به گزارش خبرنگار مهر، علی وکیلی امروز در نشستی خبری درباره آخرین وضعیت توسعه فازهای پارس جنوبی گفت: در حال حاضر پیشرفت اجرای طرح توسعه فاز 15 و 16 حدود 52 درصد، فاز 17 و 18 بیش از 50 درصد و اجرای فاز 12 به عنوان بزرگترین فاز پارس جنوبی 30 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه تاکنون 3 میلیارد دلار در فاز 15 و 16 و حدود 2 میلیارد و 600 میلیون دلار در طرح توسعه فازهای 17 و 18 سرمایه گذاری انجام شده است، تصریح کرد: تولید اولیه از 4 فاز 15 تا 18 پارس جنوبی تا سال 1390 آغاز می شود که با بهره برداری از این فازها در مجموع 100 میلیون متر مکعب به ظرفیت تولید گاز شیرین کشور افزوده می شود.
وی همچنین با اشاره به تولید 80 هزار میعانات گازی به ازای تولید هر یک از این فازها، تصریح کرد: تولید سالانه 2 میلیون تن گاز مایع، 2 میلیون تن اتان و 800 تن گوگرد از دیگر محصولات جانبی راه اندازی این چهار فاز مشترک گازی است.
این مقام مسئول درآمد روزانه هر فاز پارس جنوبی را حدود 10 میلیون دلار اعلام کرد و افزود: هم اکنون عملیات اجرایی این فازها در حال انجام بوده است.
وکیلی همچنین از راه اندازی فاز 12 پارس جنوبی تا نیمه سال 1390 خبر داد و افزود: همچنین تمامی فازهای باقیمانده پارس جنوبی تا سال 1393 به ترتیب در مدار بهره برداری قرار می گیرند ضمن اینکه در شرایط فعلی تجهیز کارگاه، ساخت تجهیزات و آماده سازی زمین فازهای باقیمانده پارس جنوبی آغاز شده است.
اختصاص 4 میلیارد دلار منابع داخلی نفت به پارس جنوبی
مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر از اختصاص 4 میلیارد دلار منابع داخلی شرکت ملی نفت ایران در سالجاری به فازهای پارس جنوبی خبر داد و افزود: تاکنون از محل این منابع 2 میلیارد دلار به فازهای پارس جنوبی تزریق شده است ضمن آنکه یک میلیارد یورو اوراق مشارکت نیز در این فازها جذب شده است.
وی همچنین با اشاره به انتشار 3 میلیارد یورو اوراق مشارکت ارزی تا پایان سال جاری برای تامین منابع فازهای باقیمانده این میدان مشترک گازی تبیین کرد: همچنین از محل طرح های بیع متقابل منابعی به این پروژه ها اختصاص یافته و امسال اولین سالی بوده که در 5 ماه ابتدایی آن حدود 3.7 میلیارد دلار در فازهای مختلف پارس جنوبی هزینه شده است.
پارس جنوبی بنگاه اشتغال زایی کشور نیست
وکیلی در ادامه در خصوص میزان اشتغال زایی توسعه فازهای مختلف پارس جنوبی توضیح داد: نباید به پارس جنوبی به عنوان بنگاه اشتغال آفرینی نگاه کرد زیرا هم اکنون رقیب قطری در حال برداشت گاز از این میدان مشترک بوده و ایران هم باید برداشت خود را متناسب با سهمش افزایش دهد.
وی افزود: پارس جنوبی نقطه ایجاد اشتغال و رفع بیکاری در کشور نبوده بلکه این میدان گازی را باید به عنوان نیروی محرکه اقتصاد کشور و ایجاد درآمد در نظر گرفت.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه پارس جنوبی به تنهایی نمی تواند مشکلات بیکاری در کشور را حل کند، تاکید کرد: اما در شرایط فعلی با تعیین تکلیف قراردادهای فازهای پارس جنوبی اشتغال زایی قابل توجهی در بین سازندگان کارخانجات و صنایع سراسر کشور ایجاد شده است.
آغاز تولید از فاز 9 و 10 پارس جنوبی تا شهریور
وکیلی در خصوص آخرین وضعیت راه اندازی چاههای دریایی فازهای 9 و 10 پارس جنوبی گفت: بر اساس برنامه پیش بینی می کنیم تا پایان شهریور ماه امسال به طور متوسط روزانه 1.5 میلیارد فوت مکعب گاز از سکوهای دریایی به پالایشگاههای خشکی منتقل شود ضمن آنکه تلاش می کنیم تا پیش از فرا رسیدن زمستان تمامی چاههای این دو فاز پارس جنوبی در مدار تولید قرار بگیرند.
مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر آخرین وضعیت مشارکت هند و ونزوئلا در طرح توسعه فاز 12 پارس جنوبی اظهار داشت: مذاکره با طرف های خارجی در این فاز ادامه دارد اما نکته قابل توجه آن است که مقرر شده خوراک مورد نیاز پروژه ایران ال ان جی به جای فاز 12 توسط فاز 11 پارس جنوبی تامین شود.
وی با اشاره به اینکه مسئولیت شیرین سازی گاز به فاز 12 پارس جنوبی اختصاص یافته است، تاکید کرد: هم اکنون تمامی فازهای پارس جنوبی به صورت شبکه درآمده و برای انتقال گاز به پروژه های مختلف مشکلی وجود ندارد.
برداشت ایران در پارس جنوبی با قطر برابر می شود
به گزارش مهر، وکیلی همچنین درباره میزان برداشت گاز ایران از میدان پارس جنوبی نسبت به شریک قطری بیان کرد: با تکمیل طرح توسعه 4 فاز پارس جنوبی تا سال 1390 برداشت گاز ایران با قطر در این میدان مشترک برابر می شود ولی با تکمیل تمامی فازهای باقیمانده تا سال 1393 می توانیم تمامی سهم خود را از پارس جنوبی برداشت کنیم.
وی به مشکلات کشور قطر برای برداشت گاز از پارس جنوبی و صادرات ال ان جی اشاره کرد و افزود: هم اکنون عمده برداشت قطر از پارس جنوبی برای تولید ال ان جی بوده و این در حالی است که در شرایط فعلی بازار ال ان جی با نوساناتی همراه بوده و این موضوع موجب شده که قطری ها نتوانند به طور دائم و ثابت تولید گاز کنند.
مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس با تاکید بر اینکه در حال حاضر برداشت گاز ایران از این میدان مشترک به صورت ثابت انجام می گیرد بیان داشت: کاهش قیمت های ال ان جی موجب کاهش ارزش تولید و صادرات ال ان جی توسط قطر شده که به اقتصاد این کشور ضربه می زند.
وکیلی در پایان با اشاره به تلاش وزارت نفت برای ایجاد صندوق های انرژی با مشارکت بانک مرکزی و کنسرسیوم بانک های داخلی خاطر نشان کرد: قرار است بخش عمده ای از منابع مورد نیاز طرح های شرکت ملی نفت و به ویژه پارس جنوبی از محل این صندوق ها تامین می شود.
نظر شما