به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست خبری که صبح امروز یکشنبه دهم مرداد ماه به منظور تشریح برنامه های هجدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم برگزار شد گفت: نمایشگاه امسال که با شعار قرآن کتاب زندگی روز شنبه 16 مرداد ماه پس از نماز مغرب و عشا افتتاح می شود و از روز یکشنبه 17 مرداد ماه برای بازدید عموم کار فعال است .
وی افزود: نمایشگاه قرآن امسال در بخشهای مختلفی برگزار می شود و امسال 9 بخش جدید به آن اضافه شده که نشان دهنده رویکرد جدید وزارت ارشاد اسلامی در امور مرتبط با قرآن است. این بخشها عبارت است از هنرهای نمایشی و تئاتر، عکس، حجاب و عفاف که با همکاری معاونت اجتماعی وزارت کشور انجام شده، بخش نوجوان، شعر و ادب، صهیونیست شناسی، بصیرت قرآنی، فرهنگ ملل اسلامی و بخش شبهای آفتابی.
حضور مهمانانی از 25 کشور در نمایشگاه
حسینی با اشاره به اینکه تلاش شده معاونتهای مختلف سینمایی، هنری، فرهنگی و مطبوعاتی در وزارتخانه و همچنین دستگاههای مختلف را در هجدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن فعال شود گفت: امسال بخش آموزش نمایشگاه با همکاری وزارت آموزش و پرورش، قرآن و فرهنگ ملل اسلامی که با حضور 36 ملیت برگزار می شود از سوی جامعة المصطفی العالمیه برگزار می شود. سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز مهمانانی از 25 کشور دعوت کرده است. اتحادیه تشکلهای قرآنی نیز نهادها و مؤسسات قرآنی را ساماندهی می کند. دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم نیز همکار اصلی بخش پژوهش خواهد بود، چرا که بخشی از نمایشگاه به دانشگاهیان، محققین و اساتید اختصاص یافته است. بخش کتاب و نشر مکتوب از سوی معاونت فرهنگی انجام می گیرد.
وی گفت: در مجموع در نمایشگاه حدود 500 برنامه تدارک دیده شده است و برای تمام اقشار سنی دارای جاذبه است و ما تأکید داریم یک بار دیدن این نمایشگاه کفایت نمی کند. این نمایشگاه طوری طراحی شده که به ایجاد فضای معنوی و با نشاط کمک کند به طوری که برخی این نمایشگاه را با عنوان تفرجگاه معنوی توصیف کرده اند.
وزیر ارشاد با بیان اینکه پیش بینی می شود تعداد بسیاری از نمایشگاه بازدید کنند، گفت: در رشته های مختلف از اساتید برجسته حوزوی، دانشگاهی و هنری استفاده می شود. 60 نهاد دانشگاهی ، 50 نهاد حوزوی، 93 شرکت و مؤسسه عرضه نرم افزار، 343 ناشر داخلی و 15 ناشر بین المللی در نمایشگاه شرکت می کنند و کتابهای مرتبط با قرآن و در نهایت عترت را ارائه می کنند برای خرید کتابهای قرآنی نیز تمهیداتی اندیشیده شده اما بخشی تنها به نمایش کتاب اختصاص دارد. همچنین هر روزه 16 نمایش خیابانی اجرا می شود، 108 اجرا در دو بخش خانواده و جوان خواهیم داشت، 160 جلسه شعر و ادبیات، 111 ترجمه قرآن به زبانهای مختلف، 200 تابلو از 1200 تابلو هنری به نمایش در می آید، 150 عکس از بهترین عکسهای ارسال شده به نمایش گذاشته می شود.
وی درمیان سایر برنامه های نمایشگاه قرآن به برگزاری برنامه شبهای آفتابی در 30 شب با تلفیقی از تئاتر و موسیقی در تپه های شرق تهران خبر داد و گفت: بلیطهای این نمایش در نمایشگاه قرآن به فروش می رسد . در حیات مصلی تمهیداتی برای رصد نجومی اندیشیده شده و بحث استهلال و آیات مرتبط را دنبال می کند، همچنین برگزاری کارگاههای آموزشی ، کارگاههای کودک و نوجوان در بخشهای خطاطی ، خوشنویسی ، جشن معلومات قرآنی، روایت قصه های قرآنی، نمایشهای سایه ای برگزار می شود.
وزیر ارشاد در میان سایر برنامه های نمایشگاه قرآن به 15 هزار عنوان کتابی اشاره کرد که از کشورهای مختلف برای نمایش تهیه شده که بعدها قرار است به صورت یک کتابخانه تخصصی در اختیار علاقمندان قرار گیرند.
برگزاری 12 نشست با موضوع پایان نامه
برگزاری نشستهای دانشگاهی به ویژه 12 نشست در مورد بحث پایان نامه ها و حضور علاقمندان در جلسات دفاع پایان نامه در موضوعات قرآنی دراین جلسات، برگزاری جشنها، سخنرانی علما و بزرگان از جمله برنامه های این نمایشگاه است.
حسینی گفت: نمایشگاه قرآن یک نمایشگاه مردمی است و توان قرآنی کشور را در زمینه های مختلف ارائه می کند و ما تلاش کردیم بازدیدکنندگان از نمایشگاه به پیشرفتهایی که از سال گذشته تا کنون در این حوزه صورت گرفته مطلع شوند. غیر از برگزاری این نمایشگاه که اوج فعالیتهای نمایشگاهی ما محسوب می شود نمایشگاه قرآن در مقیاس کوچکتر در استانهای کشور نیز برگزار می شود.
وزیر ارشاد در بخش دیگری از سخنان خود در مورد فعالیتهای قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به فعالیتهایی چون اعزام قاری به خارج از کشور با هدف رفع تبلیغات منفی درباره مکتب اهل بیت و اعزام 20 گروه همخوانی و تواشیح اشاره کرد و گفت: تعیین نخبگان قرآنی نیز اخیرا به سازمان اوقاف محول شده و با توجه به اینکه سازمان اوقاف برگزار کننده مسابقات قرآن است وظیفه تعیین این نخبگان را پس از تعیین ملاکها و معیارهای این افراد برعهده دارد.
منظومه جشنواره های آیات قرآنی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزاری هفته های قرآنی در کشورهای مختلف، برنامه قرائت نور و تفسیر آیات قرآن در مساجد که از سوی ستاد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد اجرا می شود، انتشار کتابهای قرآنی با همکای معاونت فرهنگی و ارتباط با محققان و پژوهشگران را از دیگر برنامه های وزارت ارشاد در امور قرآنی دانست و گفت: یکی از برنامه های قرآنی این وزارتخانه برگزاری جشنواره های قرآنی با عنوان " منظومه جشنواره های آیات قرآنی" است که در پنج بخش قرآن و ادبیات، قرآن و رسانه، قرآن و نغمات، قرآن و هنرهای تجسمی، قرآن و هنرهای نمایشی برگزار می شود.
حجت الاسلام حمید محمدی قائم مقام وزیر ارشاد در امور قرآنی و رئیس مرکز توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی گفت: در سطح جهان برگزاری نمایشگاه قرآن با این وسعت و تنوع وجود ندارد. بنابراین این نمایشگاه افتخار بزرگی برای نظام مقدس اسلامی مطرح است.
وی افزود: اینکه تلاش می کنیم آثار سال در نمایشگاه ارائه شوند، اهتمامی جدی و همه جانبه است، هرچند برای انتقال این آثار مشکلات جدی داریم. با ایجاد 9 بخش جدید تلاش کردیم تنوعی ایجاد کنیم که این آثار به نمایشگاه منتقل شود. بخش قرآن و فرهنگ ملل اسلامی ایجاد شد تا ظرفیت ارتباط گیری فرهنگ با ملیتهای مختلف و شناخت ظرفیتهای قرآنی کشورها صورت گیرد.
حجت الاسلام محمدی تأکید کرد: بخش نوجوان از اهمیت بسیاری برخوردار است چرا که این بخش در سطح کشور بخش نوجوان حلقه مفقوده است. از این رو این بخش ویژه را راه اندازی کرده و آن را توسعه می دهیم تا نگاه خود را در باره حساسیت این دوران اعلام کنیم.
رویکرد جدی وزارت ارشاد به هنرهای قرآنی
وی اضافه کرد: رویکرد جدیدی وزارت ارشاد در رابطه با هنرهای قرآنی نیز بسیار جدی است و تلاش می کنیم معاونتهای مختلف سینمایی، هنری و فرهنگی در راستای قرآن حرکت کرده و محتوا را از حیث اطلاع رسانی دینی غنی کند. این نمایشگاه به سمتی می رود که بتواند آثار هنری را با مضامین قرآنی به صورت همه جانبه ارائه و قرآن را در قالبهای هنری و جذاب خودارائه کند. از این رو بخش تئاتر و فیلم در نمایشگاه بسیار فعال شده است.
حجت الاسلام محمدی همچنین با اشاره به اینکه امسال حضور حداکثری دستگاههای مرتبط به کار گرفته شده تا حمایت و خدمات رسانی حداکثری را به مردم خواهیم داشت و برای اولین بار نمایشگاهی خنک خواهیم داشت و تهویه های مصلی برای اولین بار راه اندازی شده است.
وی همچنین در رابطه با موضوع برگزاری نمایشگاه از نیمه شعبان تا نیمه رمضان که سال گذشته مطرح شد گفت: این موضوع پیش از برگزاری نمایشگاه مورد بحث قرار گرفت اما در نهایت نتیجه این شد که نمایشگاه روز 16 مرداد ماه آغاز شود.
رئیس مرکز توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی همچنین اظهار داشت: برنامه تجلیل از خادمان قرآن که هرساله در نمایشگاه برگزار می شود امسال نیمه ماه رمضان با حضور رئیس جمهور برگزار خواهد شد.
نظر شما