هادی مدقق در گفتگو با مهر گفت: وزارت نیرو براساس دستور ریاست جمهوری و هیئت وزیران، مکلف است تا در یک طرح ضربتی و ظرف مدت دو سال، تمامی کنتورهای مشترکان در سراسر کشور را که حدود 20 میلیون مشترک است، تعویض کند.
مجری طرح جایگزینی کنتورهای هوشمند افزود: بر همین راستا، اگر قرار بر اجرای ضربتی این طرح باشد، به طور قطع اولویت بندی صورت نخواهد گرفت و کار در سراسر کشور، پیش خواهد رفت؛ اما اگر قرار بر این باشد که طرح به صورت عادی انجام شود، اولویت وزارت نیرو با مشترکان پرمصرف، تجاری، صنعتی و کشاورزی خواهد بود.
وی تصریح کرد: چگونگی اجرای طرح بستگی به شیوه تامین منابع مالی دارد، چراکه بودجه ها و هزینه های دولت کاملا مشخص است. اگرچه کمیسیون تلفیق در بررسی مفاد برنامه پنجم تصویب کرده که این کار در طول 5 سال به اتمام رسد.
به گفته معاون سیستم های اندازه گیری و شبکه هوشمند سابا، سرعت کار بسته به این است که در هر سال، چه میزان منابع مالی به وزارت نیرو برای هوشمند سازی کنتورها اختصاص یابد، اگر قرار بر اجرای طرح به صورت ضربتی باشد، منابع آن از محل صندوق هدفمند کردن یارانه ها، تامین خواهد شد.
وی در پاسخ به این سئوال که قیمت تمام شده هر کنتور برای مشترکان چه میزان خواهد بود، گفت: اینکه مشترکان برای تعویض کنتورهای خود با کنتورهای هوشمند چه مبلغی را باید بپردازند هنوز مشخص نیست و بحثها در این زمینه به جایی نرسیده است.
این مقام مسئول در سازمان بهره وری انرژی ایران(سابا) خاطرنشان کرد: یکی از دلایلی که منابع مالی اجرای این طرح مشخص نشده، این است که آیا قرار است سهمی از مشترکان گرفته شود یا خیر یا اینکه منابع مالی چقدر است. به هرحال، این یک طرح انتفاعی است و وزارت نیرو از اجرای آن سود می برد، البته با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها، مشترکان نیز متنفع خواهد شد.
وی اظهار داشت: اینکه سهم هر مشترک چقدر است، باید از سوی قانون و مجلس مشخص شود یا در حد اختیاراتی باشد که به وزیر نیرو داده می شود. این هنوز مشخص نیست ولی آنچه که برآورد شده است برای مشترکان تک فاز خانگی، 100 هزار تومان به ازای هر مشترک هزینه دارد که ممکن است رایگان، یا بخشی از هزینه های آن از سوی دولت تامین شود.
مدقق گفت: اگر قرار باشد مشترکان رقمی را بپردازند، با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها طرح توجیه اقتصادی می یابد؛ چراکه هم اکنون برق یارانه ای است و اکثر هزینه های آن از سوی دولت پرداخت می شود؛ بنابراین اکنون اجرای این طرح به نفع دولت است؛ اما وقتی که طرح هدفمند کردن یارانه ها اجرا و هزینه برق واقعی شود، این طرح به نفع مردم است.
وی اظهار داشت: وزارت نیرو به دنبال این است که رقمی را بابت این کار از مشترکان دریافت نکند. اما به هرحال بودجه های دولت، منابع بانکی و تسهیلات بانک مرکزی مشخص است و به نحوی باید هزینه طرح تامین شود. اما عزم ملی برای اجرای این طرح در کشور شکل گرفته و طرح، یک طرح ملی است که وزارت نیرو نیز به عنوان یکی از مهمترین طرحهایش از آن حمایت می کند.
معاون سیستم های اندازه گیری و شبکه هوشمند سابا، افزود: طرح پایلوت تعویض کنتورهای هوشمند در شهرهای شیراز، تهران، مشهد، اهواز، اصفهان به اجرا در می آید که در پروژه پایلوت در تهران، کنتورهای واحد تجاری مرکز خرید تیراژه در بزرگراه اشرفی اصفهانی، به صورت رایگان تعویض شد.
وی تصریح کرد: وزارت نیرو برنامه کلی خود را بعد از اینکه پروژه های پایلوت را به نتیجه رساند و حین آن، پیاده می کند. البته اجرای پروژه های پایلوت به خاطر این است که بحث دانش فنی، کسب تجربه و مشکلاتی که احتمالا با مجموعه های مخابرات خواهیم داشت را استخراج کنیم. تا به حال خوشبختانه پروژه های پایلوتی که به نتیجه رسیده است روند خوبی را نشان می دهد.
نظر شما