۲۶ مرداد ۱۳۸۹، ۹:۱۳

درگفتگو با مهر عنوان شد:

غذاهای سنتی ایرانی در مواجهه با فست فودها در حال نابودیند

غذاهای سنتی ایرانی در مواجهه با فست فودها در حال نابودیند

یک متخصص تغذیه با اعلام اینکه غذاهای سنتی ایرانی در مواجهه با فست فودها در حال نابودیند گفت: دغدغه اصلی در زمینه تغذیه تغییر فرهنگ غذایی ایرانیان نیست بلکه تغییر ذائقه آنها است.

دکتر محمد صفریان متخصص تغذیه از انگلستان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر غذاهای سایر ملل بیشتر به  صورت خوراکهایی معروف به " فست فودها " که اغلب ترکیباتشان نامناسب بوده و در شرایط طبخ نامطلوب نظیر حرارت بالا با روغن فراوان و ادویه و نمک بسیار پخته می شوند در کشور ما عرضه می شود.

وی افزود: متاسفانه در بخش فرهنگی ما برروی ترویج غذاهای سنتی خود تلاش نکردیم. از همین رو در مواجهه با گسترش موج "فست فودها " این غذاها در حال نابودی هستند. این درحالیست که بسیاری از غذاهای بومی و محلی ما مغذی و مفیدند. به عنوان مثال "عدسی " از مواد غذایی ارزشمندی است که مدتی نیز در برخی مدارس به عنوان میان وعده به دانش آموزان داده می شد.

صفریان اظهار داشت: از دغدغه های ما در زمینه تغذیه تغییر فرهنگ غذایی نیست بلکه تغییر ذائقه است. چنانکه ده تا پانزده سال پیش افراد رغبت به خوردن پیتزا نداشتند اما حال این غذا در سفره اغلب ما جا باز کرده است.

این متخصص تغذیه افزود: بسیاری از کشورهای جهان محله هایی به نام " فود کرنر " برای عرضه غذاهای سنتی خود دارند که از استقبال خوبی نیز برخوردار است،اما چنین فضایی در کشور ما وجود ندارد حال آنکه مردم از این اماکن به خوبی استقبال می کنند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به کاستیهای موجود در مخاطب شناسی پیامهای تغذیه ای گفت: برخی از ضعفهای ما در گسترش فرهنگ تغذیه سالم به دلیل روشهای نادرست پیام رسانی است به طوری که ما پیامهایی می فرستیم اما مخاطب آن را نادرست برداشت می کند. در واقع ما در ترویج فرهنگ تغذیه سالم به درستی مخاطبهای خود را شناسایی و تفکیک نمی کنیم. برای مثال، هدف ما در گسترش تغذیه سالم و کاهش وزن؛ افراد سالم اما دارای اضافه وزن هستند. ولی زمانی که پیام می دهیم سایر گروهها حتی کودکان، سالمندان و زنان باردار که نیاز به رعایت این توصیه ها ندارند نیز متاثر از پیامها می شوند.

صفریان در ادامه افزود: در حال حاضر از نگرانیهای عمده ما کمبودهای تغذیه ای در کودکانی است که متاثراز این پیامها دچار سوءتغذیه و اختلال در رشد هستند. از این رو به والدین به خصوص مادران تاکید می شود با رعایت تنوع غذایی و افزایش مهارتهای آشپزی کودکان را علاقمند به تغذیه سالم و مغذی کنند.

کد خبر 1125132

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha