۱۲ مرداد ۱۳۸۹، ۱۷:۲۳

در گفتگو با مهر عنوان شد:

دریاچه گهر به کنوانسیون بین المللی رامسر می پیوندد

دریاچه گهر به کنوانسیون بین المللی رامسر می پیوندد

خرم آباد - خبرگزاری مهر: مدیرکل حفاظت محیط زیست استان لرستان از ارائه درخواست به منظور پیوستن دریاچه گهر به کنوانسیون رامسر خبر داد.

محمد حسین بازگیر در گفتگو با خبرنگار مهر در خرم آباد در سخنانی اظهار داشت: گهر یک زیستگاه ژنتیکی جهانی است که باید مورد حفاظت ویژه قرار گیرد.

وی با اشاره به ارائه درخواست برای پیوستن دریاچه گهر به کنوانسیون رامسر، بیان داشت: طرح مطالعاتی این امر تهیه شده است و مراحل آن در دست اجرا می باشد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان لرستان یادآور شد: دریاچه گهر شرایط و ویژگیهای لازم برای پیوستن به کنوانسیون بین المللی رامسر را دارد.

بازگیر با بیان اینکه تاکنون پنج مرحله کار تحقیقاتی در این راستا انجام شده است، خاطر نشان کرد: بررسی ویژگیهای دریاچه گهر و زیستمندان این دریاچه از جمله ماهی ها و دیگر آبزیان از جمله تحقیقاتی است که در این زمینه صورت گرفته است.

کنوانسیون رامسر مربوط به تالاب های مهم بین المللی به ویژه تالاب های زیستگاه پرندگان آبزی (کنوانسیون تالاب ها) معروف به کنوانسیون رامسر در سال ۱۳۵۰ در شهر رامسر ایران با حضور ۱۸کشور جهان مورد تصویب قرار گرفت.

این کنوانسیون نخستین معاهده نوین جهانی بین الدولی پیرامون حفاظت و بهره برداری منطقی از منابع طبیعی است و هم اکنون ۱۳۴عضو رسمی را در سراسر دنیا شامل می شود.

دریاچه گهر به عنوان یکی از دریاچه های بکر و زیبای آب شیرین ایران در میان رشته کوه های زاگرس و در دامنه اشترانکوه واقع شده و این دریاچه از ذوب برف های اشترانکوه و انباشت آب آن در پشت سد یا آب بندی که از ریزش کوه پدید آمده تشکیل شده است.

دریاچه گهر که دارای لقب نگین اشترانکوه است از زیباترین دریاچه های کوهستانی ایران است که در 121 کیلومتری شرق استان لرستان به مرکزیت خرم آباد و در 35 کیلومتری جنوب شرقی شهر دورود در این استان واقع شده است و همچون نگینی در مرکز منطقه حفاظت شده اشترانکوه با مختصات جغرافیایی 49 درجه و 16 دقیقه تا 9 درجه و 17 دقیقه طول شرقی و تا 33 درجه و 18 دقیقه عرض شمالی در ارتفاع 2350 متری از سطح دریای آزاد قرار گرفته است.

این دریاچه کم نظیر شامل دو بخش به نامهای گهر بزرگ و گهر کوچک - یا گهر بالا و پایین- است که وسعت دریاچه گهر بزرگ حدود 100 هکتار و عمق دریاچه بین 4 تا 28 متر و عرض آن بین 400 تا 800 متر و طول آن 1500 متر است.

میزان بارش سالانه در منطقه حدود 931 میلی متر است که بیشتر به صورت بارش برف می باشد به طوریکه در سالهای پربرف سطح دریاچه یخ بسته و مناظر زیبا و بدیعی را برای علاقمندان به طبیعت و گردشگران به وجود می آورد.

موقعیت دریاچه گهر محصور شده در بین رشته کوههای اشترانکوه است و بسیاری از کوهنوردان در تمامی فصول سال به قلل مرتفع این کوهها از جمله قله های متنوع اشترانکوه، گل گل، سن بران، پل پازن پیر، تخت شاه و ... صعود می کنند.

پوشش گیاهی اطراف دریاچه گهر و منطقه اشترانکوه شامل بلوط، بید، بادام، پسته وحشی، گلابی وحشی، چنار، نارون، انجیر، زبان گنجشک، سیب، زالزالک، ارژن، کنار و ... است.

از جمله جاذبه های دریاچه می توان به واقع شدن دریاچه در ارتفاع 2350 متری از سطح دریای آزاد، محصور بودن آن در میان کوهساران اشترانکوه، رویش متنوع گلها و گیاهان دارویی، کوهنوردی، ماهیگیری با قلاب، قایقرانی، دیدن حیات وحش بکر منطقه و راهپیمایی در کنار دریاچه اشاره کرد که هر کدام از جاذبه ها خود مجالی برای ثبت خاطرات خوش در ذهن دوست داران طبیعت است.

کد خبر 1127876

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha