۲۸ مرداد ۱۳۸۹، ۹:۳۴

در گفتگو با مهر عنوان شد:

عوامل انسانی در وضعیت کنونی دریاچه ارومیه دخیل هستند

عوامل انسانی در وضعیت کنونی دریاچه ارومیه دخیل هستند

ارومیه - خبرگزاری مهر: مسئول ارشد ارتباطات، آموزش، مشارکت و آگاهی رسانی کنوانسیون رامسر گفت: عوامل انسانی نیز در تبدیل دریاچه ارومیه به وضعیت کنونی آن دخیل بوده است.

ساندرا هیلز در گفتگو با خبرنگار مهر در ارومیه، با اشاره به اینکه بر اساس بررسی های انجام شده خشکسالی در پسروی آب این دریاچه موثر بوده ولی نمی توان از دخالتهای انسانی نیز در این زمینه چشم پوشی کرد، افزود: چنانچه بتوان این عوامل انسانی را تحت کنترل قرار داد،  این امر می تواند نقش مهمی در احیای این دریاچه داشته باشد .

وی ضمن تقدیر از تلاش های جدی برای اجرای برنامه های مختلف جهت خارج ساختن این دریاچه از وضعیت کنونی آن نشان دهنده توجه ایرانیان به مقوله محیط زیست است، بیان داشت: تدوین و تصویب برنامه مدیریت جامع دریاچه ارومیه که با همکاری و مشارکت ارگانهای دولتی و غیردولتی در حال اجراست، می تواند شروع خوبی برای ترسیم آینده ی روشنی برای این دریاچه باشد.

مسئول ارشد ارتباطات، آموزش، مشارکت و آگاهی رسانی کنوانسیون رامسر با تاکید براینکه دست اندرکارن اجرای این طرح در کنار توجه به اهمیت تنوع زیست محیطی این دریاچه باید برروی تاثیرات آن بر اقلیم منطقه نیز توجه ویژه ای کنند، اظهار داشت: هم اکنون هزار و 800 تالاب در کشورهای مختلف جهان در این کنوانسیون به ثبت رسیده اند که تا چند ماه دیگر این تعداد به یکهزار و 900 تالاب می رسد.

هیلز، اجرای کارگاه اموزشی برای کارشناسان محیط زیست کشورهای عضو را یکی از برنامه های مهم کنوانسیون رامسر دانست و ادامه داد: در این کارگاه های آموزشی که در کشورهای مختلف جهان تشکیل می شود سعی شده تا شرکت کنندگان را با آخرین فناوری های جدید این کنوانسیون آشنا کرد .

این مقام مسئول با اشاره به اهمیت ایجاد ارتباط با جوامع محلی و تشکل های غیردولتی، خاطر نشان کرد: یکی از مهمترین برنامه هایی که در کنار برگزاری این کارگاه های آموزشی در کشورهای مختلف دنبال می شود، توجه به اهمیت برقراری ارتباط با ذینفعان و کسانی بوده که در تالابها می توانند نقش کلیدی را ایفا کنند .

کنوانسیون رامسر یک توافق بین‌المللی است که بر اساس آن کشورهای عضو روی تالاب‌های مهم جهان به ویژه زیستگاه‌های پرندگان آبزی و کنار آبزی و نحوه حفاظت از آنها، مطالعه، تحقیق و حمایت می‌کنند.

این کنوانسیون در 13 بهمن 1349 بنا به دعوت ایران به منظور مطالعه تالاب‌ها در رامسر تشکیل شد، به همین دلیل نیز نام کنوانسیون رامسر بر آن نهاده شده است.

تالاب‌هایی که در فهرست کنوانسیون رامسر جای گرفته‌اند به‌عنوان تالاب‌های بین‌المللی شناخته می‌شوند.

این کنوانسیون نخستین معاهده نوین جهانی بین دولتها پیرامون حفاظت و بهره برداری منطقی از منابع طبیعی است و هم اکنون 159کشور عضو رسمی را در سراسر دنیا شامل می شود.

تاکنون 22 تالاب حائز اهمیت بین‌المللی از ایران نیز در این کنوانسیون به ثبت رسیده است.

کد خبر 1136433

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha