حسین نقره کار شیرازی در گفتگو با مهر با اشاره به تشکیل کمیسیون مشترک نفتی ایران و ونزوئلا، گفت: پیش از این با تاسیس شرکت مشترک نفتی 2 کشور زمینه برای توسعه همکاریهای بیشتر در بخش صنایع بالادستی و پایین دستی نفت، گاز و پتروشیمی فراهم شده است.
معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت یکی از محورهای اصلی مذاکرات آینده تهران – کاراکاس را تاسیس شرکت مشترک کشتیرانی حمل نفت خام و فرآورده های نفتی عنوان کرد و افزود: قصد داریم با خرید چند فروند نفتکش جدید زمینه را برای ایجاد این شرکت کشتیرانی را ایجاد کنیم.
در همین حال حسن احمدیان مدیر کل کشورهای آمریکای لاتین در امور بین الملل وزارت نفت با بیان اینکه پیشتر توافقی برای حمل و نقل داخلی بخشی از نفت خام ونزوئلا انجام گرفته بود، اظهار داشت: در حال حاضر ایران بزرگترین ناوگان نفتکش خاورمیانه و چهارمین ناوگان کشتیرانی حمل نفت جهان را در اختیار دارد.
این مقام مسئول همچنین با اشاره به اینکه هم اکنون شرکت ملی نفت ونزوئلا با پتروپارس ایران برای توسعه میادین نفتی مذاکره می کند، تصریح کرد: اخیرا دفتر مشترک پتروپارس در شرکت ملی نفت ونزوئلا به نام "ونیروک" برای توسعه همکاریهای صنایع بالادستی نفت و گاز تاسیس شده است.
به گزارش مهر، سال گذشته ایران و ونزوئلا یک تفاهم نامه در این زمینه ایجاد شرکت مشترک کشتیرانی حمل نفت خام و فرآورده های نفتی امضا کرده بودند که بایداین شرکت کشتیرانی با سرمایه گذاری مشترک دو کشور ایجاد شود.
در حال حاضر تدوین اساسنامه شرکت مشترک کشتیرانی ایران و ونزوئلا مراحل پایانی خود را پشت سر می گذارد.
هدف از تشکیل این شرکت مشترک نفتی را انتقال و صدور نفت خام و فرآورده های نفتی ونزوئلا به کشورهای آسیایی و اروپایی است، علاوه بر این، مقامات دو کشور برای حمل نفت و فرآورده های نفتی بین بنادر داخلی ونزوئلا هم به توافق رسیده اند.
پیش بینی می شود حدود 500 هزار بشکه نفت خام ونزوئلا توسط این ناوگان مشترک کشتیرانی جابه جا شود که برای ایجاد این ناوگان کشتیرانی به 20 فروند کشتی نفتکش در دراز مدت نیاز خواهد بود.
بر اساس برآورده های انجام گرفته باید در سال اول حدود 400 میلیون دلار سرمایه گذاری توسط دو کشور انجام شود.
تدوین نقشه راه نفت و گاز با همسایگان
به گزارش مهر، نقره کار شیرازی در ادامه با یادآوری توافقهای اخیر انجام شده با مقامات نفت و گاز ترکیه و ترکمنستان، بیان کرد: با انجام مذاکرات اخیر زمینه صدور خدمات فنی، مهندسی و محصولان نفتی به کشورهای منطقه انجام گرفته است.
وی با اشاره به شکل گیری نقشه راه همکاریهای نفت و گاز بین ایران و برخی از کشورهای همسایه و منطقه ای، تبیین کرد: ایران از توسعه همکاریها با کشورهای منطقه استقبال می کند و از این رو شرایط برای جذب سرمایه و مشارکتهای چند جانبه در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی فراهم شده است.
نظر شما