دکتر سید یحیی یثربی در گفتگو با خبرنگارمهر در مورد اینکه تابستان برای یک استاد دانشگاه اوقات فراعت است تعریف شما از مفهوم "فراغت" چیست گفت: فراغت همان است که در یونان باستان مطرح بود. ارسطو اوقات انسان را به سه قسمت کار، استراحت و فراغت تقسیم میکند. انسان استراحت میکند تا کار کند و کار میکند تا فراغت داشته باشد. فراغت آن قسمت از ساعتهای زندگی شبانهروزی ماست که در آنجا به خودمان بپردازیم و مال خودمان باشیم. مطالعه،عبادت، خودسازی، همه اینها در این ساعتها اتفاق میافتند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه افزود: ولی در جامعه ما کار زیاد و مشکلات زندگی و معیشتی و اقتصادی باعث میشوند که یک استاد دانشگاه فراغت نداشته باشد. در همین تابستان شما حساب کنید چند تن از استادان راهنمایی چندین رساله را برنداشتهاند و چند جا تدریس که نمیکنند. مدیریت مراکز علمی کشور نتوانسته که به این معضل بپردازد و سروسامانی به این مسئله بدهد. در نتیجه استادان ما هیچ وقت، اوقات فراغت ندارند مگر آنهایی که با سختی و قناعت خود را از این مسائل دور نگه میدارند.
این محقق و پژوهشگر در مورد اینکه این اوقات تاچه میزان برای تداوم تحقیقات و پژوهشهای یک استاد ضروری هستند هم اظهارداشت: این اوقات از ضروریات تحقیق و توسعه معلومات استاد است. در ضرورتش جای تردیدی نیست اما همانطور که عرض کردم الان این اوقات فراغت را نداریم و یک استاد ده جا کار میکند. مخصوصاً استادان علوم انسانی که ده جا رساله میگیرند و در ده مرکز شورا و جلسات و تحقیقات و اینجور جاها مشغول به کارند. بنابراین هیچ فراغتی برای یک استاد باقی نمیماند.
نظر شما