۱۲ مرداد ۱۳۸۹، ۹:۲۴

تولید آنتی بادی برای درمان سرطان سینه/ راه اندازی بیمارستان سلول درمانی

تولید آنتی بادی برای درمان سرطان سینه/ راه اندازی بیمارستان سلول درمانی

معاون پژوهشی و فناوری جهاد دانشگاهی از موفقیت پژوهشگران پژوهشگاه ابن سینا در تولید آنتی بادی مونوکلونال ضد مولکول Her2 خبر داد و گفت: این آنتی بادی قادر به شناسایی و تمایز سلولهای سرطانی است که راهی برای درمان سرطان سینه خواهد بود.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد صادق حاجی تاروردی امروز دوشنبه در نشست خبری گفت: پژوهشکده آنتی بادی مونوکلونال پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم زیستی ابن سینا جهاد دانشگاهی طی انجام تحقیقاتی موفق به تولید آنتی بادی مونوکلونال ضد مولکول Her2 شد این آنتی بادی قادر به شناسایی مولکول Her2 در تمامی سلول های سرطان پستان است که به دنبال آن عامل مرگ سلول Apoptosis در سلول های سرطانی می شود.

معاون پژوهشی و فناوری جهاد دانشگاهی با تاکید بر اینکه این مطالعات نشان داده است که این آنتی بادی در مرگ سلول های غیر سرطانی و طبیعی که دارای پروتئین Her2 در سطح خود هستند، تاثیری ندارد، خاطرنشان کرد: این امر کاهش عوارض جانبی ناشی از درمان سرطان پستان به وسیله آنتی بادی های ضد Her2 در مقایسه با آنتی بادی های درمانی موجود در بازار را به همراه خواهد داشت.
 
تاروردی اضافه کرد: آنتی بادی های درمانی موجود برای درمان سرطان پستان صرفا قادر به القای مرگ سلولی در حدود 20 درصد افراد مبتلا به این سرطان است که این امر برتری آنتی بادی تولید شده در این پژوهشگاه را نشان می دهد.
 
وی همچنین از موفقیت محققان جهاد دانشگاهی در انجماد بافت تخمدان خبر داد و یادآور شد: نتایج این تحقیقات می تواند امکان حفظ باروری برای دختران و زنان مبتلا به بیماری سرطان و با عوارض ناشی از درمان آنها را فراهم کند.
 
تاروردی افزود: برخی زنان که به علت شروع درمان های مربوط به انواع سرطان ها و یا یائسگی زودرس، امکان صاحب فرزند شدن را با استفاده از گامت خود را از دست می دهند که با استفاده از تکنیک های جدید انجماد بافت تخمدان می توانند در آینده از گامت خود صاحب فرزند شوند.
 
راه اندازی دو پارک علم و فناوری در جهاد دانشگاهی

معاون پژوهشی و فناوری جهاد دانشگاهی همچنین با اشاره به دیگر دستاوردهای جهاد دانشگاهی، گفت: جهاد دانشگاهی برای ارائه خدمات علمی خود اقدام به ایجاد 100 مرکز تخصصی کرده است ضمن آنکه به زودی دو پارک فناوری جدید نیز راه اندازی خواهد کرد.
 
تاروردی ثبت 217 اختراع، کسب 22 بار جایزه خوارزمی، 12 بار جایزه رازی و 3 بار جایزه جشنواره جوان خوارزمی را از افتخارات این نهاد ذکر کرد و ادامه داد: در طول دفاع مقدس 200 پروژه در حوزه نظامی اجرا کردیم که هر کدام در جهت رفع مشکلات در این حوزه بوده است.
 
اختصاص بودجه برای راه اندازی بیمارستان سلول درمانی

تاروردی با اشاره به موفقیت های محققان جهاد دانشگاهی در سلول درمانی خاطرنشان کرد:با توجه به این موفقیت ها مرکز  سلول درمانی راه اندازی شده است و در آنجا خدمات درمانی برای بیماریهای لک و پیس ( ویتیلگو)، سیروز کبدی، قرنیه چشم و ضایعات استخوانی ارائه می شود.
 
وی با تاکید بر اینکه با اجرایی کردن نتایج این تحقیقات می توان خدمات شایانی را به جامعه عرضه کرد، اظهار داشت: از این رو طرح راه اندازی بیمارستان سلول درمانی را ارائه کردیم که در حال حاضر معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری موافقت خود را برای اعطای بودجه مورد نیاز اعلام کرده است.
کد خبر 1127297

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha