۱۵ مرداد ۱۳۸۹، ۱۰:۳۳

سیاستگذاری نادرست وقف را در ایران کم فروغ کرده است

سیاستگذاری نادرست وقف را در ایران کم فروغ کرده است

مدیر بنیاد وقف در ایران گفت: فرهنگ وقف در ایران به خاطر سیاستگذاری نادرست اعمال شده از سوی برخی مسئولان کمرنگ شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام خسروانی با اعلام اینکه وقت آن رسیده تا با تکیه بر فرهنگ اسلامی و ایرانی و روحیه گذشت و فداکاری ایرانی ها به کاری جدیدی در حوزه توسعه فرهنگ وقف ایران بپردازیم، تاکید کرد: در برخی موارد شاهد بودیم که برخی با برچسب حرکت های بورژوایی و ضدسرمایه داری با امور وقفی که در آن دوران انجام می شد به مقابله برخاستند.

وی اظهار داشت: حتی در بخش هایی نام واقفان از روی بنا حذف شده و به جای آن اسم شهدا جایگزین شد که حرکت هایی نظیر این موجب شد تا برخی از شهروندان متمایل به امر وقف رویکرد منفی نسبت به چنین رفتارهایی پیدا کنند و به همین خاطر باید در شرایط پیش رو فضا را برای حضور تمامی قشرهای فکری و اجتماعی علاقه مند به امور وقفی آماده کرد.

حجت الاسلام خسروانی به سخنان امام خمینی(ره) در زمینه وقف اشاره کرد و گفت: امام خمینی(ره) اصرار داشتند که وقف تنها به مسلمانان محدود نشود و اگر وقفی صورت می گیرد شامل غیر مسلمان هم بشود و آنها هم بتوانند از مال وقف شده استفاده کنند.

وی  با انتقاد از بی توجهی های صورت گرفته برای ترویج فرهنگ وقف در کشورتصریح کرد: وقف از آن دسته تعالیم دینی است که در آن می توان به وضوح تاثیر مشارکت مردمی را به چشم دید. بخش عمده ای از تحولات شهری در ایران مدیون توسعه فرهنگ وقف بوده چنانچه بسیاری از سازه ها و اماکن از طریق وقف و برای استفاده عموم مردم ساخته و احداث شده اند.

مدیر بنیاد وقف در ایران در تصریح ابعاد وقف در ایراناظهار داشت: وقف در ایران قدیم چنان تاثیری داشته که همه آنچه امروز دولت در پی انجام آن بر آمده در گذشته در قالب وقف برعهده مردم  بود و به خوبی آن را مدیریت می کردند.

حجت الاسلام خسروانی با اعلام اینکه چنانچه امروز وزارتخانه آموزش و پرورش داریم آموزش، تعلیم و ساخت مراکز آموزشی بر عهده مردم بود، اضافه کرد: در حوزه های دیگر از بهداشت و درمان گرفته تا سلامت وآب و بهزیستی و دیگر موارد مشارکت مردمی در قالب وقف کارکرد اساسی در سطوح مدیریت شهر ها و به ویژه حوزه خدمات شهری برعهده داشت.

به گفته وی وقف تنها جنبه دینی و مذهبی ندارد و به ساخت و احداث مراکز و سازه های دینی و مذهبی محدود نمی شود بلکه وقف عرصه گسترده ای از امور عام المنفعه را شامل شده که از بهداشت و درمان گرفته تا تحقیق و پژوهش را در بر می گیرد.

وی در پایان افزود: بر مدیران و مسئولان وقف کشور واجب است که برای توسعه این بخش از فرهنگ وقف که چندی است در جامعه ما به فراموشی سپرده شده، اقدام جدی و سریعی انجام دهند.

کد خبر 1128592

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha