۱۱ مرداد ۱۳۸۹، ۱۱:۳۰

حفاظت از گونه های کمیاب جانوری کشور بدون افزایش پارکهای طبیعی ممکن نیست

حفاظت از گونه های کمیاب جانوری کشور بدون افزایش پارکهای طبیعی ممکن نیست

استان تهران - خبرگزاری مهر: مسئول آزمایشگاه خزندگان سمی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: حفاظت از گونه های کمیاب جانوری کشور بدون افزایش پارکهای طبیعی ممکن نیست و باید تعداد این پارکها افزایش یابد.

فاطمه توده دهقان در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج افزود: گونه های فراوانی در کشور ما وجود دارند که در حال حاضر بسیار کمیاب هستند و در صورت از میان رفتن این گونه ها ممکن است دیگر شاهد به وجود آمدن آنها نباشیم.

وی ادامه داد: پارکهای طبیعی از مراکزی هستند که با کمک آنها می توان گونه های مختلفی جانوری را در محیط مطلوب حفظ و از نابودی نسل آنها جلوگیری کرد ضمن اینکه لازم است افزایش اینگونه پارکها در کشور با جدیت دنبال شود.

این پارکها کمک می کنند تا جانوران در محیط طبیعی زندگی کنند

این مسئول عنوان کرد: همچنین اینگونه پارکها کمک می کنند تا جانوران بتوانند در محیط طبیعی حیات خود به زندگی ادامه دهند ضمن اینکه کمک می کند تا از آوردن جانوران به محیطهای مصنوعی جلوگیری شود.

عضو هیئت علمی موسسه رازی بیان کرد: اعلام مناطق زیست جانوران کمیاب به عنوان مناطق حفاظت شده از دیگر راهکارها است و نتایج مطلوبی به همراه دارد که درک اهمیت این نتایج موجب افزایش الزام  در زمینه افزایش تعداد مناطق حفاظت شده و پارکهای طبیعی در کشور می شود.

وی اظهار داشت: تخریب شدن محل طبیعی زیست حیوانات و کمبود غذا از دلایل حضور آنها در محدوده های مسکونی است، حیوانات جزیی از محیط زیست، طبیعت و شبکه حیات هستند و نباید تصور کنیم که اجازه داریم آنها را به صورت خودسرانه از بین ببریم.

توده دهقان یادآور شد: محیط زیست از قسمتهای مختلفی تشکیل شده که گیاهان و حیوانات، بخشی از آنها هستند و هرگونه فعالیتی که باعث برهم خوردن تعادل در محیط زیست شود، بر سایر قسمتها نیز تاثیر خواهد گذاشت.
 
یکی از بهترین راه‌ها برای حفظ حیات وحش، حفاظت از زیستگاه آنهاست

وی افزود: در عین حال، یکی از بهترین راه‌ها برای حفاظت از حیات وحش، حفاظت از زیستگاه حیات وحش است که این امر تاثیر مطلوبی در حفظ محیط زیست دارد و مانع از بین رفتن گونه های جانوری می شود.
 
توده دهقان اضافه کرد: در ایران از غنای زیستی بالای جانوری و گیاهی برخورداریم و افزایش تلاش سازمانها و دستگاه های ذیربط  در جهت حفظ  این غنا تاثیرات مطلوبی در پی دارد.
کد خبر 1126790

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha