۱ مرداد ۱۳۸۹، ۱۰:۰۴

وال استریت ژورنال بررسی کرد :

سبقت گرفتن چین از آمریکا در مصرف انرژی/ نگاه بلند مدت پکن به انرژی ایران

سبقت گرفتن چین از آمریکا در مصرف انرژی/ نگاه بلند مدت پکن به انرژی ایران

یک روزنامه غربی در گزارشی نوشت: چین از آمریکا در مصرف انرژی سبقت گرفته و اکنون به عنوان اولین مصرف کننده نیرو نقشی تعیین کننده در شکل دهی به بازارهای نفت و دیپلماسی مربوط به آن خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه وال استریت ژورنال در گزارش خود آورده است که براساس آمار جدید آژانس بین المللی انرژی، چین در حال حاضر بزرگترین مصرف کننده انرژی در جهان است که این مسئله بازتابی از دهها سال رشد اقتصادی و نفوذ روزافزون چین به عنوان غول صنعتی جهان می باشد.

به گفته "فاتح بیرول" اقتصاددان برجسته آژانس بین المللی انرژی، ظهور چین عصر جدیدی را در تاریخ انرژی جهان رقم می زند. اشتیاق روزافزون چین موجب تحول در بازارهای انرژی جهان شده و در نتیجه قیمت نفت و ذغال سنگ در سالیان اخیر افزایش یافته است. تداوم رشد چین می تواند تاثیراتی نیز در درازمدت بر امنیت انرژی آمریکا داشته باشد. 

آژانس بین المللی که مقر آن در پاریس بوده و خدمات مشاورتی در زمینه انرژی در اختیار بزرگترین اقتصادهای جهان قرارمی دهد اعلام نموده که چین طی سال گذشته معادل 2/2 میلیارد تن نفت مصرف کرده که این میزان چهار درصد بیشتر از نفت مصرفی آمریکا طی همین مدت است. این درحالی است که دهها سال پیش کل مصرف چین تنها نیمی از میزان مصرف انرژی درآمریکا بود.

آمریکا از اوائل قرن نوزده بزرگترین مصرف کننده انرژی در جهان بوده و چین طبق پیش بینی ها پنج سال دیگر ازآمریکا در این زمینه سبقت می گرفت، اما با رکود بازار آمریکا و کاهش فعالیتهای صنعتی و در نتیجه پائین آمدن میزان مصرف انرژی، چین از هم اکنون این رتبه را به خود اختصاص داده است. 

به نوشته وال استریت، تقاضای چین برای انرژی بیشتر در سیاست خارجی چالشهای نوینی نیز برای آمریکا در بر خواهد داشت. به رغم شدت بخشیدن آمریکا به تحریم های تحمیل شده بر ایران، شرکت ملی نفت چین سخت در تلاش است تا پروژه های نفت و گاز با ایران را پیش ببرد. 

"دیوید پامفری" از محققین ارشد مرکز مطالعات بین المللی و استراتژیک در این خصوص معتقد است: تردیدی نیست که رشد مصرف انرژی درچین بر کنترلی که ما بر سرنوشت خود در بازارهای جهانی داریم تاثیر خواهد گذارد. چین اکنون می تواند در هر زمینه مرتبط با سیاست انرژی خواستار فضای بیشتری برای اعمال قدرت شود.

به نوشته این روزنامه، نیاز فزاینده چین به انرژی تاثیرات ژئوپولیتیک عمده ای خواهد داشت زیرا این کشور درصدد خواهد بود که نیاز خود را از هر طریق ممکن تامین کند. برای نمونه عربستان سعودی بعنوان بزرگترین صادر کننده نفت جهان اکنون بیشتر از آنکه به آمریکا نفت صادر کند به چین نفت صادر می کند. 

در پایان این گزارش آمده است که در گذشته داشتن مقام بزرگترین مصرف کننده سوختهای فسیلی به معنای غلبه اقتصادی کشور مربوطه بر جهان بود. مشخص نیست آیا این مسئله در آینده درخصوص چین نیز تحقق خواهد یافت یا خیر. 

کد خبر 1121135

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha