به گزارش خبرنگار مهر، جووانی بینیامی (Giovanni Bignami) متولد 10 آوریل 1944، فیزیکدان ایتالیایی از ژانویه 2004 تا ژانویه 2007 رئیس کمیته مشورتی علوم فضا (SSAC) آژانس فضایی اروپا بود. از مارس 2007 تا آگوست 2008 به عنوان رئیس آژانس فضایی ایتالیا مشغول به کار بود. روز سه شنبه گذشته رسانه ها اعلام کردند که این دانشمند به عنوان رئیس "کمیته بین المللی تحقیقات فضایی" (Committee on Space Research) انتخاب شده است.
بینیامی اسفند گذشته در یک مصاحبه با خبرنگار مهر در ایتالیا، پیام دوستی خود را برای دانشمندان ایرانی فرستاد و گفت: "الان که من با خبرگزاری مهر مصاحبه می کنم این رسانه را نماینده ایران می دانم و بنابراین شما می توانید واسطه من به عنوان یک استاد دانشگاه و دانشمندان ایرانی باشید و پیام دوستی مرا به آنها برسانید. به خصوص دانشمندانی که در عرصه فیزیک نجوم فعالیت می کنند. می خواهم از طریق شما به این دانشمندان بگویم که برای ساخت دنیای بهتر و توسعه روابط علمی نزدیکتر میان دو کشور آماده هرگونه همکاری با آنها هستم. من استاد فیزیک نجوم دانشگاه پاویا هستم و دوست دارم در تربیت دانشجویان بسیار برجسته ایرانی که علاقه مند به مطالعه و تحقیق درباره فضا هستند کمک کنم و آماده ام که دانشمندان فضایی ایران را بشناسم و در عرصه های علمی با آنها در تماس باشم."
جووانی بینامی و "اد استون" پدر کاوشگرهای "ویاجر" از موسسه تکنولوژی کالیفرنیا دو نامزد پست ریاست کمیته تحقیقات فضایی بودند.
در سال 2002 این پروفسور فیزیک دانشگاه پاویا، مدال Massey Award را از سوی انجمن سلطنتی انگلیس و کمیته بین المللی تحقیقات فضایی دریافت کرد. همچنین به تازگی آکادمی علوم اروپا این دانشمند را به عنوان برنده مدال پاسکال 2010 انتخاب کرد که مراسم اعطای آن در ماه نوامبر خواهد بود.
رئیس فعلی "کمیته تحقیقات فضایی" (Cospar ) یک دانشمند فرانسوی به نام "روژه مائوری بونه" است. رئیس جدید این کمیته در مراسم اختتامیه سی و هشتمین مجمع عمومی Cospar که روز یکشنبه 25 جولای در برمن آلمان برگزار می شود رسما معرفی خواهد شد.
این دانشمند در خصوص برنامه های آینده خود در این کمیته به رسانه های ایتالیایی گفت: "من در دوره ریاست خود سه هدف اصلی را دنبال می کنم. اولین هدف من بر رصد زمین توجه دارد. به روشی که بتواند برای کشورهای فقیرتری که امکان ساخت ماهواره را ندارند اما به ماهواره ها نیاز دارند اطلاعات مفیدتری عرضه کند. دو هدف دیگرم علمی تر بوده و به اکتشافات فضایی مربوط است. به طوری که کشف جهان نزدیک (منظومه شمسی) با ماموریتها روباتیک و انسانی و همچنین انجام ماموریتهای نجومی که نگاه آنها به رصد جهان دور معطوف است از دیگر برنامه های من است."
در این راستا خبرنگار مهر با جووانی بینیامی تماس گرفت و ضمن تبریک انتخابش به این سمت جدید مصاحبه کوتاهی را با این دانشمند انجام داد که در ادامه می خوانید:
گفتگو: هدی عربشاهی
نظر شما