به گزارش خبرنگار مهر، ناقد در پیشگفتار کتاب نوشته است: گفتارهایی را که در این دفتر فراهم آوردهام حاصل دیدار سالهای دور و نزدیک من با "دیگری" است. حاصل گفتگو و نشست و برخاست با مردمان سرزمینهایی است که من بیش از سه دهه در میانشان روزگار میگذرانم، با فرهنگ و ادبیات آنان آشنایم و گذشته و امروزشان را میشناسم و از جامعه و آداب و رسومشان شناخت دارم.
کتاب"در ستایش گفتگو" با مقالهای تحت عنوان "در ستایش فرهنگ گفتگو" آغاز میشود و در نوزده گفتار و در سه بخش در زمینه فرهنگ و ادبیات و جامعه ادامه مییابد. عنوان برخی از گفتارهای کتاب عبارتند "از سعدی تا سیمین"، "دیدار با دیگری"، "جهان و جهانبینی جمالزاده"، "مدرنیسم غرب و روشنفکران سرزمینهای شرقِ مسلمان"، "گهواره اسلام مدرن"و "از بحران هویت تا هویت کاذب".
ناقد در یکی از گفتارها با عنوان "اقبالِ شیمل" از دلبستگی آنهماری شیمل اسلامشناس فقید آلمانی به آرا و افکار اقبال لاهوری سخن میگوید. مبحثی نیز به مطالعات ایرانشناسی در سرزمینهای آلمانیزبان اختصاص یافته است. نویسنده در گفتاری به نقد و بررسی ترجمههایی که از شعر معاصر ایران به زبان آلمانی انجام شده است میپردازد. دو گفتار "شاهنامه در آلمان" و "ترجمهای شاعرانه از قرآن" از دیگر گفتارهای پژوهشی کتاب است.
پیش از این از خسرو ناقد کتابهای "زندگی به رغم تاریخ" (گفتارها و گفتگوهای لِشِک کولاکوفسکی) و "ناکجاآباد و خشونت" (گفتارها و گفتگوهای کارل پوپر) توسط همین مؤسسه منتشر شده است که هر دو به چاپ دوم رسیدهاند.
نظر شما