به گزارش خبرگزاری مهر، "ماکسیم لاگوینوف" نویسنده این مجله روسی در این مطلب با اشاره به جنگ لفظی بین آمریکا و ایران می نویسد: واشنگتن نمیخواهد در منطقه با یک کشور هسته ای دیگر روبرو شود ، کشوری که با اسرائیل بعنوان همپیمان مهم واشنگتن مخالف است. ولی حل و فصل نظامی مناقشه میتواند برای واشنگتن نه تنها هزینههای گزاف بلکه تکرار اوضاع افغانستان را به دنبال داشته باشد. ضربات مقطعی به تأسیسات هسته ای ایران نیز به جای اینکه مشئله را حل کند، واکنش متقابل ایران را بر می انگیزد که قبل از همه متوجه اسرائیل خواهد شد.
وی در ادامه این مطلب آورده است: یکی از راه حلهای فرضی موضوع هسته ای ایران، سرنگونی نظام سیاسی در ایران است. به نظر میآید که ناآرامیها در ایران با همین تلاش ها ارتباط داشت ولی شکست خورد. این ناکامی یک بار دیگر بی کفایتی طراحان راهبرد کاخ سفید نسبت به کشورهای اسلامی را به نمایش گذاشت. به علت تفاوت ذهنیت، شیوه عملی که در گرجستان و اوکراین مورد آزمایش قرار گرفت، در این کشورها کار نمیکند. مأموران آمریکایی هنوز موفق نشدهاند نظامیان ایرانی را بخرند که در بغداد همین کار را کرده بودند. تهران بر خلاف بغداد از نظر نظامی و سیاسی یکپارچگی بیشتری دارد و بر خلاف عراق دستخوش مناقشات شدید قومی نشده است که در این شرایط نمیتوان از عامل قومی هم استفاده کرد. بعید نیست که واشنگتن بالاخره مجبور شود با تبدیل شدن ایران به قدرت هسته ای سازش کند زیرا عواقب این امر خطر کمتری دارد تا جنگ منطقه ای. ولی در این صورت ایالات متحده مجبور خواهد شد اعتراف کند که در خاورمیانه یک مرکز دیگر قدرت وجود دارد که باید از آن حساب برد.
نویسنده پولیتکوم در ادامه آورده است: ولی به قول معروف، جنگ به جای خود و نهار به جای خود. دور جدید رویارویی بین ایالات متحده و ایران باعث خوشحالی بازیگران بازار مواد خام شد که از این اخبار برای افزایش قیمتهای نفت استفاده کردند.
رشد شدید قیمت مشاهده نشد ولی قیمت نفت به میزان 3 دلار (6 درصد) افزایش یافت. این واکنش ضعیف ناشی از آن است که اخبار مربوط به ایران همیشه زیاد بوده است. بازار به این خبرها عادت کرده است. ولی اگر واشنگتن ماجراجویی کند، قیمتهای نفت از 150 دلار (قیمت پارسال) بالاتر خواهد رفت.
اقدام علیه ایران میتواند رشد قیمت ها در همه بازارهای مواد خام را تحریک کند که این امر در شرایط خروج اقتصاد جهانی از حالت رکود به نفع ایالات متحده نیست.
نظر شما