رهبران دینی حامی محیطزیست نشت نفت را عاملی برای حمایت از انرژی پاکیزه میدانند
رهبران دینی که حمایت از محیط زیست را یک مأموریت الهی میدانند نشت نفت خلیج مکزیک را عاملی برای بلندتر شدن فریاد اعتراص خود میدانند و امیدوارند که این جریان الهامبخش پیروان ادیان برای حمایت از انرژی پاکیزه باشد.
والت گریزر رئیس سازمان همکاری ملی دینی برای محیط زیست گفت: این یکی از لحظات کمیابی است که به واقع میتوان توجه مردم را به اینکه چه اتفاقی برای مخلوقات خداوند رخ میدهد جلب کرد.
فعالان این جنبش که اغلب به عنوان دین سبز یا الهیات حامی محیط زیست شناخته میشوند از وبلاگها و نشستهای خبری برای گسترش پیام خود استفاده میکنند. برخی از فعالان این جنبش از خلیج مکزیک دیدار کرده، به بررسی وسعت نشست نفتی پرداخته و در کنار ماهیگیران بیکار و دیگر قربانیان این فاجعه دعا کردند.
پیروان ادیان در مناطق ساحلی که از این فاجعه صدمه دیدهاند در انتظار تبعات این لکه نفتی بوده و از خود میپرسند که آیا این فاجعه تبعات مثبتی هم در بردارد یا خیر.
ادی پینتر کشیش کلیسای باپتیست باراتاریا در دهکده لافیت در نیواورلئان در مراسم نیایشی روز یکشنبه به جماعت حاضر در کلیسا گفت: یک بعد مثبت از این فاجعه ممکن است احیای تعهد دولتی برای مرمت این منطقه و باطلاقهای ساحلی باشد.
جیم بال از شبکه زیست محیطی انجیلی که اخیراً به لوئیزیانا سفر کرده گفت: فکر نمیکنم متأثرکنندهتر از مشاهده صحنه نفت در آب، پرندگان آغشته به نفت و تبدیل شدن رنگ سبز باطلاق به قهوهای براق وجود داشته باشد.
قرار است یک هیئت دینی دینی برای نیایش بین دینی به نیواورلئان سفر کند. جیم والیس از گروه مسیحیان پیشرو و خاخام دیوید ساپرستین از مرکز اقدام دینی یهودیان هر دو عضو شورای همکاریهای دینی اوباما هستند. این سفر از سوی گروهی با عنوان "سیئرا کلوپ" برنامهریزی شده که پیرو سخنرانی کارل پاپ رئیس این گروه در سال 1997 مبنی بر ضرورت تقویت روابط گروههای حامی محیط زیست و ادیان سازمان یافته ارتباط خود را با گروههای دینی تقویت کردهاند.
لیندزی موسلی نماینده این گروه در واشنگتن اظهار داشت: افراد مختلف اعتبار مختلفی در بخشهای جامعه دارند. نشت نفت در غایت خود به موضوع ارزشها باز میگردد، ارزشهایی که برای بسیاری از مردم ریشه در باورهای دینی دارند.
سازمانهایی چون شورای جهانی کلیساها و کنفرانس اسقفهای کاتولیک امریکا بیانیههایی در این رابطه صادر کردهاند و برخی نیایشها، آداب دینی و بخشهایی از کتاب های مقدس را با محتوای حفظ محیط زیست برای استفاده در مراسم نیایشی جمعی ارائه کردهاند.
از ماه آوریل که نشت نفتی آغاز شده، اقدامات بسیاری برای آگاهی مردم از سوی گروههای الهیاتی محافظهکار چون شبکه انجیلی زیست محیطی صورت گرفت. این گروه پیشتر ستادی را با عنوان " اگر مسیح بود از چه خودرویی استفاده میکرد" را راهاندازی کرده بود که استفاده از وسایل نقلیه را که نظر سوختی کارآمدتر هستند ترویج میکرد.
انجمن باپتیستهای جنوبی در بیانیه این ماه خود اعلام کرد که مالکیت بشریت بر مخلوقات که از سوی خداوند اعطا شده محدود است، از این رو ما خواستار اعمال سیاستهایی درباره مصرف انرژی براساس احتیاط، حفظ منابع طبیعی، مسئولیت پذیری و امنیت هستیم. اهمیت به مخلوقات خداوند بسط عشق به همسایه چون خود است.
ورود گردشگران با پوشش نامناسب به واتیکان ممنوع شد
واتیکان اعلام کرده است که از ورود گردشگرانی که پوشش مناسبی نداشته باشند جلوگیری کرده و از آنها میخواهد خود را پوشانده، بعد وارد شوند.
ممنوعیت ورود گردشگران با پوشش نامناسب پیشتر تنها برای ورود به کلیسای باسیلیکای سنت پیتر اعمال می شد اما از این پس از ورود هرگردشگری با پوشش غیر مناسب به مرزهای کشور واتیکان جلوگیری به عمل می آید.
براساس گزارش خبرگزاری ایتالیایی ای ان اس ای، از گردشگرانی که پوشش مناسبی ندارند خواسته می شود پیش از ورود به واتیکان خود را بپوشانند.
پوشش نامناسب طی چندین دهه در کلیسای سنت پیتر ممنوع بوده است اما عدم رعایت این اصول از سوی گردشگران واتیکان عاملی برای سخت تر کردن قوانین بوده است.
رهبر کاتولیکهای جهان از قانون منع استفاده از بمبهای خوشهای استقبال کرد
پاپ بندیکت شانزدهم دیروز اول آگوست (11 مرداد ماه) گفت: ممنوع کردن بمبهای خوشهای نشاندهنده حکمت جامعه بینالملل بود.
پاپ بندیکت شانزدهم رهبر کاتولیکهای جهان دیروز یکشنبه 11 مرداد ماه گفت: برای قربانیان بیشماری از نظر فیزیکی و معنوی که بهواسطه استفاده از این سلاح مرگبار رنج بردهاند دعا میکند.
وی از توافق جدید که استفاده از بمبهای خوشهای را ممنوع اعلام میکند و از اول آگوست اجرایی میشود استقبال کرد و آن را نشانه دلگرم کنندهای از ظرفیت جهانی برای پیشرفت در زمینه خلع سلاح و حقوق بشر بین المللی دانست.
بندیکت شانزدهم این اظهارات را پس از دعای آنجلس از اقامتگاه تابستانی خود خارج از شهر رم ایراد کرد.
مهمات خوشهای به انواع وسایل انفجاری گفته میشود که در اثر یک انفجار اولیه تعداد زیادی مهمات کوچکتر را در منطقه انفجار پخش میکند تا با فاصله زمانی پس از انفجار اول منفجر شوند. هدف اصلی از کاربرد مهمات خوشهای که در طول جنگ جهانی دوم ساخته شدند افزودن به شعاع تأثیر بمب و جلوگیری از پیشروی نظامی است.
در بمب معمولی فقط ناحیه نزدیک به محل انفجار تخریب میشود ولی مهمات خوشهای با پراکندن تعداد زیادی از بمبهای کوچکتر بر منطقه وسیعتری تأثیر میگذارند.
گرمای هوا عاملی برای تأمل درباره گناهان و زندگی دنیوی است
رئیس دپارتمان کلیسای و روابط اجتماعی کلیسای ارتدکس روسیه گفت: کلیسای ارتدکس روسیه گرمای غیرعادی روسیه را مجازات الهی توصیف نمیکند اما اعتقاد دارد که این شرایط زیستمحیطی باعث میشود مردم درباره گناهان و زندگی دنیوی خود بیشتر تأمل کنند.
اسقف اعظم سولد چاپلین رئیس دپارتمان روابط اجتماعی کلیسای ارتدکس روسیه طی یک نشست خبری گفت: گرمای امسال روسیه موجب میشود که مردم فکر کنند هراتفاقی برای ما رخ میدهد بیهوده نیست. مردم به این فکر میافتند که درست زندگی کنند و به یکدیگر کمک کنند.
این درحالی است که وی تأکید کرد تصور نمیکند که گرمای هوا دلیل منطقی باشد که افراد با پوشش نامناسب وارد کلیسا شوند. اگر فردی برای ارتباط برقرار کردن با خداوند پوشش مناسبی نداشته باشد به نظر میرسد که در روح وی مشکلاتی وجود داشته باشد.
متروپولیتن هیلاریون رئیس دپارتمان روابط خارجی کلیسا نیز اظهار داشت که خداوند برای گناهان و اعمال ناشایست از ما انتقام نمیگیرد بنابراین درست نیست که هر گاه یک فاجعه طبیعی رخ میدهد آن را به مجازات الهی نسبت دهیم.
ولادیمیر لگویدا رئیس دپارتمان اطلاعات کلیسای ارتدکس روسیه نیز گفت که این گرمای غیرعادی در نتیجه فعالیتهای غیرعادی انسان و ضرر رساندن به محیط زیست به وجود آمده است. ما عامل این اتفاقهای غیر طبیعی هستیم و موجب رنج خود میشویم.
وی تأکید کرد که همانقدر که به هوای گرم و تغییرات غیر عادی آن اهمیت میدهیم باید به فرآیندهای غیرعادی که در روح ما صورت میگیرند نیز توجه کنیم.
رهبران دینی آمریکا آگهی اسلامهراسانه اتوبوسها را تقبیح کردند
آگهی تبلیغاتی علیه اسلام و مسلمانان که با هدف کاشت بذر اسلامهراسی در آمریکا طراحی شده، روی اتوبوسهای برخی شهرهای بزرگ آمریکا نصب شده و از سوی بسیاری از رهبران ادیان مختلف تقبیح شده است.
گروهی با عنوان " اسلامی شدن آمریکا را متوقف کنید" بودجه این آگهی ها را که روی وسائل حمل و نقل عمومی در سانفرانسیسکو، نیویورک و میامی نصب شده تأمین کرده است.
در سانفرانسیسکو بیش از 125 نفر از رهبران دینی بیانیه ای امضا کرده و این آگهی را با عنوان اسلام هراسانه تقبیح و اظهار داشتند این اقدام به ترویج ترس علیه مسلمانان آمریکایی کمک می کند.
این آگهی در پاسخ به آگهی از سوی یک گروه اسلامی طراحی شده که مضمون آن معرفی اسلام بود. این آگهی نوشته ای روی اتوبوسهای شهری بود که تأکید می کرد: "راه زندگی آدم، نوح، ابراهیم، موسی، عیسی و محمد. اسلام. پرسشی دارید؟ پاسخ خود را دریافت کنید."
مدیر اجرایی این گروه مدعی شده که نصب آگهی اسلام هراسانه با هدف حمایت از آزادی دینی روی اتوبوسها نصب شده است. این درحالی است که بسیاری از گروههای حمایت از ادیان اظهار می دارند این آگهی تنها به ترس و تعصب علیه مسلمانان دامن می زند.
استیو اسپریتزر مدیر برنامه گروه بین دینی تکثر و فراگیری در دیترویت گفت: در فضای پس از یازدهم سپتامبر رویکردهای ضد اسلامی به نوعی دربردارند منافع سیاسی و غیر مادی است.
انتقاد از پاپ برای نادیده گرفتن نقش زنان در روایت زندگی مسیح
نخستین کتابی که پاپ بندیکت رهبر کاتولیکهای جهان درباره مسیح نوشته به علت عدم توجه به نقش زنان نزدیک به حضرت مسیح و حذف کامل آنها از داستانی که روایت کرده مورد انتقاد قرار گرفته است.
پاپ بندیکت شانزدهم از سوی واتیکان به عنوان نویسنده کتاب 48 صفحه ای " دوستان مسیح" توصیف شده است. کتابی که پیتر، برادرش اندرو، جیمز پیرتر، جان، توماس، متیو، فیلیپ، بارتالامه، جیمزجوان تر، سیمون، یهودا طاطاوس، یهودا اسخریوطی، ماتیاس و پل را توصیف کرده است و هیچ اشاره ای به مریم مجدلیه یا هیچکدام از زنانی که از نزدیکان مسیح بودند نکرده است.
این کتاب به زبان ایتالیایی منتشر شده و تصویرگری آن را فرانکو ویناتزیا هنرمند ایتالیایی برعهده داشته و قرار است در سال 2011 به زبانهای انگلیسی و اسپانیایی نیز ترجمه شود.
نقش زنان در زندگی مسیح از سوی بسیار از علمای مسیحی دارای اهمیت قابل توجهی است. مسیح در انجیل سه مکالمه مهم با زنان داشته است. یکی از آنها یک زن سامری و یک از آنها مریم مجدلیه بوده است.
والری استرود از سازمان کاتولیک "ما کلیسا هستیم" به عنوان یک گروه حمایتی کاتولیکها گفت: پاپ بندیکت با ارائه این ایده که مسیح تنها به مردان توجه داشته پیام نادرستی به کودکان ارسال می کند و آن این است که زنان در دین مسیحیت دارای اهمیت درجه دوم هستند، امری که هرگز مدنظر مسیح نبوده است. پاپ به طور کامل ایده برابری در روابط را نادیده گرفته است.
در یکی از انتقادهایی که در پایگاه اطلاع رسانی نشنال کاتولیک ریپورتر آمریکا ارسال شده آمده است: پاپ چگونه توانسته است مریم مجدلیه را از داستان حذف کند، نخستین فردی که از قیام مسیح و رستاخیز وی خبر داد؟
یونسکو و ژاپن برنامهای برای حفاظت از محل تولد بودا تدوین میکنند
سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد ( یونسکو) و ژاپن برای حفظ و نگاهداری محل تولد بودا در جنوب نپال با یکدیگر همکاری میکنند.
سیدارتا گوتاما بودا در سال 623 در منطقه باغهای مشهور لومبینی در نپال امروزی متولد شد. در زمان بودا لومبینی باغی بود که بین پاپیلاواستو و دواداها در هندوستان قرار داشت.
در سال 1896 باستان شناسان نپالی ستون سنگی بزرگی را در این منطقه کشف کردند که امپراطور اشوکا هندوستان تاریخ تولد بودا را روی آن حک کرده بود. بومبینی در سال 1997 در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد.
اکسل پلات نماینده یونسکو در نپال گفت: این پروژه گام مهمی است که موجب می شود دولت نپال فعالیتهای خود را در راه حفظ، ارتقاء، توسعه پایدار لومینی به عنوان یکی از قطبهای بزرگ گردشگری دینی در این کشور تقویت کند و آن را به منبع مهمی برای درآمد ملی تبدیل کند.
این پروژه که بودجه آن از سوی ژاپن تأمین می شود بر حفظ و مرمت ستون آشوکا، ستون سنگی که تاریخ تولد بودا روی آن حک شده متمرکز خواهد شد. همچنین درمیان سایر فعالیتهای خود وضعیت کنونی این "باغ مقدس" و برنامه ای برای مدیریت کل مجموعه را مدنظر خواهد داشت. این برنامه با همکاری دفتر یونسکو در نپال تدوین شده و از سوی سازمان باستان شناسی و تراست توسعه لومبینی در نپال اجرایی می شود.
بیشنو کارکی رئیس سازمان باستان شناسی نپال با قدردانی از مردم نپال که از لومبینی حفاظت کرده اند گفت: این محل یکی از نمادین ترین اماکن دنیا است و علاوه بر مردم ما برای جامعه جهانی از ارزش بسیاری برخوردار است.
نظر شما