۲۷ شهریور ۱۳۸۳، ۱۰:۵۴

رييس كميسيون اقتصادي مجلس در گفت وگو بامهر :

توليد و عرضه بي رويه خودرو مهمترين عامل كمبود بنزين است

توليد و عرضه بي رويه خودرو از مهمترين عواملي است كه سبب شده مصرف بنزين در كشور افزايش يافته و پرداخت مابه التفاوت واردات بنزين نيز بيشتر شود.

رييس كميسيون اقتصادي مجلس در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي مهر درباره عوامل كمبود بنزين دركشور گفت : درحال حاضر روزانه حدود يك ميليون و 600 هزار تن از نفت خام توليدي از ميادين نفتي كشور به پالايشگاهها براي توليد بنزين منتقل مي شود تا به فراورده هاي نفتي و از همه مهمتر بنزين تبديل شود كه اين ميزان بخش قابل توجهي از ظرفيت توليد نفت كشور است.
داوود دانش جعفري اضافه كرد: چنانچه اين ميزان بنزين كافي نباشد نياز كشور بايد از طريق واردات تامين شود كه در زمان حاضر  با توجه به افزايش روز افزون تقاضاي بنزين ، دولت مجبور به واردات بنزين است.
وي اضافه كرد  : از سويي ديگر از آنجا كه دولت سوخت را به قيمت واقعي در اختيار مصرف كننده قرار نمي دهد مجبوراست با افزايش مصرف سوخت بر رقم پرداختي مابه التفاوت ميان قيمت واقعي و قابل عرضه به مصرف كننده بيافزايد به گونه اي كه اين مابه التفاوت از ده درصد درسالهاي گذشته آغاز شده وبا افزايش روز افزون مصرف هم اكنون تا  28 درصد از مصرف داخل از طريق واردات تامين مي شود .
وي اضافه كرد : افزايش توليد خودرو نيز از عوامل رشد مصرف بنزين محسوب مي شود به گونه اي كه پيش بيني شده در سال جاري700 هزار دستگاه خودرو توليد شده و مقرر است روزانه نيز 500 دستگاه خودرو درتهران شماره گذاري شود.
به گفته وي ، اين عوامل سبب شده تا مصرف بنزين در كشورافزايش يافته و نياز به مابه التفاوت واردات بنزين بيشتر شود .


کد خبر 112387

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha