به گزارش خبرنگار مهر، تئاتر ایران در چهار ماه اول سال 89 وضعیت مناسبی نداشت که البته این وضعیت به خاطر تغییر و تحولات مدیریتی در سطح معاونت هنری و اداره کل هنرهای نمایشی ایجاد شده بود. همواره تغییر و تحولات باعث تغییر در سیاست گذاریها میشود و مشخص نبودن سیاستهای معاون هنری جدید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باعث شد تا اهالی تئاتر طی چند ماه گذشته درگیر ذهنیتها و بحثهای مختلفی بشوند.
این وضعیت با استعفای محمد حیدری از مدیریت مجموعه تئاتر شهر تشدید شد زیرا هنرمندان متقاضی اجرا در مجموعه برای نیمه دوم سال 89 وضعیت مشخصی نداشته و ندارند. از طرف دیگر وضعیت برخورد با نمایشنامه نویسانی که متون خود را در حال تمرین نمایش شکل میدهند هم نگرانیهای اهالی تئاتر را افزایش داد.
صحبتها و بحثهایی که درباره رفتن حسین پارسایی مدیرکل هنرهای نمایشی و مدیرکل جدید مطرح میشد هر روز به نگرانی اهالی تئاتر افزوده میکرد. زیرا هر روز با مطرح کردن گزینههایی جدید برای ادارهکل هنرهای نمایشی وضعیت حمایت از هنرمندان تئاتر و نحوه برخورد با آنها در هالهای از ابهام قرار میگرفت.
در این بین این بحث هم مطرح شد که چرا برای تعیین مدیرکل هنرهای نمایشی نباید از نظر هنرمندان و اهالی تئاتر استفاده شود؟ تا اهالی تئاتر نگران این امر نباشند که فردی بدون داشتن دغدغههای لازم نسبت به تئاتر و خانواده آن اداره تئاتر کشور را برعهده بگیرد.
طی یک هفته گذشته این نگرانیها کمی کاهش پیدا کرد. دلیل این امر مطرح شدن حضور حسین مسافرآستانه به عنوان مدیرکل جدید هنرهای نمایشی است که طبق شنیدهها گزینه جدی مدیریت ادارهکل هنرهای نمایشی است. مسافرآستانه یکی از معدود مدیران برخاسته از دل تئاتر است که اکثر هنرمندان و اهالی تئاتر با حضور وی در ادارهکل هنرهای نمایشی موافق هستند.
این موافقت در درجه اول به این دلیل است که مسافرآستانه میتواند از حقوق اهالی تئاتر دفاع کرده و با یک برنامه ریزی درست سیاستهای مناسبی را برای تئاتر کشور تعیین کند که به صدمه دیدن خانواده تئاتر و در نهایت آثار نمایشی نشود.
اگر طبق شنیدهها حضور حسین مسافرآستانه در ادارهکل هنرهای نمایشی قطعی شود میتوان امید داشت که مجموعه تئاتر شهر هم از بلاتکلیفی موجود خارج شود و وضعیت اجرای هنرمندان و آثار نمایشی در شش ماهه سال دوم و در نتیجه سال آینده مشخص شود. نباید این مهم را فراموش کنیم که تئاتر ایران چهار ماه از برنامه ریزی درست و مناسب برای سال 89 عقب مانده است.
مشخص نبودن مدیرکل هنرهای نمایشی باعث شده تا وضعیت بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر مشخص نباشد زیرا نمیتوان این امر را نادیده گرفت که مدیرکل هنرهای نمایشی میتواند در تعیین سیاست گذاریها و برنامههای جشنواره تأثیرگذار باشد. زیرا در صورت حضور فردی نا مناسب در ادارهکل هنرهای نمایشی دبیر جشنواره و جشنواره هم نمیتوانند حرکت مناسب و مؤثری داشته باشند.
البته همه این را میدانند که مدیریت تئاتری در ایران تابع برنامههای مدیران بالاتر است.در واقع عرصه اجرایی تئاتر وابسته به به برنامهریزی های کلان فرهنگی است.
نظر شما