۱۳ مرداد ۱۳۸۹، ۱۱:۵۲

گزارش خبری مهر/

نتایج افشاگری ویکی لیکز ؛ از افزایش مخالفان جنگ تا تنش آمریکا و متحدانش

نتایج افشاگری ویکی لیکز ؛ از افزایش مخالفان جنگ تا تنش آمریکا و متحدانش

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: بزرگترین نشت اطلاعاتی ارتش ایالات متحده علاوه بر کاهش 5 درصدی میزان حمایت آمریکایی ها از جنگ افغانستان موجب بروز تنش میان ایالات متحده و متحدان این کشور بویژه کابل و اسلام آباد شد.

آخرین نظرسنجی موسسه گالوپ و روزنامه یو اس ای تودی نشان داد که در پی افشاگری ویکی لیکز میزان حمایت آمریکایی ها از جنگ افغانستان 5 درصد کاهش یافته است و هم اکنون 43 درصد از مردم ایالات متحده بر این باورند که این جنگ "اشتباه" بوده است.

بر این اساس از زمان روی کار آمدن "باراک اوباما" رئیس جمهوری آمریکا این بالاترین میزان کاهش حمایت آمریکایی ها از جنگ افغانستان است و هرچقدر از اشغالگری این کشور در سال 2001 می گذرد، شاهد کاهش چشمگیر حمایت مردم ایالات متحده از سیاست های دولت در افغانستان هستیم، چنانچه در اوایل سال 2009 تنها 30 درصد از آمریکایی ها اشغالگری در این کشور را اشتباه می دانستند اما این رقم هم اکنون به 43 درصد رسیده است.

هرچند به نظر می رسد که ویکی لیکز حقایق تلخی را درباره جنگ افغانستان برای بسیاری از مردم ایالات متحده فاش کرد و باعث تغییر ذهنیت بسیاری از مردم شد، یک نظرسنجی جدید توسط مرکز تحقیقات "پیو" نشان داد که 47 درصد از مردم ایالات متحده معتقدند این نشت اطلاعاتی به منافع ملی آسیب زد، درحالیکه 42 درصد از آمریکایی ها افشای اطلاعات محرمانه ارتش را اقدامی درست می دانند.

همچنین درحالیکه آخرین نظرسنجی ها حکایت از افزایش روزافزون مخالفین جنگ افغانستان دارد، وزیر دفاع آمریکا از خروج تنها شمار اندکی از نظامیان از این کشور در سال آینده خبر داده است.

"رابرت گیتس" اخیرا در گفتگو با شبکه تلویزیونی ABC اظهار داشته است: من فکر می کنم که ما باید بر این مسئله تاکید کنیم که ما افغانستان را در ماه جولای 2011 ترک نخواهیم کرد، بلکه روندی انتقالی را آغاز می کنیم.
 
 
این در حالی است که با توجه به اظهارات مقامهای کاخ سفید، شمار نیروهای آمریکایی در افغانستان در پایان تابستان امسال به بیش از 100 هزار نفر خواهد رسید. سال گذشته نیز اوباما با اعلام راهبرد جدید آمریکا در افغانستان که شامل اعزام نیروهای بیشتر به این کشور بود، از جولای 2011 بعنوان تاریخ خروج این نظامیان نام برد.

همچنین افشای اسناد ویکی لیکز علاوه بر کاهش حمایت 5 درصدی مردم ایالات متحده از جنگ افغانستان موجب بروز تنش میان آمریکا و متحدان این کشور بویژه کابل و اسلام آباد شد.
 
انتشار اسنادی مبنی بر کشتار غیر نظامیان افغان در عملیات هایی که وقوع آن ثبت نشده، حمایت پاکستان از ناآرامی های افغانستان و همچنین بمباران مناطقی در پاکستان و افغانستان با استفاده از بمب های حجیم همگی باعث شده تا دور جدیدی از تنش ها میان آمریکا با پاکستان و افغانستان آغاز شود.

در همین رابطه عده ای از اعضای کنگره ایالات متحده خواستار پاسخگویی دولت اوباما درباره جزئیات اسناد منتشر شده به ویژه نحوه حمایت پاکستان از طالبان شده اند.

از سوی دیگر افغانستان و پاکستان به نوعی از اقدامات مخفیانه نیروهای ائتلاف بویژه آمریکا درخاک خود شوکه شده اند و انتشار اسنادی چون کشتار غیر نظامیان افغان در جلال آباد توسط نیروهای آمریکایی در سال 2007 و استفاده از بمب های چند تنی برای بمباران مکان هایی که احتمال حضور نیروهای طالبان و القاعده در آن می رفت به شدت موجب نگرانی کابل و اسلام آباد شده است. در همین حال برخی کارشناسان نسبت به تاثیر این گزارش ها بر روابط پاکستان و آمریکا هشدار داده اند.   
کد خبر 1128307

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha