۱۱ مرداد ۱۳۸۹، ۱۲:۰۶

وزیر فرهنگ مالزی:

هنرهای اسلامی را نمی‌توان جدا از قرآن متصور شد

هنرهای اسلامی را نمی‌توان جدا از قرآن متصور شد

وزیر ارتباطات و فرهنگ مالزی در پیامی به جشنواره قرآن و هنرهای اسلامی که تا بیستم مردادماه ادامه دارد گفت: هنرهای اسلامی که عشق اسلام و یاد خداوند را به ذهن مخاطب متبادر می‌کنند هم‌بستگی نزدیکی با این کتاب آسمانی دارند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری برناما، دکتر ریاض یاتیم وزیر ارتباطات و فرهنگ مالزی اظهار داشت که قرآن به توسعه هنرهای اسلامی حیات بخشیده از این رو نمی‌توان هنر اسلامی را از قرآن جدا دانست.

وی در مراسم افتتاحیه جشنواره قرآن و هنرهای اسلامی که دیروز یکشنبه دهم مردادماه برگزار شده بود اظهار داشت: درحالی که هنر خطاطی اسلامی یکی از گنجینه‌های هنری است که مستقیم به قرآن ارتباط دارد،علاقه به خطاطی و خوشنویسی می‌تواند مسلمانان را به گنجینه‌های قرآن نزدیکتر کند.

پیام وزیر ارتباطات و فرهنگ مالزی که به صورت مکتوب به این جشنواره ارسال شده بود از سوی معاون وزیر قرائت شد.

رایض اظهار داشت: مسلمانان همواره باید به قرآن و سنت برای هدایت و راهبردهای معنوی در تمام امور زندگی مراجعه کنند چرا که این امر موجب می‌شود آنها راه صحیح را مسیر هنری خود در پیش بگیرند. انتظار می‌رود که هنرهای اسلامی عشق به اسلام را منعکس کنند.

وی با اشاره به اینکه هنرهای اسلامی ابزار مناسبی برای ایجاد علاقه و انگیزه میان مسلمانان است گفت: پیام اسلامی که از راه این نوع هنرها منتقل می‌شود به‌سادگی درک شده و به طور غیرمستقیم در کاهش فشارهای زندگی موثر خواهد بود. در دامنه وسیع‌تر می‌توان گفت که هنرها صرفاً به بخش سرگرمی، ادبیات و موسیقی مرتبط نمی‌شوند بلکه راهی برای رسیدن به دانش است.

این وزیر مالزیایی یادآور شد از زمان عصر طلایی اسلام از دوران پیامبر اکرم(ص) تا دوران امپراطوری عثمانی، هنرها بخش مهمی از تمدن‌سازی شده است. مهمترین نقش هنرها پیوستگی با ویژگی‌های هنرهای اسلامی بود که نه تنها نقش سرگرم‌کنندگی داشت بلکه خود از متبادر کردن خداوند به انسانها به دور نبود و در پی ساخت امتی معنوی و متفکر بود.

در بخش دیگری از این پیام آمده است: اسلام مسلمانان را از دنبال کردن هنر منع نکرده بلکه تأکید کرده است که درگیری مسلمانان با هنر مطابق تعالیم و آموزه‌های اسلامی باشد.

وی ابراز امیدواری کرد که این جشنواره 12 روزه که از هشتم مرداد ماه آغاز شده به شکل‌گیری نسل جدید علاقمند به دانش، متفکر، خلاق و ایجاد جامعه اسلامی کاردان و مبتکر کمک کند که این امر سهم مؤثری در پیشرفت دین و کشور خواهد داشت.

کد خبر 1126986

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha