۱۶ مرداد ۱۳۸۹، ۹:۳۶

فناوریهای جدیدلمسی و 3 بعدی/

نمایشگرهایی برای نمایش آینده بشر/ کلوچه‌ای با 7 طعم و بی جانهای جاندار!

نمایشگرهایی برای نمایش آینده بشر/ کلوچه‌ای با 7 طعم و بی جانهای جاندار!

خبرگزاری مهر - گروه فناوریهای نوین: فناوریهای کنفرانس انیمیشن و گرافیک رایانه ای لس آنجلس با تمرکز بر روی فناوری لمسی و سه بعدی برای ساخت پیشرفته ترین نمایشگرهای رایانه ای ارائه شده اند. نمایشگرهایی که شاید در حال نمایش آینده جهان باشند.

به گزارش خبرگزاری مهر، یک شیرینی را تصور کنید که در دم تغییر طعم می دهد و یا نمایشگر رایانه ای پشمالویی را تصور کنید که آن را نوازش می کنید. کمی غیر واقعی به نظر می رسد؟ اما بازدیدکنندگان کنفرانس انیمیشن و گرافیک رایانه ای SIGGRAPH در لس آنجلس آنچه در بالا گفته شد را به راحتی تجربه کردند.

برخی از این نمایشگرهای خارق العاده رایانه ای را که در این کنفرانس در معرض دید عموم قرار گرفته اند و می توانند بر چگونگی تعامل انسان با رایانه های آینده تاثیر گذار باشند توسط نیوساینتیست مورد بررسی قرار گرفته اند.

یک کلوچه با هفت طعم

تصور کنید دست خود را در ظرفی از شیرینی می کنید تا شیرینی با هر طعمی که دوست دارید از داخل آن بیرون بیاورید. تا کنون بیشتر به این عادت کرده بودیم که توانایی هایی مانند دیدن، شنیدن یا بیشتر از همه لمس کردن را از سوی رایانه ها شاهد باشیم اما دیدن اینکه رایانه ها بتوانند به خوبی طعمی را شبیه سازی کنند چندان رواج نداشته است، شاید به این خاطر که ایجاد طعم نیازمند ترکیب و فعال سازی همزمان عواملی مانند بینایی، بویایی و خاطرات در کنار یکدیگر است.

دانشمندان دانشگاه توکیو با توجه به این مسئله تصمیم به ابداع نمایشگری گرفتند که بتواند در آن واحد از این چند توانایی و حس استفاده کند. نتیجه کار آنها ابزاری است که بر روی سر فرد قرار می گیرد و می تواند طعم یک شیرینی ساده را به هفت طعم مختلف تبدیل کند. این ابزار با ترکیب تکنولوژی واقعیت چند گانه و استفاده از بوهای مختلف می تواند چند طعم را برای یک نوع شیرینی شبیه سازی کند.

برای ایجاد این تاثیر دانشمندان یک قطعه شیرینی را توسط لوگویی خاص و قابل شناسایی برای دوربین داخلی ابزار جدیدشان نشانه گذاری کردند. پمپ هوایی بوی شیرینی انتخاب شده را در هوا منتشر کرده و با نزدیکتر شدن شیرینی به دهان فرد میزان بو را افزایش می دهد. در این میان نمایشگر ابزار تصویری از شیرینی انتخاب شده را متناسب با بویی که در هوا منتشر شده نمایش می دهد و این ترکیب بویایی و بینایی فرد را به گونه ای فریب می دهد که وی باور می کند به جای خوردن شیرینی با طعم معمولی و ساده در حال خوردن شیرینی است که طعمش را انتخاب کرده است.

چراغهای رومیزی برای تبدیل سطح میز به نمایشگری سه بعدی

به گزارش مهر، تنها کاری که باید برای تبدیل کردن سطح میز مطالعه خود به یک نمایشگری لمسی انجام دهید زدن کلید چراغ مطالعه است. دانشمندان در دانشگاه ملی تایوان ایده تبدیل سطح میز به سطحی لمسی که می تواند تصویری تعاملی را به افراد مختلف نشان دهد را به واقعیت تبدیل کرده اند. جالب اینجاست که ایده استفاده از چراغ مطالعه به عنوان سطح مشترک چنین فناوری با دیدن فیلم کوتاه و مشهور چراغ مطالعه های استدیوی "پیکسار" به وجود آمده است.

با استفاده از این تکنولوژی جدید افراد می توانند تصاویری را به شکل سه بعدی بر روی میز بتابانند و به راحتی بر روی آنها بزرگنمایی کرده و بخشهای مختلف آن را بررسی کنند. چراغ مطالعه به کار گرفته شده در این تکنولوژی به دوربینهای فروسرخی مجهز است که می توانند موقعیت چراغ را به صورت سه بعدی محاسبه کنند تا از اطلاعات آن برای تاباندن تصاویر سه بعدی بر روی سطح مناسب استفاده کند. همچنین این چراغهای مطالعه می توانند به شکل چراغهای دستی ساخته شوند تا در کنار اسکنری متصل به آن برای بررسی آثار نقاشی و  موزه ای به کار گرفته شوند.

فناوری برای نوازش کردن

به گزارش مهر، از فناوریهای جدید هر انتظاری که داشته باشید به طور حتم پشمالو بودن یکی از آنها نخواهد بود. با این حال دانشمندان ژاپنی با استفاده از فیبرهای نوری نمایشگری ابداع کرده اند که لمس آن احساس نوازش سطحی خزدار و نرم را در انسان به وجود می آورد.

به گفته این دانشمندان استفاده از چنین ویژگی می تواند تعامل انسان با رایانه ها را بهبود بخشد. سطح نمایشگر "فوسا 2" به صورت کامل از خزهایی پوشیده شده که از فیبرهای نوری ساخته شده اند. زمانی که یک کاربر در برابر آن قرار می گیرد بدون اینکه کسی به وی حرفی بزند و یا روش استفاده از آن را توضیح دهد، فرد شروع به نوازش کردن آن می کند.

زمانی که نمایشگر را نوازش کنید، به نشانه حس کردن نوازش تغییر رنگ می دهد، این نمایشگر با استفاده از LED های فروسرخ مسیر نوازش دست را احساس کرده و واکنش نشان می دهد. در زیر این نمایشگر نیمی از فیبرها به یک دوربین و نیمی دیگر به یک پروژکتور وصل هستند. زمانی که دستی آن را لمس می کند پرتوهای فروسرخ مسیر حرکت دست را به سوی فیبرهای منتهی به دوربین بازتاب می دهند. تصویر ایجاد شده به رایانه ای ارسال شده و رایانه پس از محاسبه مسیر حرکت دست به پروژکتور دستور تابیدن نورهای رنگی در مسیر حرکت دست را می دهد.

کاربرد این فناوری در ساخت حیوانات خانگی روباتیک خواهد بود و در پروژه های رویایی تر می توان با ساخت ورزشگاهی که سطح آن از این نمایشگر پوشیده شده، زمین فوتبال هوشمندی را به وجود آورد که اطلاعات فراوانی را از خط آفساید، موقعیت بازیکنان و گلهای زده شده ارائه می کند.

نمایشگر لمسی برای دو نفر

به گزارش مهر، دو مورد از مشهورترین فناوریهای عصر حاضر یعنی فناوری سه بعدی و لمسی برای اولین بار در یک نمایشگر واحد با هم ترکیب شده اند. یکی از دلایل دشوار بودن ترکیب این دو نوع فناوری با یکدیگر این است که فناوری سه بعدی نه برای لمس کردن و تنها بر اساس اینکه دیده شود ساخته شده است، به همین دلیل هر نوع تلاشی برای لمس کردن آنها می تواند تصور ابعاد را از بین ببرد.

با این حال متخصصان فرانسوی شرکتی به نام "ایمرسیون" توانسته اند این دو فناوری حساس را در یکجا کنار هم قرار دهند و نمایشگر رو میزی تعاملی لمسی و سه بعدی را ابداع کنند. کاربران برای استفاده از این نمایشگر باید عینکهای مخصوص تصاویر سه بعدی را به چشم داشته باشند و نکته مثبت درباره این نمایشگر این است که در آن واحد دو کاربر می توانند از آن استفاده کنند و نسبت به موقعیت خود در برابر میز، تصاویر سه بعدی را با زاویه ای درست مشاهده کنند.

عینکهای ویژه از سیستم دریچه ای فعالی برخوردارند که با تناوب سریع تصاویری که در نمایشگر رومیزی نمایش داده می شوند هماهنگ است و به این شکل می تواند تصاویر را متناسب با زاویه دید فرد نمایش دهد. در واقع عینکها تنها تصاویری را نمایش می دهند که با زاویه دید فرد هماهنگی داشته باشد و از دیده شدن دیگر تصاویر جلوگیری می کنند. مهمتر از همه این است که دو کاربر می توانند در آن واحد و بدون تخریب فضای سه بعدی، نمایشگر را لمس کرده، تصاویر را بزرگنمایی کنند یا بچرخانند.

اجسام بی جان جاندار

به گزارش مهر، فناوری "زئوتروپ" برای خلق تصاویر متحرک در نسخه ای لمسی و تعاملی احیا شده است. ایده اصلی زئوتروپ باستانی استوانه چرخانی بود که بر روی دیواره داخلی آن تصاویر متناوبی کشیده شده بود و فرد با نگاه کردن از حفره ای مستطیل شکل می توانست توالی متحرکی از تصاویر را ببیند.

فناوری جدیدی که توسط موسسه تحقیقاتی دیزنی ابداع شده کمی لمسی تر و پیشرفته تر است. استوانه توخالی در این فناوری به گردونه ای تبدیل شده که تعدادی توپ تنیس به آن وصل شده اند و بر روی هر یک بر اساس توالی خاصی یک صورت کشیده شده است. با چرخیدن چرخ و فلک نور افنکی به صورت مجزا اما متوالی چهره یکی از توپها را روشن می کند و به این شکل به نظر می آید توپی در حال حرکت دادن اجزای صورتش است.

با اتصال دادن سیستم نور افکن LED به مداری که به میکروفن مجهز است می توان با پخش مکالمه ای به نور افکن دستور داد بر اساس میزان شدن صدا و کلمات ادا شده توپی که از چهره ای متناسب با شرایط برخوردار است را روشن کند. زمانی که میکروفن صدا را ردیابی می کند، توپی که دهانش باز باشد روشن می شود و زمانی که صدایی ردیابی نشود، این سیستم چهره ای را روشن خواهد کرد که دهانی بسته داشته باشد.

کم مصرف ترین نمایشگر دنیا

به گزارش مهر، دانشمندان MIT با هدف کاهش میزان مصرف انرژی نمایشگری ابداع کرده اند که به بهای کند بودن، انرژی بسیار کمی مصرف می کند. این نمایشگر که برخلاف نمایشگرهایی که در هر یک ثانیه صدها بار تصاویر نمایش داده خود را تغییر می دهند، هر چند ساعت یکبار تصاویرش را تغییر می دهد و برای نمایش تصویر انرژی کمتر از دو وات مصرف می کند در حالی که نمایشگرهای معمولی 100 تا 200 وات انرژی مصرف می کنند. چنین ابزاری در زمینه های تبلیغات خیابانی و یا تابلوهای اطلاعات جاده ها کاربرد خواهد داشت.

کد خبر 1128866

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha