محمد ابراهیم محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید براینکه استفاده از شیوه مبارزه بیولوژیک با آفات کشاورزی، علاوه بر صرفه جویی در مصرف سم و حفظ محیط زیست، سه فایده مهم دیگر از قبیل کاهش هزینه تولید، جلوگیری از خروج سرمایه های ملی از کشور و درنهایت تولید مواد غذایی سالم و به دور از آلودگی های شیمیایی دارد.
وی اظهارداشت: بطور مثال در حالیکه هزینه نابودی آفات کشاورزی با آفت کشهای شیمیایی درهرهکتار شالیزار بطورمتوسط 700 هزار ریال است، این هزینه در شیوه مبارزه بیولوژیک برای کشاورز فقط 50 هزارریال تمام می شود.
مدیر حفظ نبات جهاد کشاورزی گیلان گفت: برای نابودی شیمیایی آفات کشاورزی در شالیزارهای گیلان سالانه باید حدود 170میلیارد ریال هزینه کرد در حالیکه در روش بیولوژیک، این رقم با 14 برابر کاهش، حدود 12 میلیارد ریال است.
وی افزود: البته هزینه مبارزه بیولوژیک با آفتهای کشاورزی درهرهکتار شالیزار 150 هزارریال است که دولت به ازای هرهکتار100 هزارریال یارانه پرداخت می کند که دراین صورت نیز، استفاده از مبارزه بیولوژیک، حدود چهار برابر ارزان تر از شیوه استفاده از سموم کشاورزی است.
محمدی در ادامه اظهارداشت: شالیکاران این استان برای نابودی کرم ساقه خوار برنج، ناچارند سالانه 760 تن سم گرانول استفاده کنند که باتوجه به اینکه بخش اعظم ترکیبات این سم ازخارج ازکشور وارد می شود با گسترش مبارزه بیولوژیک با این آفت، سالانه ازخروج یک و نیم میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری می شود.
نظر شما