به گزارش خبرنگار مهر، از راه دور آمده بودند. از جنوب شهر تهران. با مترو و اتوبوس خود را به ورزشگاه آزادی رسانده بودند و تمام امیدشان به دو هزار تومانی بود که ته جیب شان بود تا بلیت طبقه دوم را بخرند و بازی تیم محبوبشان را تماشا کنند.
به ورزشگاه که رسیدند، مات شان برد. قیمت بلیتها دو برابر شده بود. بهت زده به هم نگاه کردند. دو برادری که هفته را به امید تماشای بازی تیم محبوبشان گذرانده بودند، دست از پا درازتر ورزشگاه آزادی را ترک کردند. آنها فعلا نمی توانند در ورزشگاه آزادی تماشاگر بازی تیم شان باشد، چون توان خرید بلیت را ندارند...
یکی از اتفاقاتی جدیدی که در لیگ دهم رخ داده، افزایش قیمت بلیت در ورزشگاههاست. بلیتها گران شده است. دو برابر قیمت فصل گذشته. این افزایش قیمت که با حضور تماشاگران در ورزشگاهها رابطه عکس دارد، موجب دور شدن قشر علاقمند به فوتبال از ورزشگاه شده است. به همین خاطر بازی پرسپولیس - تراکتورسازی کمتر از 40 هزار تماشاگر داشت و بازی استقلال - فولاد نیز تنها 10 هزار تماشاگر را به ورزشگاه کشانده بود. استقلال و پرسپولیسی که همیشه دیدارهای اولشان در ورزشگاه آزادی پرتماشاگر بوده است، در افتتاحیه لیگ دهم سرجمع تماشاگرانشان به 50 هزار نفر هم نمی رسید.
اینکه کاهش تعداد تماشاگران را بخواهیم با افت دو تیم پرطرفدار پایتخت توجیه کنیم، درست نیست، چرا که لیگ تازه آغاز شده است و تماشاگر و علاقمند به دو تیم سرخابی پایتخت فعلا تیم محبوبش را مدعی می دانند و حمایت از مدعی هم برای طرفدار این دو تیم واجب.
اما باید دید چرا قیمت بلیت افزایش پیدا کرده است؟ عزیزالله محمدی، رئیس سازمان لیگ فدراسیون فوتبال در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: در کشور ما طی چند سال گذشته همه چیز گران شده است. هزینههای ما هم افزایش پیدا کرده است. باشگاهها نیز هزینههای بیشتری را صرف تیمداری می کنند و باید این هزینه از یک راهی تامین شود. یکی از راههای تامین منابع مالی باشگاهها همین بلیت فروشی است. ما هم سعی کردهایم با افزایش قیمت بلیت گوشهای از این هزینهها را تامین کنیم.
پس تکلیف مردم چه میشود؟ قشرعلاقمند به فوتبال چه که غالبا از اقشار ضعیف و کم درآمد کشور هستند و برایشان 2 هزار تومان هم پول زیادی است؟ محمدی در پاسخ به این پرسش هم گفت: ما برای احترام به افرادی که توان مالی زیادی ندارند، قیمت طبقه دوم ورزشگاه آزادی را برای آنها درنظر گرفتهایم. 55 درصد سکوهای ورزشگاه آزادی در طبقه دوم واقع شده است و افرادی که امکان مالی ندارند می توانند از طبقه دوم ورزشگاه تیم خود را حمایت کنند.
صحنه ای از دیدار تیم های پرطرفدار پرسپولیس و تراکتورسازی در هفته اول لیگ برتر
"براساس آخرین مصوبه سازمان لیگ فدراسیون فوتبال قیمت بلیت در ورزشگاه آزادی بدین صورت تعیین شده است؛ جایگاه ویژه: 8 هزار تومان، طبقه اول به غیر از جایگاه: 4 هزار تومان، طبقه دوم: 2 هزار تومان. همچنین قیمت بلیت در ورزشگاههای شهرستانهای مختلف 2 هزار تومان تعیین شده است."
قیمت بلیت ورزشگاهها آخرین بار در فصل 88 - 87 (هشتمین دوره لیگ برتر) افزایش پیدا کرد و دو برابر شد و در فصل نهم شاهد افزایش قیمت بلیتها نبودیم. رئیس سازمان لیگ مدعی است عدم افزایش قیمت بلیت در فصل گذشته شاید از عوامل تاثیرگذار بر اعتراض علاقمندان به فوتبال به افزایش بهای بلیت است. رئیس سازمان لیگ در این خصوص به مهر گفت: در آیین نامه سازمان لیگ آمده است که قیمت بلیت ورزشگاهها در هر فصل متناسب با رشد هزینهها می تواند افزایش یابد. ما هم کار قانونی انجام دادهایم.
البته محمدی هم مانند علی کفاشیان به مقایسه قیمت بلیت در ایران با سایر کشورها می پردازد و مدعی است قیمت 8 هزار تومانی (چیزی در حدود هشت دلار) برای نشستن در بهترین جایگاه ورزشگاه آزادی رقمی مناسب در مقایسه با بلیت ورزشگاههای دیگر کشورهای آسیایی است که بهای بلیت در آنجا بیش از 10 دلار است.
ادعای رئیس فدراسیون فوتبال و رئیس سازمان لیگ درست است. قیمت بلیت در ورزشگاههای ایران بسیار کمتر از دیگر کشورهاست اما آیا رفاه، امنیت، آسایش و ... تماشاگران در ورزشگاههای ما قابل مقایسه با دیگر کشورهاست؟
تماشاگر ایرانی که برای آمدن به ورزشگاه هزار و یک مشکل دارد، آیا در ورزشگاه آزادی برای او امکانات تازهای درنظر گرفتهاند که متناسب با آن پول بیشتری می خواهند؟ سکوها که همان سکوهاست، سرویسهای بهداشتی هم تغییر خاصی نکرده است. شرایط حمل و نقل، پارکنیگ و ... نیز همانی است که فصل قبل بوده، پس تماشاگر برای چه باید پول بیشتر بدهد؟
اتفاقا اعتراض تماشاگران و علاقمندان به فوتبال هم از همین مورد است. آنها می گویند: "برای چه باید دو برابر فصل پیش پول بدهیم. برای امکاناتی که بیشتر نشده است یا تماشای مسابقاتی که جذابیتش هر فصل کمتر از قبل می شود." گپ و گفت با تماشاگران فوتبال در ورزشگاه آزادی خالی از لطف نیست، آنها که حضورشان تنور لیگ را گرم می کند و از قضا معترضان اصلی به افزایش قیمت بلیت هستند.
رضا مصطفی نژاد یکی از آنهاست. این جوان 30 که دارای تحصیلات لیسانس است، گفت: من همیشه برای تماشای مسابقات لیگ در ورزشگاه آزادی جایگاه ویژه را انتخاب می کنم. تا فصل قبل برای هر بازی چهار هزار تومان می دادم اما این فصل حاضر نیستم، هشت هزار تومان برای بلیت بدهم. من برای آمد و رفت به ورزشگاه بیش از 10 هزار تومان هزینه می کنم و برای بلیت هم باید هشت هزار تومان بدهم که می شود، حداقل 18 هزار تومان. من اگر بخواهم با 18 هزار تومان تفریح کنم، به مراتب تفریحاتی بهتر و جذاب تر از تماشای مسابقات فوتبال آنهم در ورزشگاه آزادی خواهم داشت. من در ورزشگاه آزادی که کمترین امکانات را دارد، باید برای یک ساندیس و آب معدنی سه برابر جاهای دیگر پول بدهم. سرویسهای بهداشتی که همه چیز هست، جز بهداشتی! با این شرایط من که در هر فصل حداقل 10 بار به ورزشگاه آزادی می رفتم، این فصل ترجیح می دهم برای یک یا دو بازی حساس به ورزشگاه بروم.
تعداد تماشاگران معترض کم نیستند. یکی دیگر از آنها امیر فروغی بود. این جوان 20 ساله که شغل آزاد دارد، در مورد افزایش قیمت بلیت گفت: نمی دانستم قیمت بلیت افزایش پیدا کرده است. به ورزشگاه که رفتم، تعجب کردم و غافلگیر شدم. من برای بلیت 4 هزار تومان دادم اما در ورزشگاه چیز جدیدی ندیدم. متاسفانه با هر کسی هم که صحبت می کردم، ناراضی بود. من به عنوان تماشاگر و علاقمند به پرسپولیس اگر بدانم این پولی که برای بهای بلیت می دهم، در جیب باشگاه محبوبم می رود، اعتراضی ندارم اما وقتی سود افزایش قیمت بلیت به جیب دیگران می رود، حاضر نیستم پول زور بدهم. با این شرایط در خانه می نشینم، بازی را تماشا می کنم و دیگر به ورزشگاه نمی روم.
در شرایطی که سازمان تربیت بدنی خواهان افزایش قیمت بلیت در ورزشگاههاست و کفاشیان هم این موضوع را عاملی در جهت جذاب تر شدن مسابقات می داند. نباید امیدی به تغییر بهای بلیت داشت. مشکل، مشکل تماشاگران است و آنها باید خود را با این افزایش قیمت هماهنگ کنند، حال اینکه ورزشگاهها خالی می شود، مسابقات جذابیت خود را از دست می دهد و ... به تصمیم گیران و تصمیم سازان فوتبال کشور مربوط نیست.
نظر شما