به گزارش خبرنگار مهر لیلی گلستان، مدیر نگارخانه گلستان و بانی نمایشگاه "صد اثر، صد هنرمند" در نشستی خبری که صبح امروز، دوم مرداد در محل این نگارخانه برگزار شد، گفت:این نمایشگاه از سال 71 با 75 هنرمند آغاز به کار کرد و امسال که هجدهمین دوره آن است 250 اثر از 191 هنرمند شرکت دارند.
وی هدف از برگزاری این نمایشگاه را کشف استعدادهای جوان عنوان کرد: کشف استعدادهای جوان اصلیترین هدف من بوده است. از ابتدا طی یک فراخوان از تمام هنرمندان خواستیم اصل اثر یا CD آن را برای ما ارسال کنند که در میان آنها کارهای خوبی کشف شد و میتوانم بگویم از هر 10 نفر حداقل دو نفر دارای استعداد فوقالعادهای بودند. منهم برای حمایت از چنین جوانانی نمایشگاههای انفرادی برگزار میکنم تا به جامعه هنری معرفی شوند.
گلستان سپس به رویدادهای مهم نمایشگاه امسال اشاره کرد: در نمایشگاه امسال دو برگ برنده داریم که یکی از آنها اثری از سهراب سپهری است که با آثار دیگر او فرق دارد و اتفاق دوم یک تابلوی نقاشی از عباس کیارستمی است که برای اولین بار ارائه میشود.
مدیر نگارخانه گلستان همچنین درباره کیارستمی ابراز داشت: او نقاش خیلی خوبی است که با مداد رنگی نقاشی میکند و من کارهایش را خیلی دوست دارم. هفته قبل بالاخره توانستم یکی از تابلوهای او را برای ارائه در این نمایشگاه قرض بگیرم. فکر میکنم برای مردمی که آثار نقاشی کیارستمی را ندیدهاند، بسیار جالب باشد و امیدوارم بتوانم به زودی نمایشگاه انفرادی از نقاشیهای او برگزار کنم.
گلستان در ادامه حضور مجموعهداران را یکی دیگر از اتفاقهای این دوره قلمداد کرد:امسال دو مجموعهدار آثار خود را در نمایشگاه شرکت دادند که باعث شد مجموعهداران دیگر هم متوجه شوند میتوانند علاوهبر خرید، آثار قبلی خود را باردیگر در نمایشگاههایی از این دست به فروش برسانند.
وی افزود: در تمام دنیا مجموعهدار کار میخرد و میفروشد. به همین دلیل به مجموعهدارانی که با نگارخانه من کار میکنند، توصیه کردم امسال آثار خود را شرکت دهند که واقعا آثار عالی را در اختیارم قرار دادند. البته پارسال هم چنین توصیهای داشتم اما آثاری را آوردند که خیلی برایشان مهم نبود.
خیلی از جوانها و کارمندان دولت در اثر همین نمایشگاه الان جز مجموعهداران ما شدهاند که اتفاق خیلی مهم است |
گلستان در مورد قیمتگذاریها گفت : رویکرد من این است که قیمت کارها را متعادل کنم. برای همین قیمتها خیلی مناسب انتخاب شدهاند. البته زمانی بانکهای خصوصی از ما خرید میکردند که امیدوارم از این نمایشگاه هم خرید کنند.
وی با بیان اینکه بیشترین میزان فروش این نمایشگاه 265 میلیون تومان در سال 86 بوده است، اظهار داشت: در سال 87 رکود شروع شد ولی قبل از آن به خاطر حراجهای خارجی، اوج فروش داخلی را نیز داشتیم. گرانترین اثری هم که تا به حال در نمایشگاه "صد اثر، صد هنرمند" فروخته شده، تابلویی از سهراب است که در سال 85 بود که 140 میلیون تومان به فروش رفت.
گلستان سپس در مورد انتخاب آثار گفت: امسال بیش از هر سال دیگری، کارها را گزینش کردم. حتی برخی از کارها در مرحله اول ضعیف بودند و من چند بار از هنرمندان آنها خواستم بروند و آثار بهتری بیاورند. منتهی بغیر از سه نفر که کارهایشان از نظر کیفی فرقی نکرد و نتوانستیم کارهای آنها را بپذیرم، بقیه آثار پذیرفته شدند. البته خواهش دیگر من از هنرمندان این بود که آثارشان خیلی بزرگ نباشد تا بتوانیم همه کارها را روی دیوار جای دهیم.
وی در مورد حضور جوانها عنوان داشت : جوانهایی که تا به حال آثارشان در هیچ نمایشگاهی دیده نشده است، در این نمایشگاه در کنار اساتید قرار میگیرند و همین باعث خوشحالی و دلگرمی آنها میشود.بهرحال خیلی از مجموعهدارانی که برای خرید آثار پیشکسوتان میآیند خواه ناخواه کارهای جوانان را میبینند که باعث معرفی آنها میشود.
امسال بخش زیادتری از آثار مجسمه هستند که نشان میدهد این هنر درحال پا گرفتن است |
مدیر نگارخانه گلستان در مورد تسهیلاتی که برای خریداران ایجاد میکند، گفت: در این سالها خیلی از کسانی که کار نمیخریدند جز خریداران اصلی ما شدند چون به صورت قسطی و چک مدتدار نیز آثار را میفروشیم. خیلی از جوانها و کارمندان دولت در اثر همین نمایشگاه الان جز مجموعهداران ما شدهاند که این اتفاق خیلی مهم است.
وی در بخش دیگری از این نشست گفت تنها آثاری را نگهداری میکند که دوست دارد و در ادامه در مورد فروش این دوره ابراز داشت: آثار ارزندهای به خصوص از جوانها در نمایشگاه وجود دارد چون سختگیری زیادی کردم. اگر هر سال نسبت به فروش شک داشتم و نگران بودم، امسال این شک را ندارم و امیدوارم فروش خوبی داشته باشیم.
گلستان همچنین در مورد فروش مجسمهها توضیح داد: امسال بخش زیادتری از آثار مجسمه هستند که نشان میدهد این هنر درحال پا گرفتن است. جوانها به مجسمهسازی توجه نشان دادهاند که شاید به خاطر برگزاری کلاسهای پرویز تناولی بوده است. امیدوارم مجسمه نیز مثل نقاشی وارد خانههای مردم شود.
وی در مورد آثار سهراب سپهری عنوان کرد: سه طراحی از سهراب سپهری در این نمایشگاه در معرض فروش میگذارم که هیچکدام امضا ندارند چون طراحی هستند. خواهر سهراب گفته بود ما آثار را با امضای تقلبی به فروش میرسانیم که اینطور نیست چون طرح هیچ نقاشی امضا ندارد. چند سال قبل که تصمیم گرفتیم نمایشگاه آثار سهراب را برگزار کنیم از نشرنو خواهش کردیم از کارها عکاسی کند تا همگام نمایشگاه کتابی هم چاپ شود که به نوعی تاییدی باشد تا نشان دهد با وجود عدم امضا، آثار مربوط به سهراب هستند.
نمایشگاه "صداثر، صد هنرمند" از هشتم تا 22 مرداد در نگارخانه گلستان به نشانی دروس، خیابان شهید کماسایی، شماره 34 برگزار میشود.
نظر شما