این شهرها و بازید از آنها حاوی نکات جالب توجهی برای من به عنوان یک استاد دانشگاه است. تحقیق و مطالعه و انجام پژوهشهای علمی ابعادی از مسائل را برای ما روشن میکنند و گردش و بازدید از فرهنگهای مختلف ابعاد دیگری را برای ما روشن میسازند.
بولتاک در پایان خاطر نشان کرد: همه اینها در کنار کار تعریف میشوند و بخشی جدا از فعالیت علمی و تحقیقاتی نیستند. کار علمی، تحقیق و پژوهش آنقدر جذاب است که نمیتوان در مقابل آن فراغت را معنا کرد و هر چه هست در کنار کار و فعالیت معنا پیدا میکند.
پیتر بولتاک استاد فلسفه دانشگاه ایلینویز در اسپرینگ فیلد امریکا است. حوزه تخصصی او اخلاق، فلسفه سیاسی و فلسفه ذهن است.
نظر شما