علی خیراندیش در گفتگو با مهر با بیان اینکه جدا کردن دو بخش صادرات گاز به صورت ال.ان.جی و خط لوله یک تصمیم عاقلانه بوده است، گفت: گاز طبیعی مورد استفاده برای صادرات از طریق خط لوله و LNG از ماهیت یکسان برخوردار بوده اما از نظر شیوه صادرات تفاوت ماهوی با یکدیگر دارند.
مدیر عامل شرکت مایعسازی گاز طبیعی ایران با بیان اینکه بازار خط لوله یک بازار مشخص بوده و قابل تغییر نیستریال تصریح کرد: این در حالی است که LNG همچون نفت خام میتواند بازارهای متغیری داشته باشد، در این زمینه امکان امضای قراردادهای بلند مدت و تک محموله برای صادرات LNG وجود دارد.
به گفته این مقام مسئول، به این منظور که صادرات تک محموله به تصمیم صادرکننده بستگی دارند و میتواند تغییر کند.
وی با اشاره به اینکه به نظر می رسد نوع بازارهای LNG و خط لوله با یکدیگر متفاوت هستند، تبیین کرد: همچنین واحد LNG معمولا جز واحدهای میان دستی صنعت نفت قرار می گیرند و قطعا پایین دستی نیست در حالی که گاز صادراتی از طریق خط لوله به شکلی جز بخشهای پایین دستی محسوب میشود زیرا مرحله توزیع و تحویل گاز را به مصرفکننده را در بردارد.
خیراندیش با تاکید بر اینکه به نظر می رسد منظور وزیر نفت از دستور جداسازی بخشهای LNG و خط لوله صادرات گاز این نبوده که مجموعه بالا دستی به مفهوم استخراج چاهها به شرکت ملی نفت واگذار شود،گفت: بنابراین از آنجا که براساس اساسنامه حفاری چاهها و استخراج گاز به عنوان بخش بالادستی زیر مجموعه شرکت ملی نفت بوده و وزیر نفت نیز قصد دارد انتقال بخش استخراج چاهها به شرکت ملی گاز نداشته است، بدین ترتیب مغایرتی با اساسنامه نخواهد داشت.
این مقام مسئول همچنین درباره اینکه چه کسی مسئولیت شرکت صنایع LNG خواهد بود؟ توضیح داد: تصور میشود اگر شرکت صنایع LNG با مسئولیت مدیر عاملی شرکت نفت یا اعضای هیات مدیره اداره شود طبیعتا نتیجه مثبت خواهد داشت و به تسریع انجام برنامههای LNG میانجامد.
مدیر عامل شرکت مایعسازی گاز طبیعی با اشاره به همکاریهای مناسب در زمان فعالیت مستقل شرکت صادرات گاز ایران خاطر نشان کرد: پیش بینی می کنیم در شرایط موجود نیز همچنان توجه ویژه به این بخش ادامه یابد.
نظر شما