دکتر امیر یزدانپرست در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بروز عفونتهای قارچی در بخش مراقبتهای ویژه بیشتر از سایر بخشهای دیگر در بیمارستان است که بسیاری از این موارد به علت مصرف طولانی مدت رگهای مصنوعی عروقی است.
وی افزود: بیماریهای قارچی پوستی می تواند در اثر انتقال و استقرار قارچ روی دست کارکنان پزشکی و گونه های دیگری از این عفونت در بیماران ناتوان و بستری در بیمارستان شیوع یابد.
وی از بیماریها به عنوان عوامل مستعد کننده عفونتهای قارچی نام برد و گفت: لنفوم، پیوند مغز استخوان یا پیوند اعضا، دیابت، سوختگیهای شدید، تولد نارس، شیمی درمانی، مصرف داروهای تضعیف کننده ایمنی، مصرف آنتی بیوتیکها و بستری طولانی مدت در بیمارستان از فاکتورهای مستعد کننده برای عفونتهای قارچی است.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر اینکه تجویز نادرست آنتی بیوتیکها در برخی مواقع امکان رشد بیش از حد قارچها را فراهم می کند، تصریح کرد: روشهای اصلی کنترل عفونت برای پیشگیری از عفونت قارچی باید حتما رعایت شود. به طور مثال رعایت بهداشت دست به خصوص شستن دستها با ماده ضدعفونی کننده قبل از شروع کار ضروری است.
یزدانپرست، روش دیگر کنترل و مهار عفونت قارچی را محدود کردن وسعت و زمان درمان آنتی بیوتیک و انتخاب داروی مناسب برای قارچ دانست.
نظر شما