۱۱ مرداد ۱۳۸۹، ۱۱:۰۴

سردار احمدی مقدم خبرداد:

کاهش 4 دهم درصدی مصرف مواد مخدر/ انسداد کامل مرزها تا دو سال دیگر

کاهش 4 دهم درصدی مصرف مواد مخدر/ انسداد کامل مرزها تا دو سال دیگر

فرمانده نیروی انتظامی کشور گفت: بنا به اعلام دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد نرخ شیوع مصرف مواد مخدر در ایران از 2.8 درصد در سال 1999 به 2.4 درصد دهم در سال جاری کاهش یافته است.

به گزارش خبرنگار مهر، سردار اسماعیل احمدی مقدم صبح دوشنبه در اولین اجلاس روسای پلیس مبارزه با مواد مخدر کشورهای عضو اکو افزود: اگر مواد مخدر در اسناد امنیت ملی اغلب کشورهای بزرگ و قدرتهای دنیا در 10 تا 15 سال آینده بررسی شود مشخص می‌شود که مواد مخدر در کشورهایی مانند روسیه، چین، ایالات متحده و ... سومین تهدید بزرگ جهانی است.

وی ادامه داد: علاوه بر مواد مخدر امروزه کشورها با تهدیدات دیگری از جمله تغییر آب و هوا، مشکلات زیستی، تغییرات جمعیتی مواجه هستند. امروزه آنچه که در گذشته تهدید محسوب می‌شد جایگاه خود را به تهدیدات بالاتری مانند مواد مخدر و تروریسم داده است.

فرمانده نیروی انتظامی کشور تصریح کرد: این یک هشدار برای کشورها است تا پیش‌بینی‌ها و آمادگیهای لازم را برای مقابله با این تهدید اتخاذ کنند.

وی گفت: دلیل مداخله استعمارگران در سه دهه گذشته و حضور آنان در سطح منطقه تولید مواد مخدر بوده است.

احمدی مقدم تصریح کرد: افغانستان بزرگترین قربانی تولید مواد مخدر است زیرا در حال حاضر این کشور با مشکلاتی از جمله آوارگی مردم، گرسنگی، امراض مسری مواجه بوده و برای رفع این مشکل روی به کشت مواد مخدر آورده‌اند.

وی ادامه داد: کشورهای عضو اکو اولین کشورهایی هستند که از جریان مواد مخدر آسیب می‌بینند زیرا این کشورها چه به عنوان بازار مصرف و چه به عنوان مسیری برای انتقال مواد مخدر به دیگر کشورها مورد استفاده قرار می گیرد.

فرمانده نیروی انتظامی کشور گفت: در یک دهه قبل آمار معتادان در افغانستان حائز اهمیت نبود و عمدتاً این کشور به عنوان تولیدکننده تریاک مدنظر قرار می‌گرفت اما امروز شاهد افزایش مصرف کنندگان در این کشور هستیم.

وی افزود: کشورهای روسیه و کشورهای شرقی تا دهه گذشته بازار مصرف مواد مخدر نبودند ولی امروزه بازار مصرف در این کشورها به شدت افزایش یافته است به نحوی که 8 درصد کشفیات مواد مخدر جهان در چین است و این در حالی است که چین مسیر انتقال مواد مخدر به هیچ کشور دیگری نیست.

احمدی مقدم اظهار داشت: توسعه همکاری‌های ملی، اقدامات بین‌المللی حلقه‌های تکمیل کننده یکدیگر برای مبارزه با مواد مخدر هستند. زیرا هیچ کشوری به تنهایی قادر به مقابله با این پدیده نیست.

وی گفت: همکاری منطقه‌ای در دنیا بسیار موفق‌تر عمل می‌کند بر همین اساس نمی‌توان در انتظار اقدامات سازمانهای بین‌المللی ماند.

فرمانده نیروی انتظامی کشور افزود: سازمان منطقه‌ای اکو که در ابتدا برای اهداف اقتصادی طرح‌ریزی شده بودند امروزه اقدامات موثری را برای مقابله و مبارزه با مواد مخدر انجام می‌دهد.

 وی با اشاره به وضعیت امسال کشت تریاک در افغانستان گفت: با آفتی که امسال به مزارع کشت زده شده است مافیای مواد مخدر و معتادان به دنبال مواد جایگزین برای مصرف خواهند بود که این مواد ممکن است بسیار خطرناک‌تر باشند.

احمدی مقدم گفت: امروزه مواد شیمیایی و روانگردانها که امکان تولید آنها در هر نقطه‌ای وجود دارد و برای تولید نیاز به کشتزاری ندارند جایگزین مواد صنعتی مانند تریاک شده اند.

وی اظهار داشت: کشورهای پیرامون افغانستان بعد از افغانستان در صف این تهدیدات قرار دارند به نحوی که امروزه بازارهای جدیدی پیش روی مواد مخدر ایجاد شده که در گذشته مورد توجه نبوده است و این مواد آسیبهای بسیار جدی‌ای را به کشورها وارد کرده‌اند.

وی گفت: بازارهای اصلی مصرف مواد مخدر مانند کشورهای اروپایی نقش نمادینی در مبارزه با مواد مخدر دارند به نحوی که در سالهای اخیر با کاهش پشتیبانی این کشورها مواجه بوده‌ایم.

فرمانده نیروی انتظامی کشور تصریح کرد: مصرف کنندگان اصلی مواد مخدر امروز مسئولیت اصلی مبارزه با مواد مخدر را در افغانستان دارند ولی متاسفانه حتی به میزانی که افغانستان به مبارزه با مواد مخدر اهتمام می‌ورزد به آن توجه نمی‌کنند.

وی افزود: ایران در سالهای اخیر گامهای مهمی را برای مبارزه با مواد مخدر برداشته که نتیجه این اقدامات تغییر الگوی مبارزه در ایران بوده است.

احمدی مقدم گفت: ترسیم سیاست های کلی نظام در مبارزه با مواد مخدر در سه سال گذشته و تصویب آن در عالی ترین سطح کشور موجب شده تا قانونهای مورد نیاز برای مبارزه علمی با مواد مخدر تصویب شود.

وی افزود: توجه همزمان به مقابله‌، تولید، ورود و توزیع مواد مخدر و همچنین برخورد با باندهای قاچاق مواد مخدر که از گذشته در کشور مرسوم بوده با تصویب این قانون در کشور تشدید شده و مواد روانگردان که صرفاً به عنوان مواد غیرمجاز دارویی مورد برخورد قرار می‌گرفت امروزه در زمره مواد مخدر دیگر قرار گرفته و مجازاتهای شدیدی برای آن در نظر گرفته شده است.

فرمانده نیروی انتظامی کشور اظهار داشت: توسعه اقدامات کاهش تقاضا، مقابله با تقاضا و تشدید روند درمان، تغییر نگاه به معتاد از مجرم به بیمار، تغییر رویکرد دادگاه‌ها از دادگاه زندانمدار به دادگاه درمان مدار و اعزام معتادان به مراکز درمانی از دیگر رویکردهای جدید در قانون جامع مبارزه با مواد مخدر است

بیش از 60 درصد معتادان تحت درمان قرار دارند

وی گفت: در حال حاضر بیش ا ز60 درصد معتادان کشور تحت پوشش درمانی قرار گرفته و این موضوع موجب کاهش آمار ایدز نسبت به سه سال گذشته شده است.

احمدی مقدم تصریح کرد: کاهش زندانیان، رشد مراکز درمانی و ورود 77 درصدی سازمانهای مردم نهاد در بخش درمان از مهمترین اتفاقات رخ داده در سالهای اخیر است.

وی ادامه داد: مبارزه با عرضه و تقاضا هر دو نیازمند توجه به بازار تقاضا هستند زیرا همواره اعتیاد در پشت درب خانه‌های مردم بوده بر همین اساس باید اقدامات پیشگیرانه را در دستور کار قرار دارد.

تهیه سند جامع پیشگیری فرهنگی - اجتماعی

فرمانده نیروی انتظامی کشور گفت: سند جامع پیشگیری فرهنگی- اجتماعی در سال جاری به تصویب رئیس جمهور رسیده و از امسال نیز به اجرا درآمده است.

افزایش سه برابری قیمت مواد مخدر

وی تصریح کرد: در سالهای اخیر با ورود آفت به مزارع کشت خشخاش شاهد افزایش سه برابری قیمت مواد مخدر در کشورها بوده‌ایم که این موجب تقویت روند درمان معتادان برای دریافت مواد کم خطر جایگزین شده است.

وی گفت: استفاده داروهایی مانند متادون امروزه در میان معتادان فراگیر شده و می توان از آن به عنوان از بین بردن حلقه اتصال بین معتادان و توزیع کنندگان مواد مخدر استفاده کرد.

 احمدی مقدم اضافه کرد: بنا بر اعلام سازمان UNODCنرخ شیوع مصرف مواد مخدر در ایران در سال 1999، 8/2 بوده که این نرخ در سال جاری به 4/2 کاهش یافته است.

انسداد مرزهای ایران و پاکستان تا دو سال آینده

وی اظهار داشت: بستن مرزها و تقویت جریان مبارزه در طول سال جاری و دو سال آینده از مهمترین اقدامات ایران برای مبارزه با مواد مخدر است.

احمدی مقدم گفت: در طول دو سال آینده علاوه بر مرزهای افغانستان مرزهای ایران و پاکستان نیز به طور کامل انسداد یافته و دیگر ایران مسیر جذابی برای انتقال مواد مخدر به کشورهای دیگر نخواهد بود.

فرمانده نیروی انتظامی کشور تصریح کرد: ‌در حال حاضر 70 درصد این پروژه پیش برده شده و ظرف دو سال آینده تمام مرزهای ایران به صورت کامل انسداد خواهد یافت که این امر می‌تواند خبر خوشایندی برای ترکیه و سایر کشورها باشد. اما هشداری برای کشورهای عضو اکوست زیرا می‌تواند مسیر ترانزیت مواد مخدر را به سمت آنان تغییر دهد.

کد خبر 1126931

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha