امید عزیزی در گفتگو با خبرنگار مهرافزود: بسیاری از رشته ها مثل رشته گلیم بافی کارت شناسایی به عنوان یک رشته صادر شده است اما افزون بر سه هزار هنرمند در این زمینه فعالیت دارند.
وی عنوان کرد: برخی از رشته ها که در حال منسوخ شدن بودن مثل چموش دوزی، نمد مالی و سایر رشته ها هنرمندان بسیار اندکی فعالیت دارند از اینرو سازمان میراث فرهنگی برنامه های را در سال جاری برای تقویت و حمایت از آنان انجام خواهد داد.
رئیس میراث فرهنگی گیلان افزود: استفاده از ظرفیتهای صنایع دستی در استان گیلان بسیار بالا نیست و باید دراین زمینه آسیب شناسی علمی شود.
وی با تاکید بر اینکه صنایع دستی چینی نداریم، افزود: اگر یک بررسی اجمالی به صنایع خارجی شود، خواهد دید این صنایع ترکیب ماشینی بوده نه دستی است.
عزیزی ادامه داد: به عنوان مثال یک قاشق صنایع دستی خارجی را با صنایع دستی استان گیلان مقایسه کنید، صنایع دستی در تعدد باید یک تفاوتی داشته باشند، 100 تا قاشق چینی را در کنار هم قرار دهید می بینید تمامی یک اندازه و یک الگو هستند، مشخص است این کار دست نیست بلکه کار ماشین است.
وی در ادامه به قیمت تمام شده صنایع دستی خارجی اشاره کرد و افزود: مثلا همین قاشق را چین از بامبو استفاده کرده که قیمت یک شاخه بامبو 20 هزار ریال بوده و ممکن است 20 عدد قاشق از آن تولید شود ولی یک قاشق صنایع دستی گیلان از چوب ون و آزاد است و دارای هویت، ذوق و سلیقه و ماندگاریست.
رئیس میراث فرهنگی همچنین با اعلام اینکه ایجاد بازارچه صنایع دستی و بازار مشترک صنایع دستی در منطقه آزاد برای کشورهای حاشیه دریای خزر از مصوبات سفر هیئت دولت به گیلان است، افزود: تفاهمنامه ای با هدف ایجاد بازار مشترک صنایع دستی در منطقه آزاد منعقد و تاکنون 50 غرفه تحویل گرفته شده و بصورت رایگان در اختیار هنرمندان صنایع دستی قرار می گیرد.
مطالعات امکان سنجی و فاز یک هفت بازارچه صنایع دستی گیلان به اتمام رسید
وی عنوان کرد: مطالعات امکان سنجی و فاز یک هفت بازارچه استان گیلان به اتمام رسیده است و با تصویب کمیسیون ماده 32 در سطح کشور بتوان برای اجرای شدن زیر ساختهای این بازارچه ها اعتبار گرفته و بخش خصوصی را فعال و هنرمندان را بیشتر حمایت کرد.
وی افزود: در این خصوص سه برنامه یکی آموزش دیگری حمایت و در نهایت کاربردی کردن مد نظر است.
عزیزی گفت: دوره های آموزشی صنایع دستی ابریشمی در شهرستانهای فومن، شفت، صومعه سرا و انزلی در دست اجراست و در بحث حمایتی شرکت ابریشم ایران 10 میلیارد ریال تسهیلات در نظر گرفته شده و پرونده هنرمندانی که در این رشته فعال بودند، تشکیل و معرفی به بانک شدند.
وی در خصوص کابردی کردن صنایع ابریشمی گفت: در حال حاضر یکی از مباحث آموزشی سازمان میراث فرهنگی پارچه ابریشم با نیاز سنجی که امروز از بازار کار داریم، است.
رئیس میراث فرهنگی گیلان ادامه داد: همزمان با آموزش، کاربردی کردن این رشته برای سازمان خیلی مهم است و باید نهایت کوشش و تلاش برای کابردی کردن این رشته انجام شود.
نظر شما