به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، سازمان تأمین اجتماعی که طبق قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی به صندوق تأمین اجتماعی تغییر نام یافت، از این پس براساس مفاد اساسنامه جدید اداره میشود.
هیئت وزیران بنا به پیشنهاد وزارت رفاه و تأمین اجتماعی و تایید شورای عالی رفاه و تأمین اجتماعی و به استناد ماده (17) قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی – مصوب 1383 – اساسنامه صندوق تأمین اجتماعی را به تصویب رساند.
اهداف صندوق تامین اجتماعی
هدف صندوق تأمین اجتماعی طبق اساسنامه آن، اجرا، تعمیم و گسترش انواع بیمههای اجتماعی و درمانی و استقرار نظام هماهنگ متناسب با اهداف نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی و تمرکز وجوه و درآمدهای موضوع قانون تأمین اجتماعی با به کارگیری اصول بنگاه داری و اقتصادی در حوزه سرمایهگذاری با بهره گیری از وجوه و ذخایر در اختیار صندوق است.
موضوع فعالیت صندوق در راستای تحقق اهداف بیمهای مقرر در قوانین و مقررات مربوط از جمله قوانین ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی و قانون تأمین اجتماعی همچون بازنشستگی، بیکاری، حوادث و بیماریها، غرامت دستمزد، مستمری از کارافتادگی و بازماندگان و همچنین خدمات درمانی و تشکیل، اداره و نظارت بر بخشهای بیمههای تأمین اجتماعی و درمانی و فعالیتهای اقتصادی (شرکتهای سرمایهگذاری تحت پوشش) مربوط است.
استقلال مالی صندوق تامین اجتماعی
بر اساس اساسنامه جدید صندوق تأمین اجتماعی، صندوق دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی است و به صورت موسسه عمومی غیردولتی زیر مجموعه وزارت رفاه و تأمین اجتماعی طبق مقررات این اساسنامه و سایر قوانین و مقررات مربوط اداره می شود.
محل استقرار صندوق
مرکز اصلی صندوق در تهران است و میتواند در تهران و سایر مناطق کشور از طریق شعب و نمایندگیها یا از طریق واگذاری برخی از امور به کارگزاری ها با رعایت تبصره (1) ماده (12) قانون ساختار نظام جامع نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی نسبت به انجام وظایف قانونی خود اقدام کند.
بر اساس اساسنامه صندوق تأمین اجتماعی، امکان جابجایی مرکز اصلی صندوق در اختیار هیئت امنا است و صندوق مجاز است با رعایت قوانین و مقررات مربوط بر حسب ضرورت نسبت به تأسیس شعبه یا نمایندگی در خارج از کشور اقدام کند.
ارکان صندوق
بر اساس اساسنامه صندوق تأمین اجتماعی، ارکان صندوق شامل هیئت امنا، هیئت مدیره، مدیرعامل و هیئت نظارت است.
تعداد اعضای هیئت امنای صندوق براساس قانون اصلاح ماده (113) قانون مدیریت خدمات کشوری و چگونگی تعیین مدیریت سازمان تأمین اجتماعی و صندوقهای بازنشستگی و بیمههای درمانی – مصوب 1388- جمعاً 9 نفر بوده که شش نفر با پیشنهاد وزیر رفاه و تأمین اجتماعی و تصویب شورای عالی رفاه و تأمین اجتماعی و 3 نفر باقی مانده مطابق جزء (2) بند (الف) ماده (17) قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی تعیین شده است.
مطابق جزء (2) بند (الف) ماده (17) قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی مابقی اعضاء به تناسب تعداد افراد تحت پوشش توسط «خدمت گیرندگانمتشکل و سازمان یافته» آنها براساس آئیننامهای که به تصویب هیئت وزیران میرسد، تعیین می شود و درصورت نبود تشکلهای رسمی موصوف و تا زمانشکلگیری آنها، اعضای مزبور به پیشنهاد وزیر رفاه و تأمین اجتماعی و تأیید شورای عالیرفاه و تأمین اجتماعی و تصویب هیئت وزیران انتخاب می شوند.
بر اساس اساسنامه صندوق تأمین اجتماعی، اعضای هیئت امنا برای مدت 4 سال انتخاب میشوند و جایگزینی پیش از موعد و تجدید انتخاب آنها بلامانع است و حکم انتصاب رئیس و اعضای هیئت امنا توسط وزیر رفاه و تأمین اجتماعی صادر میشود.
شرایط تغییر اعضای هیئت امنا
چنانچه هر یک از اعضای هیئت امنا بر کنار، فوت یا استعفا کند یا بیش از 3 جلسه متوالی با تشخیص رئیس هئیت امنا بدون عذر موجه غیبت کند، جانشین او برای بقیه مدت مقرر به نحو مذکور دراین اساسنامه انتخاب می شود.
جلسات هیئت امنا حداقل با حضور 6 نفر از اعضا رسمیت یافته و تصمیمات آن با رای موافق حداقل 6 عضو حاضر قطعیت می یابد. در صورتی که یکی از اعضای هیئت امنا شخص وزیر رفاه و تأمین اجتماعی باشد، ریاست هیئت امنا به عهده وی است.
وظایف 10گانه هیئت امنا
بر اساس اساسنامه صندوق تأمین اجتماعی، وظایف و اختیارات 10 گانه ای برای هیئت امنای این صندوق تعریف شده است که تصویب خط مشی و راهبردهای کلان صندوق، تصویب برنامه و بودجه، صورتهای مالی و عملکرد سالانه صندوق، نصب و عزل اعضای هیئت مدیره و هیئت عالی نظارت، بررسی و تصویب تشکیلات کلان صندوق به پیشنهاد هئیت مدیره، پیشنهاد اصلاح اساسنامه به وزارت رفاه و تأمین اجتماعی برای بررسی، پیشنهاد تغییر یا اصلاح قوانین و مقررات بازنشستگی (از جمله نرخ حق بیمه و سن بازنشستگی) براساس شاخصهای جمعیتی امید به زندگی و محاسبات بیمهای برای تصویب در هیئت وزیران و سیر مراحل قانونی از جمله آنهاست.
بر اساس اساسنامه صندوق تأمین اجتماعی، نحوه تشکیل و اداره جلسات هیئت امنا به موجب آییننامهای است که پس از تشکیل اولین جلسه به تصویب هیئت امنا میرسد.
مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره با دعوت هیئت امنا بدون حق رای در جلسات هیئت امنا شرکت میکنند. هیئت امنا برای بررسی و اظهارنظر در خصوص مسایل صندوق میتواند کارگروههای تخصصی داشته باشد.
ترتیب تشکیل جلسات کارگروههای تخصصی طبق آییننامهای است که ظرف 3 ماه پس از تشکیل اولین جلسه به تصویب هیئت امنا میرسد.
ممنوعیت حضور مسئولان صندوق در معاملات
اعضای هیئت امنا، هیئت مدیره، هیئت نظارت و مدیر عامل و اعضای درجه یک خانواده آنان نمیتوانند در معاملاتی که با صندوق یا به حساب صندوق انجام گیرد، به طور مستقیم یا غیرمستقیم سهیم یا شریک باشند.
اعضای هیئت امنا، هیئت نظارت، هیئت مدیره و مدیر عامل در صورت فعالیت در رشتههای پزشکی با مجوز هیئت امنا درخصوص عقد قرارداد درمانی خارج از وقت اداری جهت ارائه خدمات به بیمهشدگان تحت پوشش صندوق مشمول حکم این ماده نیست.
پرداخت حق بیمه توسط اشخاص حقیقی و حقوقی به صندوق معامله محسوب نمیشود.
این تصویبنامه توسط معاون اول رئیسجمهور برای اجرا ابلاغ شده است.
نظر شما